Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Zemi je katastrofické sucho a na Měsíci je něco, co by mohlo lidstvu pomoct. Ale jako obvykle je tu jedno velké ale. Seriálový sci-fi thriller jihokorejských tvůrců, kteří sice viditelně čerpali scénograficky i dějově z nejrůznějších sci-fi snímků napříč desetiletí, ale poskládali to vše tak šetrně, že se děj vyvíjí zcela smysluplně. Tím má příběh v každé seriálové části čím překvapit. Intenzivnost dějového vývoje je tak neoddiskutovatelná. To nebývá často. Seriál se v úvodní části hbitě pustí do centra problematiky a poté nám jsou, v poslední době tolik populární retrospektivou, vysvětleny dané sounáležitosti. Vše je řízené charaktery postav, což krásně funguje a to obzvlášť, když se stále jde k věci a zbytečně se stopáž nenatahuje zbytečnostmi. Celé je to zpracované na základě stejnojmenného krátkého filmu režiséra, který stojí i za tímto seriálem. Za zajímavost jistě stojí, že hudba do soundtracku byla nahrána v Praze. Ale jo, vlivem výše zmíněného použití známých motivů se některé dějové části mohou zdát předvídatelné, ale to nic nemění na faktu, že Jihokorejci své seriály umí daleko lépe, než američtí. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Netflix naservíroval zamňa veľmi solídne sci-fi s vcelku zaujimavou zápletkou.Aj ked je Silent sea extrémne predvídateľné aj pre človeka s dedukciou šimpanza,tak si udržuje stabilne vysoké napätie a atmosféru.Škoda že ľahký hororový opar po pár dieloch opadol.A teda opäť hrdinský Yoo Gong to zas nedal,ten má na tie vírusy smolu chalan. ()

Reklama

iN 

všechny recenze uživatele

Skvělá výprava a celkem dobrý nosný nápad s tajemstvím "vzorku". Jako fanoušek sci-fi jsem na začátku zajásal, ale bohužel s postupujícími díly už Moře klidu ztrácí na atmosféře a stává se z něj pouze doomovka. Konec a procházku na Měsící bez skafandru radši ani nebudu komentovat. Takže tento korejský seriál shrnu: kvalit Squid Game nedosahuje, ale jako fajn scifárna na dva tři večery neurazí. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na to, lebo uz mesiace pred premierou som cital o tomto serialy a namet sa mi pozdaval. Zaciatok to malo poslabsi, ale od priletu na stanicu to zacne byt fakt zaujimave. Zapletka na stanici sa mi celkom pacila. Zaver bol fajn ak to ma byt pozvanka na druhu seriu. Ak je to ale koniec serialu, tak to skoncilo fakt slabo. Uvidime, ale pozrel by som si pokracovanie. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Faktor zábavnosti stále jemne prevyšuje tie logicke krátery, ktoré pri takto naťahovanom príbehu nešlo prehliadať. Prestrihať o tretinu a malo by to správny drajv a neplácalo sa to v tej scenáristickej vate (resp. vode) ako ta akváriová rybka na suchu... Zaokrúhlim nahor na veľmi vlažné 3 hviezdice s privretými očami.... A fakt privretými, lebo keď jedna z postav hecuje v poslednej časti zraneného parťáka, aby nezatváral oči a ostal s nimi pri vedomí a že všetko bude ok, tak som mal dojem, že hovorí ku mne v driemotách, lebo už som aj ja mal na gauči čo robiť to nevzdať a neodspať radšej ten domrvený finiš. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)
  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)

Reklama

Reklama