Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (871)

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že komiks u nás nemal tú časť každý ani čítať a ani vidieť animované spracovanie, no pri filme to ale nevadí! Tým pádom pre mňa najlepšie spracovaný komiks, aj keď som sa dozvedel, že nejaký vôbec existuje tesne pred filmom. Výborná akcia, ktorú akýmsi šiestym hlbším zmyslom dopĺňa vecná línia filmu a brilantné hlášky. Navyše čo do inteligentnosti s tejto žánrovej palety excelentný výkon Singera. 100%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem po zhlédnutí První třídy doplnila svoji mezeru a mrkla na první díl X-men. S filmem jsem docela spokojená, ikdyž za 5. dílem značně pokulhává v efektech i ve scénáři. Některé postavy ještě nejsou tak detailně vybarvené (Storm, Mystique). Jako sci-fi samozřejmě nadprůměrné, proto zasloužené 4 hvězdičky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

X-Meni nikdy nepatřili mezi mé největší komiksové favority. První díl mě ve své době zase tolik nechytil a já si k němu pomalu hledám cestu. Akce je prakticky nezbytné minimum. Charismatický Magneto, v podávní skvělého Iana McKellena, nedostává prostor, který by si jeho postava zasloužila. Takže celý díl místy připomíná jen takový úvod a představovačku hrstky postav. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

jestli tomuto snímku něco chybí, tak DTS zvuk. film je o tom, že američani si zasluhují právo, aby jejich děti věděli, že chodí do školy s mutanty. celkem bych s tím souhlasil, ale to není důležitý. důležitý je, že triky zde nehrají zdaleka takovou roli jako ve druhém dílu a přesto je se na co koukat. to ale neznamená, že tu nejsou. jen není přeplácanej celej film (cerebro je zajímavě fantastické). prostě - kvalitně vystavěný příběh s dobrými efekty, u kterého jsem se dobře pobavil. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, takže můžu hodnotit jenom film a myslím si, že je ho Singer zvládnul fakt velmi dobře. Režie, kamera, muzika, herecké výkony - všechno do sebe přesně pasuje. A triky jsou tak dobré, že mě v průběhu filmu ani nenapadlo jak jsou udělaný, protože jsem jim věřil. Dlouho jsem chodil bez zájmu kolem tohohle obalu v půjčovně a můžu říct, že to byla chyba. U dvojky už váhat nebudu :-) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (94)

  • Existovaly tři druhy Wolverineových (Hugh Jackman) drápů – plastové, dřevěné a ocelové. Jackman a jeho čtyři kaskadéři jich použili přes 700. (HellFire)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama