Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sonny je poněkud dětinský nedostudovaný právník, který nedávno překročil třicítku. Nemá žádnou představu, co si počít se životem. Zklamal rodiče a přítelkyně Vanessa se s ním rozešla. Pak dojde v Sonnyho životě ke klíčové události. V jeho bytě se shodou náhod objeví pětiletý Julian, údajně nemanželský syn Sonnyho spolubydlícího. Napadne ho, že by si chlapce mohl adoptovat a tak dokázat své přítelkyni, že se dokáže vyrovnat se zodpovědností dospělých. Vanesu tím bohužel neohromí. Sonny si brzy vyhlédne náhradu v podobě pohledné Layly. Jejich vztah se vyvíjí po večerech, takže přes den má dostatek času obšťastňovat Juliana svými svéráznými výchovnými metodami. Jenže pak se objeví zástupce sociálního úřadu, který zjistil, že Sonny není Julianův otec, a dítě mu odebere. Role otce se Sonnymu zalíbí natolik, že chce, aby mu byl chlapec svěřen do péče. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Olík 

všechny recenze uživatele

První, rovnou dodávám celkem povedený, Sandlerův pokus skloubit močení na zeď s vážnějším tématem a zároveň je ho první randíčko s režisérem Dennisem Dugananem. Sandler močí, podráží bruslaře, vychovává, baví, moralizuje i ulétává, ale hlavně Sandler vysílá do světa zprávu, že je tady a nějaký ten pátek tady ještě bude. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler alias Sonny dostane do rukou miniaturního človíčka, o kterého se musí na pár dní postarat a brzy mezi nimi vznikne pouto, které se nedá rozbít ani dědulou z úřadu. Kaluže moči jsou tu na denním pořádku a i když se zdá, že všechno dokážou vyřešit kusy papíru, tak se tu najde čas i na vážnější notu, které nekazí ba naopak dotváří příjemný dojem z filmu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velký táta je jediná sandlerovka (co si vybavím), která se mi každým dalším zhlédnutím líbí více (a taky které zvedám původní hodnocení). Poprvé mě to moc nebralo, snad proto, že jsem ještě neměl syna, teď asi na počtvrté, mě to bavilo hodně (možná proto, že mám syna. Taky jsem zřejěm dozrál k tomu ocenit Joey Lauren Adams a Leslie Mann společně v jednom filmu. Je to takové mile, zábavně, mile dojímavé, až by člověk pustil slzu. A i ten dozvuk devadesátek (hlavně ohledně hudby), dělá své. Kromě toho odhalíte praktičnost novin. ()

Kukolar 

všechny recenze uživatele

Ako tu už niektopísal, typická Sandlerovka. Sandler sa vybral cestou chrlenia filmov, žiadne charaktery, blbé dialógy, plytké postavy a príbehy, príprava na rolu žiadna, klišé, trápnosť, debilita v štýle len tak niečo natočíme a uvidíme. Pre toto Sandlerove filmy nepozerávam. Okolo umenia a filmovej tvorby jeho filmy ani nešli, preto je už asi 43 krát nominovaný na malinu. Nedivím sa. No prečo jeho filmy lákajú stále toľko ľudí fakt netuším. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A co limča ?? Dáme si limču ?? Máma vždycky říkala, že se po ní kazej zuby, ale tobě stejně vypadaj, takže co.." ;) Jedna z mých nejoblíbenějších, byť přinejmenším co do dramatického oblouku nejslabších a nejpředvídatelnějších, Sandlerovek / Duganovek variuje otřepaný motiv, který pravděpodobně nejlépe p(r)odal Charlie Chaplin ve svém Kidovi, jakkoli bych tedy rozhodně jen velmi odpad srovnával Adama Sandlera s velkým Charliem Chaplinem..;) Velkého tátu rozhodně nelze považovat i dík spoustě vulgarit a dospělácky infantilnímu humoru za rodinný film, ani žádnou větší moralitu raději nečekejte, jde však o cynickou komedii plnou famózních dialogů, přeplněnou odkazy na jiné nepochybně větší bijáky, když třeba scéna v McDonald's rozcuká koutky asociací s Volným pádem, a skvostnými vedlejšími postavami, jimž samozřejmě vládne Adamův věrný cameosouputník Steve Buscemi se svým bezďákem.. I ta druhoplánová kritika typické americké výchovy funguje na výbornou.. Nesmírná hlína.. Skoro tak veliká jako vnímat Adama Sandlera povrchně dík jeho komediím jako necharakterního herce bez talentu.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • Sonnyho kamarád pan Herlihy je pojmenován po spoluautorovi scénáře Timovi Herlihym. (HappySmile)
  • V soudní síni se advokát pana Brookse jmenuje Ted Castelucci. Teddy Catellucci je jméno skladete tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama