Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Skupina mutantů využívá svých nadpřirozených darů k ochraně světa, který je nenávidí a bojí se jich; čelí výzvám jako nikdy předtím a jsou nuceni čelit nebezpečné a nečekané nové budoucnosti. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původní animované X-Men sem nikdy neviděl, ale tahle retro animace, při které sem si nejednou vzpomněl na TMNT (které jsem v devadesátkách žral) a původní komiksy, mi docela sedí a i dnes mě baví. Samotná první série sice není bez chybičky, nicméně přináší dospělý a temně laděný příběh, který pracuje s motivy které jsou pro X-Men typické a stále to funguje.  Občas tomu sice trochu ubírá na působivosti fakt, že se stále pohybujeme v marvelovském univerzu a tak ne každá smrt nebo událost musí být nutně konečná toho či onoho, ale kdo trochu zná komiksy/seriály/filmy tak už ho to asi ani nemůže překvapit. Konec slušně připravil půdu a navnadil na další sérii...80% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný projekt, který – ať už svou old-schoolovou vizuální stylizací, retro kabátkem, nebo příběhem jako takovým – navazuje na původní kultovní seriál s X-MENY. Čímž mu nejenom vzdává pomyslný hold, ale zároveň je jejím víc než důstojným pokračováním se vším všudy. X-MEN 97 rovněž staví na prapůvodní myšlence komiksových X-Menů z šedesátých let: tedy na alegorii/metafoře o rasismu. Zcela otevřeně se tu tak akcentuje rasová politika a boj mezi liberalismem, konzervatismem a dalšími ideologiemi na pozadí superhrdinského spektáklu. Nejde tak o žádnou troškařinu pro děti, ale zábavnou animovanou podívanou pro všechny generace, která jako by svou konceptuální stylizací doslova vypadla ze stránek komiksových sešitů. Takže jestli takhle bude studio MARVEL ANIMATION pokračovat dál, máme zaděláno na garanta kvalitních animovaných projektů, který fakt stojí za to sledovat.... VERDIKT: 9 kolečkových křesel z 10 ()

Reklama

HNTR 

všechny recenze uživatele

Původní animované X-Men jsem nikdy neviděl a se začnou skepsí jsem se začínal koukat na první díl, protože všichni víme, jak to poslední dobou Marvel vede. Seriál není bez chybičky, pár krát šlápnul opravdu vedle a dokázal i nudit. Ale jakmile se opět vrátíme k širšímu celku, jedná se o temný příběh, který má koule, je poutavý a X-menům není cizí. Retro animace se mi líbí a vrátila mě částečně do dětství, kdy jsem každé sobotní a nedělní ráno vysedával u animáků. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Marvel se vrací zpět v plné parádě. Ani jsem nečekal, že mě tenhle animák chytne. Navazuje lehce na filmy i na původní verzi z 90. let. Najdeme zde staré známé hrdiny, kteří se ocitají na životní křižovatce. Profesor X je mrtev a oni se snaží pokračovat v jeho odkazu. Pod vedením Magneta se vydávají na boj proti Traskovi a Sentinelům. Časem se objeví více hrdinů i záporáků. Je to opravdu dobře vymyšlené. Hodně se tu řeší i spor lidí a mutantů. V některých dílech je dost slušná akce. Finále je velkolepé a budu se těšit na další sérii. "Bude naše dítě mutant?" ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téměř bezchybný návrat seriálu, který u mě probudil lásku ke komiksům. Samozřejmě, že se tu operuje s nostalgickým nádechem, ale jde o perfektní mix právě nostalgie i modernějších prvků. Tvůrci se nebojí odvážných kroků, ovšem ctí předchůdce. Nemám v podstatě žádných větších výhrad (a to ani ke čtvrté epizodě, která byla záměrně odlehčenější). A Jubilee konečně ukázala, že není pro smích, ale někdo, s kým se musí počítat. ()

Zajímavosti (5)

  • Cyclopsova hláška: „Cos čekal, černou kůži?“ kterou řekne Cablovi, je narážkou na úplně první hraný film X-Men (2000), kde hlavní hrdinové nosí černé kožené uniformy. (UncleMorty)
  • V záběru na noční nebe během ohňostroje na ostrově Genosha můžeme vidět siluetu Watchera, entity známé z komiksů a především ze seriálu What if...? (od r. 2021). (UncleMorty)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Reklama

Reklama