Reklama

Reklama

Hodně štěstí, pane Veliký

  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 97 min (Alternativní 93 min)

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (209)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Milé a stydlivé - což byla asi jediná emoce, do níž se dalo vžít, to ostatní bylo spíš takové čítankové mravoučné klišé, ale zato velmi obratně zpracované. Osobně mi sice trochu vadilo, že mi ten chlapec nepřišel ani trochu sexy (což být předpokládám měl), ale to je samozřejmě jen můj problém. A patrně by se na to neměl dívat nikdo pod 40. Možná pod 50.😀 ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek opravdu ze života. Dokonalá britská konverzačka s dokonalou hereckou chemií Emmy Thompson a Daryla McCormacka. Navíc se tvůrcům a tvůrkyním podařilo, že divácké reakce (aspoň v mém případě) fungují přesně tak, jak byly zamýšleny. Upřímně jsem se zasmál, pak jsem trnul, pak se málem rozbrečel... Tohle dílo bude s každým rokem od premiéry jenom zrát. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hodně štěstí, pane Veliký stojí zejména na výtečně napsaném scénáři a hereckých výkonech ústřední dvojice. Emma Thompson jenom potvrzuje, že je Paní Herečka, a bylo zajímavé u její postavy Nancy sledovat posun od nesmělé a nesebevědomé ženy "za zenitem" do uvědomělé, se sebou spokojené a vyzrálé ženy. Pro mě neznámý Daryl McCormack mě mile překvapil a rozhodně se nenechal zastínit zkušenější hereckou partnerkou. Bavilo mě sledovat, jak se skrze velmi osobní rozhovory z původně naprostých cizinců stali (dočasní) přátelé/partneři. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o prvoplánovou a tuctovou konverzačku, nicméně ve filmu se řeší nejedno nadmíru poutavé téma, jejichž veřejné povědomí není samozřejmostí - ať už šlo o dosažení orgasmu u žen, problematiku sexuálních služeb, vyrovnávání se se svým fyzickým zevnějškem, mezilidskou přitažlivost, konfrontaci mezi profesním a soukromým životem, či generační propast. Vedle této vážnější roviny však snímek nezapomíná na klasický britský humor. Upřímný, mile vypointovaný a svěží film! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

V jedné letošní debatě jsem byl se svým názorem ohledně potřeby oddiskreditování a zdostupnění sexuálních služeb přeargumentován tím, že by jejich rozšíření vedlo k prohloubení frustrace mnohých jejich klientů v důsledku nenaplnění svých romantických představ. Ale i když jsem to nakonec odkýval, ve výsledku stojím stále spíše na straně tohoto filmu. Jeho problémy jsou totiž někde trochu jinde. Je totiž samozřejmě naprosto v pořádku, když má film v nějaké otázce ujasněnou pozici, kterou se snaží propagovat, má to však dělat prostřednictvím svého příběhu, způsobu vyprávění a skrze postavy. Zde se v závěru nevyhneme tomu, aby nám bylo v monologu zaobaleno to o čem film vlastně celou to dobu je, kdyby to náhodou nějakému truhlíkovi doposud nedošlo. Pak se z filmu stane jenom typický sebedůležitý, encouraging YouTube video. Za druhé mám problém s tou pozicí, že všichni jsme inherentně krásní, která zní jak prostě špatná terapie. Podívejte se na poslední filmy s šedesátiletou Emmou Thompson. Ta ženská je neskutečně sexy jenom v tom jak pracuje s jazykem, postojem těla, pohledy, nakolik z ní jde cítit ta distinkce a vkus. Že film ji v závěru redukuje na "šokující" scénu full frontalu ve jménu nějaké univerzální lidské krásy, je ve výsledku laciné gesto a vůči ní vlastně ponižující. PS: skvělý, že na film odehrávající se o dvou postavách v jednom pokoji můžu jít do kina a nový Andrew Dominik jde zatím akorát rovnou do televize ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj inteligentná konverzačka a pritom ide len o to, či stará baba v prechode vykurí alebo nevykurí toho mulata. Jo, a vidieť toho mulata medzi starými nohami s bombarďákmi zavesenými na zošuverenom chodidlu, to žiadny estetický zážitok veru nebol. Ani záverečný pohľad do zrkadla na niečo, čo už herečka Thompson nemusela mať za potreby. Žiadne poučenie ani prínos v tom nevidím. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Nahé tělo ve filmu skutečně patří Emmě Thompson (Nancy), nejedná se o žádný CGI trick nebo dubléra. Emma otevřeně prohlásila, že se tím snaží zažehnout jiskru v boji proti nereálným představám o ženském těle ve filmovém průmyslu. (sh3riff)
  • Emma Thompson (Nancy) a Daryl McCormack (Leo) nepotřebovali koordinátory intimity pro jejich postelové scény. Místo toho spolu po 4 týdny intenzivně trávili veškerý čas, aby se lépe poznali a zvykli si na sebe. Dokonce spolu chodili domů, kde společně jedli, povídali si a pak šli spát. (Detektiv-2)
  • V postelové scéně, když Leo Grande (Daryl McCormack) sundává Nancy (Emma Thompson) bílé krajkové kalhotky, tak je vidět, že pod nimi má ještě tělové kalhotky. (MMXIII)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama