Reklama

Reklama

Honk for Jesus. Save Your Soul.

  • Kanada Honk for Jesus. Save Your Soul.
Trailer

Obsahy(1)

Pastor Lee-Curtis Childs (Sterling K. Brown) a jeho manželka Trinitie (Regina Hall) viedli baptistický zbor Wander to Greater Paths s veľkým počtom veriacich a zarobili značné množstvo peňazí. Avšak nedávny škandál Lee-Curtisa, ktorý kázal proti vzťahom osôb rovnakého pohlavia, prinútil pár zavrieť svoj kostol po silnom odpore a masovom exoduse zborov. O rok neskôr sa dvojica pokúša dostať späť na nohy a znovu vybudovať svoju kongregáciu. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

Regina Hall se po průseru svého muže Sterlinga K.Browna snaží zachránit a obnovit kongregaci. Černošské komedie jsou velmi specifický žánr s jasně určenou cílovkou, což je v pořádku a i když do ní nepatřím, tu a tam se najde zábavný kousek. Když se k tomu přidá ještě bůh, z už tak specifického žánru se stane ještě specifičtější, ale i to může fungovat (viz.Righteous Gemstones). Tady to bohužel nefunguje ani jako komedie ani jako drama, ke kterému to má přeci jen trochu blíž, ani jako cokoliv jiného a není to tak ničím víc než ztrátou času...10% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oproti krátkometráku film neukázal nič navyše, možno len to, že Regina manželovi v posteli bola ochotná pomôcť s erektilnou dysfunkciou aj orálne, samozrejme bez explicitných záberov, ale inak je film tým istým poukázaním na neduhy rôznych cirkvičiek, má byť náboženskou satirou. Chce byť komický, ale to mu až tak nejde, zrejme majú v africkej kultúre iný typ humoru a to bola aj cieľovka. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Honk For Jesus. Save Your Soul." ma svojim názvom celkom zaujalo. Bol som tak nejako zvedavý čo vlastne táto komédia bude pod svojim názvom skrývať. Ale hoci uznám, že film má niekoľko vtipných momentov, tak väčšinou ide skôr o filmovú drámu než komédiu ako je uvádzané. A v mnohom to ukazuje to neskutočné pokrytectvo, ktoré má cirkev v sebe. Bol som zvedavý kam sa film vyvinie a keď príde do svojho finále, myslím si, že to dospelo presne tam, kde aj malo. A môžeme byť stále v nejakej mylnej predstave, že ľudia nás budú potrebovať... vlastne sme všetci nahraditeľní. A keď človek stratí svoje meno, veľmi ťažko sa už buduje naspäť. A je to všetko oveľa náročnejšie, keď okrem toho ešte ukazujete celú dobu, že vlastne vôbec nie ste takí, ako sa vlastne tvárite. Je fascinujúce sledovať tento film a uvedomovať si, že vlastne niektoré scénky sú určené len pre nás, kým iné vlastne budú mať možnosť vidieť aj druhí. Obdivujem v mnohom Trin, že vlastne so svojim mužom vydržala tak dlho, hoci je vidieť, že už sama nevie či chce vlastne takto pokračovať. A nevie, či ich vlastne ešte spája spoločný cieľ a cesta. Skvelá momentka je aj keď jej on hovorí o "egu", pričom si myslím, že jediný, kto nikdy nebol schopný upustiť zo svojho vlastného ega a byť reálne pokorný a čestný bol on sám. Pre mňa zaujímavý film, ktorý odzrkadľuje všetko to špinavé pokrytectvo okolo nás. A funguje. Niekedy už proste cesta späť nie je. Prial by som si len, keby mi to celé prišlo reálne vtipné. Pretože komédia nás má predsa rozosmiať, nie? Hodnotenie: C+ ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Honk for Jesus, Save Your Soul" sleduje faráře megakostela a bojovníka za "tradiční rodinu" Lee-Curtise Childse a jeho manželku Trinity. Po skandálu spojeném se sexuálním obtěžováním, najmou oceňovanou dokumentaristku Anitu, která má sledovat jejich plánovaný comeback na Velikonoční pondělí. I když je napsáno, že snímek je komedie, jde spíše o psychologické drama s pár komickými scénami. Komedie je za mě právě část, která funguje až na pár chvílí nejméně. Celé je to o pokrytcích, kteří nedokážou být upřímní i kdyby se snažili. Nakonec nějaká ta upřímnost vysvitne na povrch i když jen v malých záblescích. Oba manželé se snaží dělat, že se nic nestalo a pokračují v rolích, které hrají už patnáct let. "To bylo to nejúpřímnější, co dokážu" "Tak jestli bylo, tak to musíme ještě pořádně nazkoušet". Snímek rozlišuje mezi falešným dokumentem a částmi, které dokumentaristé neměli vidět. Právě ty filmové části často vnikají do postav mnohem více. Musím ocenit filmaře za určité sebezapření neskončit film nějakým velkým spektáklem a pouze uznáním, jak jsou postavy strašně v prdeli. Není nutné vidět závěrečné kázání, všichni ví, že to bude totální fail. Nejlepší scéna je část před koncem, kdy se objeví jedna postava, která Childse konečně konfrontuje. Nechápu odpadové hodnocením, za mě je to na tak 7/10. Rozhodně jde o film, který nutí diváka, aby o něm přemýšlel a ne úplně typická komedie. EDIT - Mikeu, to nebyl průser Trinity, ale jasně faráře Childse, viděl jsi ten film vůbec? ()

Zajímavosti (3)

  • Na rozlíšenie medzi „skutočným životom“ (2,35:1) a dokumentom (1,66:1) sa niekedy v rámci tej istej scény používajú rôzne pomery strán; okrem 1,37:1 pre "archívne" zábery. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v máji a júni 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama