Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

choze 

všechny recenze uživatele

Už ve třetím POLICE STORY si Jackie udělal výlet do Číny a tentokrát to vezme přes Ukrajinu až do Austrálie. Inspirace bondovkami, které rok předtím znovu nakoplo ZLATÉ OKO, je zjevná a přiznaná a ne, že by si Jackieho fanoušek opět nepřišel na svoje - Jackie proskakuje žebříky, kungfuje pod vodou a metá kotrmelce na chůdách - ale ve výsledku je to průměr a nejslabší díl série. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku chudší bratříček v rodině Police Story, skoro se ani nechce věřit, že by do této série patřil. Spíše je to taková odpověď Jackieho Chana na Jamese Bonda. Choreografie soubojů je opět nápaditá, hlavně bych chtěl pochválit ty podvodní scény. Něco takového se jen tak nevidí. Ze závěrečných sestřihů nevydařených scén je jasné, že štáb si natáčení užíval. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasická chanovka, která se od těch ostatních liší zejména vážnějším zaměřením. Béčková zápletka je tu rozvedena v příjemný příběh se spoustou efektních soubojů s odzbroující choreografií. Vážněji míněné scény jsou postupně prokládány příjmně komediálním nádechem, tak jak jsme u Jackieho filmu zvyklí, jenže ani cestování napříč světem nedokáže zakrýt chyby, který tenhle snímek má. Většina soubojů je opravdu povedená, například ve skadišti za astistence štaflí nebo podvodní bitva za asistence žraloka, jenže občas jsou tvůrci přeci jen až příliš zaujatí povedeností dané scenérie, až ji přetahují do bezbřehé nudy. Opravdu dobře odvedenou práci jsem sledoval snad jen u velmi dynamických scén, jako je Jackie Chan a jeho bojové kreace na chůdách, které dokáží udržet pozornost po celou dobu svého trvání díky své kreatibilnosti. I přes to, že První rána je relativně krátký snímek a tempo je opravdu ďábelsky rychlé, nedokáže - až na pár výjimek - pracovat s divákem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Měl jsem náladu na srandokungfu. Jenže to jsem netušil, že První rána je jakousi přílepkou k sérii Police story....která mě moc nebrala. Ale co...komedie s J. Chanem nemůže být špatná, ne? Jenže ona to moc komedie není. Spíš špionážní drama s typicky Chanovskými legráckami a opičáctvím. Ty sice nepobaví vždy, ale ze strany Chana je to obdivuhodné každým coulem. Příběh je ovšem notně vyčpělý a to i když se lokace střídají jako v Bondovi...chvíli Ukrajina, pak Rusko, Austrálie, vrtulníky, honičky na lyžích, dokonce ponorka...vše je typicky starobondovské. Jenže tento typ filmů stárne velmi rychle a jen srandokungfu, mi ani náhodou nestačí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní Chanovka která má tak monumentální akční sekvenci na sněhu že rozum zůstává stát(A pro fanoušky akce nejenom rozum). Chan dokonale kašle na fyzikální zákony, a tady to je fakt vidět. Skákání na helikoptérách, skákání přes stromy. No prostě paráda. Jen ten humor je docela v pozadí. A zavěrečná scéna v akvaduktu? No nemám slov. Navíc Chan je parádní sympaťák. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)
  • Annie Wu nevedela v čase nakrúcania hovoriť kantonskou čínštinou (v tej dobe sa ju len učila), preto boli všetky scény natočené s mandarínskou čínštinou. (Peter-1307)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v zasněženém Rusku, jsou na sjezdovce azbukou psané napisy „Uwaga“. To ale v ruštině nic neznamená. Je to polsky „Pozor“. Rusky by to správně bylo „Внимание“. (prudus)

Reklama

Reklama