Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023 Autor dO_od

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to nejen pro Star Wars, ale i pro Marvel, který v posledních letech zdaleka neprodukuje takové hity, na jaké byli u Disneyho zvyklí. Server The Hollywood Reporter tak nyní přinesl aktualizovaný kalendář marvelovských premiér v nadcházejících letech, kde nepřekvapivě došlo k několika velkým změnám.

 

Letos už se tak například dočkáme pouze jednoho hraného seriálu, a tím bude druhá řada Lokiho, jež bude mít premiéru v říjnu. Echo, spin-off seriálu Hawkeye, měl původně dorazit v listopadu, nakonec se ale seriál o neslyšící hrdince přesouvá na leden 2024. Jenom při připomínku, v tomto projektu se objeví také postavy Daredevil s Kingpinem, a všechny epizody budou vypuštěny naráz, místo klasického týdenního formátu. Disney zkouší maličko experimentovat.

 

Každopádně tím pro letošek televizní marvelovky tak úplně nekončí, stále tady totiž máme druhou řadu animovaného Co kdyby…?, která dorazí přesně na Štědrý den. V budoucnu pak hodlá studio najet na systém dvou hraných seriálů ročně, příští rok tak bude poměrně volný a to až do začátku podzimu, kdy dorazí další spin-off, tentokrát Agatha: Darkhold Diaries vycházející z WandaVision. Tento projekt prohloubí čarodějnickou mytologii v rámci MCU. Ve stejném roce nás pak ještě čeká další animovaná série X-Men 97.

 

Tím ale stále nekončíme, stávky se totiž dotkly dalších tří projektů, které už měly datum premiéry, ale nyní byly odsunuty, případně zcela vyřazeny z kalendáře. Prvním je Ironheart o mladé vynálezkyni kráčející ve šlépějích Tonyho Starka. Postavu už diváci viděli ve dvojce Black Panthera, samostatný seriál pak měl dorazit letos a je podle všeho z velké části dokončen, stávky ale zamezily případným přetáčkám a pokud jej Disney neoznámí nečekaně na léto příštího roku, mohl by mít premiéru až v roce 2025. Roztočené jsou pak ještě seriály Daredevil: Born Again a Wonder Man, s obojím se nyní počítá až na rok 2025 nebo později.

 

Pro tvůrce těchto seriálů to samozřejmě může být nepříjemná situace, nikdo nemá rád vynucené odsuny, stejně tak potom nová strategie studia Disney nejspíš ovlivní další hromadu potenciálních seriálů, kterými se Marvel neoficiálně zabýval, nebo je plánoval. Tak či tak v budoucnu očekávejme podstatně menší nálož komiksových počinů od Marvelu, než jak bylo v prvních dvou letech zvykem.

Reklama

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Disney+ zakročuje proti sdílení hesel

Disney+ zakročuje proti sdílení hesel

12.02.2024

Jakmile se ve druhé polovině roku ukázalo, že Netflixu ve velkém vychází plán na omezení sdílení hesel a opět získává rekordní množství nových předplatitelů, bylo jasné, že je jen otázkou času, kdy… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Disney+ začne zamezovat sdílení účtů

Disney+ začne zamezovat sdílení účtů

29.09.2023

Pokud jste si mysleli, že bude Netflix jedinou streamovací službou, která zamezí lidem sdílet účty, pak vás musíme zklamat. Jako další se totiž proti této praktice hodlá postavit Disney+, který svoji… (více)

Blíží se konec stávky scenáristů?

Blíží se konec stávky scenáristů?

21.09.2023

Tak přece jen nějaké dobré zprávy. Vypadá to totiž, že by se konečně mohlo schylovat ke konci alespoň jedné ze dvou současných hollywoodských stávek. Aliance producentů AMPTP se včera totiž sešla s… (více)

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Investoři žalují vedení Disney

Investoři žalují vedení Disney

05.09.2023

Jen minulý týden jsme psali o tom, jak přestože Netflixu poměrně fungují kroky proti sdílení hesel, trh streamovacích služeb je ve velice nejisté fázi. Teď byla, mezi jinými vůči bývalému a… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama