Reklama

Reklama

Rytíř v černém

(seriál)
  • Jižní Korea Black Knight (více)
Jižní Korea, 2023, 4 h 43 min (Minutáž: 45–52 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Silně znečištěná planeta Země se v dystopické budoucnosti dusí a osud lidstva závisí na neohrožených kurýrech, kteří si říkají Rytíři v černém. (Netflix)

Recenze (30)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle seriál jsem se těšila už od teaseru. Vážně mě chytil. A trailer si mě zaháčkoval kompletně. A musím říct, že se to vážně povedlo. Black Knight chytře balancuje na hraně vážnosti a humoru, ale stejně je nejsilnější, když mají postavy nabito. Protože (žádný spoiler, je to v traileru) první dva díly jsou takový příjemný rozjezd, kde se odhaluje, o co jde a kdo je vlastně 5-8. Prostřední dva díly jsou o "přijímacím pohovoru" Sa-wola jako nového kurýra. A zbytek je finále, kde se všechno má rozhřešit. Jasný problém je tady za mě v dynamice, protože všechny ty tři bloky dvojdílů působí strašně rozdílně. A já to z časových důvodů viděla právě po těch dvou dílech. Ale na konci nemůžu říct, že by mi ani jedna část z toho nesedla, ale asi to vysvětluje právě první dva díly a proč jsou v modrém hodnocení. Je to ale tím pádem stejným dílem správně tajemný, zábavný a ten konec je prostě správně akčně prďácký. Tak moc, že jsem přála, aby hlavní padouch (byť byly jeho důvody, krom toho, jaký je to neskutečný parchant, správně rozkreslené, takže byly pochopitelné, ne "protože proto, potřebujeme hajzla") dostal pořádně na prdel, protože co dělal...to bylo fuj! No, tohle se moc povedlo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké tri hviezdy. Malo to potenciál, malo to slušný kasting, 5-8 vyzeral fajn, myšlienka nebola najhoršia, ale v podstate to bolo celé naivné a o hovne. K čomu tam bol nový 5-7, keď sme sa nič o ňom nedozvedeli, ani to, čo a kto sú mutanti, len ako vznikli asi, ale ich potenciál taktiež zahodený. To Silent Sea bolo mnoho ale fakt omnoho lepšie. Nečudoval by som sa, keby to zarezali po prvej sérii, lebo sme nedostali v podstate ani žiadny Cliffhanger, takže prečo čakať na druhú sériu? To v Silent Sea bol cliffhanger ako sviňa. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zkraje jsem to skoro vypnul. Když jsem se ale úporně proklikal asi 3 díly, tak jsem uznal, že na tom něco trochu je. Stačilo průběžně popřeskakovávat tak 50% stopáže, bo to bylo zdlouhavě zbytečné, dětinské, hloupé či po asijsku příliš ujeté. Zbytek poskytnul jakýs takýs příběh o dobru a zlu. Nic moc, no bez používání mozku budiž. (27%) ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Black Knight je zajímavě zpracovaný postapo seriál, který dokazuje, že Korejci i tohle umí dobře. Není to taková pecka, jako některá další tvorba a bez pochyb to má pár much, ale kdo zná korejskou tvorbu a obecně K-drama, užije si to. Závěr je trochu zklamáním, ale co se dá dělat. Nedá se to napasovat do top žebříčků ničeho, i tak to je docela underrated v místních poměrech a to dokazují i ohlasy ze zahraničí. Rozhodně to patří do té lepší části tvorby Netflixu. Pokud ale člověk není zvyklý na K-drama, nemusí mu to nutně sednout. ()

smarkus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solídne béčko v dystopickej budúcnosti. Možno som to trošku nadhodnotil ale popravde, keď som dopozeral secret invasion a to sklamanie po poslednej časti...toto je ale iný prípad. Zaujímavá myšlienka, nekompromisný kórejci, akcia a solídny svet. 6,5/10 hodnotenie a komentáre to skreslujú. Pre fanúšikov sci fi sa to oplatí pozrieť, navyše to má len 6 dielov. Odporúčam ()

Galerie (115)

Reklama

Reklama