Reklama

Reklama

VOD (1)

Fresh sleduje príbeh Noy (Daisy Edgar-Jones), ktorá sa v potravinách zoznámi so zvodným Stevom (Sebastian Stan) a - vzhľadom na jej zlé skúsenosti s internetovými zoznamkami - využije šancu a dá mu svoje číslo. Po ich prvom rande je Noa vo vytržení, a tak prijme Stevovo pozvanie na romantický víkend mimo domu, len aby zistila, že jej nový milenec má akési nezvyčajné chúťky. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (210)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

To, co původně vypadá jako vysněný vztah a idylka z pohádky, se po půlhodině mění v únos psychopatem, který prodává mladé holky na maso. Fresh je svým způsobem skutečně “fresh”, protože obdobný nápad se celkem často nevídá. O to víc však zamrzí, že není až tak dobrý, jak by se od něj očekávalo a drží se celkem při zemi ve všech aspektech. Potěší dost sympatická hlavní hrdinka (neboli hlavní chod), která svým úsměvem dokáže udržet pozornost, spolu s hlavním záporákem Winter Soldierem, který mi zde sice nepřišel až tak výrazný, ale účel splnil. První část navazování kontaktu a únosu se mi ale líbila jako rozjezd mnohem víc než následný “dojezd”. Jakoby tvůrci měli nápad, ale netušili, co s ním dál, a tak se film plácá na místě jak ryba na souši a nepřináší ani akci, ani gore (což je obrovská chyba!!), ani řezání končetin, nakouknutí do komunity “lidožravé” mafie a jejich obchodu, ba naopak se soustředí na dění v domě a vztah mezi únoscem a obětí, který ale jednoduše není nic, pro co bychom si zde přišli. Scénář se tak poměrně táhne blátem, jen aby došel do všemi očekávaného konce bez sebemenšího překvapení či kloudného nápadu, který by nás trknul a vzbudil v nás větší radost. Škoda, řekl bych objektivní průměr, který se dá bez újmy dokoukat, ale čekal jsem daleko větší, krvavější a zábavnější kidnap jatka - takhle mi to přišlo až moc “nijaké” a neosobité, takže zůstanu u dvojhvězdy. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I přes určitou nevyrovnanost, a některý postupy herců, který vyvolávaly spíš úsměv je ten film opravdu dobrej. Hlavně chci vyzvednout určitou kultivovanost režisérky, která do filmu nenaroubovala zbytečně naturalistický scény, a počkala si až na konečný vyvrcholení. To je naprosto famózní. Tady sem si vychutnal konečnou likvidaci toho čůráčka. Navíc když ho hrál takovej slizkej ohava, jako je Stan. Pochvala je na místě. Silnejch 70%. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Snaživé, ale tak předvídatelné, že jsem byl oproti filmu pořád asi o půl hodiny napřed. Já, který obvykle nikdy nikde nic dopředu neuhádnu, jsem se prakticky nepřetržitě nudil čekáním na něco, co (samozřejmě vždycky až po té půlhodině) nevyhnutelně přišlo. Teď, po skončení filmu, jsem napřed dokonce asi tak o jeden rok. To by totiž měla přijít dvojka, protože ti chudáci tam někde čekají na další příděl čerstvého masa, že jo. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Film Fresh se krásně usadil na zdejších 70 procentech, jelikož určitě nebudu jediný, kdo se dostal do těžkého rozkolu mezi 3. a 4. hvězdou. Ovšem kvůli tomu, že na Disney podobných filmů během roku moc nepřibyde, jdu cestou schůdnější. Přeci jen Daisy Edgar-Jones aka Dakotu Johnson 2.0 chci teď pořádně vídat. [viděno na Disney+ 10.9.2022] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film dáva vete: "Miluji tě k sežrání" trošku nový význam. "Fresh" je skutočne veľmi sviežou thrillerovou komédiou, kde sa hororové prvky dostanú trošku vo finále. Pre mňa je to asi predsa len viac thriller, no nejdem sa az to biť. Čo však treba povedať je toľko, že film má niekoľko skutočne skvelých nápadov a momentov. Daisy Edgar-Jones sa ako filmová herečka zatiaľ moc neukázala, no tú rolu som jej zožral asi so všetkým. Sebastian Stan už nejaké filmové skúsenosti má, no napriek tomu ma dokázal v jednom úplne dostať. Vo väčšine filmov, kde je postava skrytým psychopatom alebo magorom väčšinou úplne zmení svoje správanie a ukáže svoje skutočné farby. To sme videli miliónkrát. No na ňom je pre mňa fascinujúce najviac asi to, že počas celého filmu sa správa stále úplne rovnako. Mali by ste pocit, že ten chlapík z potravín a psychopat sú skutočne jedna a tá istá osoba. S celou ich povahou. To je pre mňa asi najfascinujúcejšie. A je vidno, že si túto rolu nadmieru užíval. Asi mu to dalo aj viac pristoru byť charakterom, než "The 355". Film vyzerá skvelo, je to bravúrne napísané a celú dobu som rozmýšľal ako sa Noa vlastne z tejto situácie dostane a či sa z toho dostane v celku. Pretože stať sa mohlo čokoľvek. A čo sa humoru týka... nuž musím povedať, že som sa skutočne na tých momentoch poriadne pobavil. Pretože v tej situácii znejú niektoré vety zrazu úplne inak. Myslím si, že toto bol úplne perfektný film na večer. Tak dobrú chuť a užívajte. Hodnotenie: A ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní titulky a název filmu se objeví až ve 34. minutě. (Kudly4)

Reklama

Reklama