Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Korejský horor se v posledních letech pozvolna probouzí z hibernace, ale zatím absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době dokázal oprášit vlastní zašlou slávu z přelomu století. Jistým příslibem mohl být seriál Kingdeom, který poměrně funkčně kombinuje prvky dobového politického dramatu, detektivky a klasického zombie hororu, avšak nejnovější počin z dílny Netflixu již žádný důvod k optimismu nenabízí. Kdo by od Jigeum Uri Hakgyoneun čekal alespoň prostý náznak inovace, která vnese do zombie subžánru něco nového, bude zklamán. Námět je opravdu velmi jednoduchý a v různých obměnách již tisíckrát viděný. Navíc tvůrci zcela rezignují na budování atmosféry a pokouší se diváka udržet u obrazovky prostřednictvím akce. Té je však pomálu, a tak seriál postupem času začne připomínat rozplizlé středoškolské melodrama. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Jigeum Uri Hakgyoneun jednu silnější hvězdu a k projekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7,5/10). V poslední době se začíná protrhávat pytel s počiny z Jižní Korey. V mém případě je to velice vítané. Má to svoje kouzlo a All of Us Are Dead není výjimkou. Tísnivá atmosféra střední školy v Hjosanu je ubíjející a dějová linka právě z tohoto místa je hlavním tahounem celého seriálu. Zombie apokalypsa je rozhodně zajímavé a v mých očích neokoukané téma, takže jsem dal tomuto projektu šanci. Jsem spokojený, ale ne vyloženě nadšený. Největší pozitivum vidím v emocích a hereckých výkonech. Nevím, jestli všichni Korejci umí na požádání bulet, ale tady jsem žasnul nad jejich herectvím. Hrozně dobře se mi na to koukalo. Výhradu bych ovšem měl k tempu a délce seriálu. O takového typu (zombie hunting) bych čekla poněkud svižnější tempo a menší počet epizod. 12 hodin bylo i na mě občas ubíjející nálož. Ovšem to je asi tak jediné velké negativum. Pak můžu už jenom zmínit skvělé nápady, které nám korejská podívaná nabídla. Ať už se bavíme o záporákovi, který je fakt na zabití a hraje to fakt parádně. Potom, že žádná postava není v bezpečí a umírá se tady ve velkém i mezi hrdiny. Jako poslední bych zmínil poněkud kontroverzní humor, o který se tady občas snaží, který byl rozhodně odvážný, ale v určitých chvílích to tam krásně sedlo. Další série už potřeba není, ale pokud vznikne, tak se na ni s největší pravděpodobností podívám. Nejlepší epizoda: Episode 11 (E11) ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Ufff... no mali to tam tí šikmookí haranti narvané. Láska, šikana a nezabudnúť zombi. Vzhľadom na to, že sem (čuduj sa svete) Netflix neobsadil negra, nebodaj belocha, bukvicu a lesbu, prvé 2 epizódy som tápal "who's who", bo boli jako by ich jedna mater mala. Ale furt sa mi lúbi, keď 15ročným faganom, odchovaných na klikoch v mobile, vkladajú do huby nietzeovské filozovstvá o zmysle sveta. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách jsem si celkem jistý, že do dalších se nedokopu. Není to vyloženě zlé ve smyslu řemeslné stránky, to si Netflix pohlídat umí. Ale zároveň ta série nemá žádnej osobitej styl, sympatické postavy ani nic jiného, kvůli čemu by mi dávalo smysl sedět u toho šílených 12 hodin. Korejská zombárna na autopilota, radši si dejte Vlak do Pusanu nebo Kingdeom. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

povedené, ale vzhledem k dlouhé stopáži mi přijde že až moc často vyplňují čas romancí a horrorova atmosfera tak dost upadá. Zombie vypadají dobře, smrti postav jsou víceméně náhodné, takže se člověk dočká i překvapení v ději, resp. to není uplně čitelné, což je na dnešní dobu fajn, na rozjezd za 3*, přidám další jestli se to trochu víc rozjede v dalších seriich (pokud budou) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)
  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)

Reklama

Reklama