Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pekne animovaná verzia románu "Cesta okolo sveta za 80 dní" francúzskeho spisovateľa, priekopníka dobrodružnej sci-fi literatúry, Julesa Gabriela Vernea (8.2.1828 - 24.3.1905) . Španielski tvorcovia upravili tento jeho príbeh do podoby dvadsaťšesť dielneho kresleného seriálu, určeného predovšetkým pre malých divákov. Mne osobne sa to celkom páčilo, ale vždy som sa musel pozastavovať nad bizarnosťou zvieracích postavičiek, ktoré sa správajú, rozprávajú, pohybujú, obliekajú ako ľudia. Divné zvery. *** ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Nemozem inak. Kacerovo, Rychla rota, Ninja korytnacky, Scooby doo, Bugs Bunny, Smoulove a dalsie..to vsetko je absolutna bomba ale Willi Fog bol niecim osobitnym. Na vsetky tie serialy som sa dival neuveritelne rad a dodnes ich mam ponahravane ale kreslena Cesta okolo sveta bolo niecim co nespadalo do kategorie ostatnych kresleniek. Proste spicka. Aj ked mojou uplnou najoblubenejsou kreslenou rozpravkou bolo a dodnes je Kacerovo toto tu ma u mna osobitne miesto v cestnej lozi na ktore nikdy nezabudnem. ()

Reklama

rebciatko 

všechny recenze uživatele

animovaný seriál najmä pre deti, ale poteší aj oko dospelého diváka.. verne opísaný príbeh spisovateľa Julesa Verna - Cesta okolo sveta za 80 dní.. Willy Fog so svojimi priateľmi sa vydáva na dobrodružnú cestu plnú nástrah, ale aj skvelých ľudí ochotných kedykoľvek pomôcť.. deti tento animák nielen zabaví a na chvíľu umlčí, ale im aj ukáže, že z každej situácie vedie nejaké východisko... a naviac, úvodná zvučka je veľmi chytľavá.. ;) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu není třeba sepisovat sáhodlouhý komentář. Každý ho viděl už nesčetněkrát a je si vědom jeho kvalit. Willyho Foga na cestě kolem světa jsem sledoval už od první české premiéry, tj. někdy kolem roku 1990 a od té doby jsem se snažil jej nahrávat. Tehdy ještě běžel v neděli ráno ve Studiu Kamarád a několik repríz proběhlo i v Magionu. Už tenkrát se zařadil mezi mé nejoblíbenější seriály a i přes přemrštěné reprízy v posledních letech mě nepřestal bavit. Zajímavý děj, propracované charaktery, pěkná hudba a chytlavá úvodní i závěrečná znělka, inteligentní a zároveň humorné dialogy, vynikající český dabing. To vše vyzdvihuje kvalitu vysoko nad průměr. V seriálu se sice objevuje několik nelogičností (např. odkud bral Chidling převleky, když sebou netahal žádná zavazadla), ale koneckonců je to jen pohádka a v té jsou povoleny i věci, které nemusí vždy dávat smysl. Plný počet 5 * a 95%. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný seriál, na který se dá stále koukat, a do toho ještě hudba bratří de Angelisů. Jóóó, tehdy to byly hity. Navíc přináší i trochu poučení a člověk získá představu o světě, kde třeba ještě nebyl. Ovšem je nutno to brát s rezervou, jelikož víme, ve kterých letech se příběh odehrává. A je pojat tak, aby se dětem líbil a pochopily jednoduchou cestu zvířátek kolem zeměkoule. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Trasa cesty kolem světa odpovídá trase v předloze Julese Verna. (Kmotr76)
  • Česká verze se od španělského originálu podstatně liší. Do úvodní znělky byly vloženy některé scény a z 2., 3., 10., 11. a 24. epizody byly vystřiženy výstupy s písničkami. Druhá řada s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (od r. 1993) zůstala těchto zásahů ušetřena. (L_O_U_S)
  • Postavy Tico, Bully, Transfer alebo Lord Guinnes v predlohe nevystupujú. (D1705)

Reklama

Reklama