Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (871)

Fr 

všechny recenze uživatele

jestli tomuto snímku něco chybí, tak DTS zvuk. film je o tom, že američani si zasluhují právo, aby jejich děti věděli, že chodí do školy s mutanty. celkem bych s tím souhlasil, ale to není důležitý. důležitý je, že triky zde nehrají zdaleka takovou roli jako ve druhém dílu a přesto je se na co koukat. to ale neznamená, že tu nejsou. jen není přeplácanej celej film (cerebro je zajímavě fantastické). prostě - kvalitně vystavěný příběh s dobrými efekty, u kterého jsem se dobře pobavil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich komiksovych adaptaci. Prvnich 45 minut je spis takovejch seznamovacich (zly mutanti, hodny mutanti, skola, zakon), ale to neznamena, ze by nudily, jen proste nejsou tak nabuseny akci, i kdyz tu samozrejme nejaka je. Ale pak se to rozjede, mutanti jdou do boje, akce strida akci, do toho bezchybny triky, slusna hudba a sem tam nakej vtipek nebo hlaska. Vsichni predvadi nadprumerne herecke vykony a do roli se skvele hodi. Misty me hodne zaujala kamera, nektery najezdy sou fakt hodne dobry. Velky plus tohohle filmu je, ze oproti jinejm komiksovejm filmum se na tohle da koukat klidne i po paty, protoze to nesazi jen na slusnou akci, ale i zajimavej dej a propracovany dialogy. Tohle se Singerovi fakt povedlo. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem po zhlédnutí První třídy doplnila svoji mezeru a mrkla na první díl X-men. S filmem jsem docela spokojená, ikdyž za 5. dílem značně pokulhává v efektech i ve scénáři. Některé postavy ještě nejsou tak detailně vybarvené (Storm, Mystique). Jako sci-fi samozřejmě nadprůměrné, proto zasloužené 4 hvězdičky. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som velke stastie vidiet pekne vsetky 3 casti X-Menov v jedno sobotne popoludnie za sebou s filmovou fanynkou Madison, potom, ako si Madison myslela, ze to bude blbost. Nastastie zmenila nazor a jednotka sa jej velmi pacila. Na X-menov mam najradsej boj ludi proti X-menov a naopak boj dobrych X-menov proti zlym mutantom, co bolo v pripade jednotky a trojky. Tu sa mi pacilo napr. spoznavanie charakteru Wolwerina a tulačky a taktiez spoznavanie hrdinov, hlavne Jean Grey v podani Famke Janssen...... 18.06.2008 ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bohužel to není ani promyšlené, ani originální, ani nesmírně poutavé. Na druhou stranu to není úplně blbý, ani totálně neoriginální a ani vyloženě nudné. X-Meni představují těžký průměr mainstreamové filmařiny. Příběh, jakkoli se snaží tvářit neotřele, obsahuje většinu klišé a jiných propriet viděných jinde a dříve. Film vlastně stojí na postavách mutantů a jejich schopnostech, jenže většina postav nedostala prostor k tomu, aby se do nich divák vžil. Celé mi to přišlo buď jako výplod zmutované mysli filmařů, nebo jako produkt alkoholových dýchánků na chatě Bryana Singera, nebo jako hodně nepovedený pokus o nový kult. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (97)

  • Mezi původními komiksy a filmovým zpracováním lze najít řadu rozdílů. Například v komiksovém světě se Rogue (ve filmu Anna Paquin) přidala na čas k Magnetovi (Ian McKellen). (Rimer545)
  • Režie byla nabídnuta Timu Burtonovi, ten se však rozhodl pro Mars útočí! (1996). Na pozici byl jako velký fanoušek X-menů zvažován v 90. letech také Joss Whedon. Dokonce napsal scénář, ze kterého se ale nakonec dostaly do filmu jen pouhé dvě věty. (HellFire)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama