Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozbolavělá a vystresovaná Amaia přijíždí domů z porodnice za doprovodu partnera a svých rodičů. Zatímco se rodina překřikuje, zda si k jídlu objednají sushi, nebo těstoviny, uprostřed zmatku sedí mladá žena, která už teď tuší, že se jí mateřstvím život obrátil naruby. Jen ještě neví, co všechno to znamená. Nechce se vzdát své práce, ale skloubit ji s péčí o miminko v situaci, kdy je její partner často pracovně pryč, je vyčerpávající, obzvláště ve chvíli, kdy je nucen odjet pryč na sedm týdnů. Amaia kapituluje a stěhuje se na tuto dobu k rodičům na venkov. Znovu se tak kromě matky stává dcerou a získává šanci rodiče poznat (a pochopit) z úplně jiné perspektivy. Snímek ze života pro všechny, jež někdy byli či právě jsou rodiči. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tvrdil jsi, že s malým dítětem se nemusíš ničeho vzdávat, že se život nezmění. Říkal jsi to?! Je to lež, Javi! Seš zatracenej lhář, řekl jsi to!“ - „Proč bych měl být lhář?! Co chceš abych dělal?“ - „Nic, Javi. Chci jen, abys tu zůstal! Dobře?“ Alauda Ruiz de Auza mě nejdřív svým celovečerním debutem vůbec nebavila. Bylo to dáno především tím, že mé sympatie s hlavní hrdinkou byly takřka nulové. Alespoň částečně se to zlepšilo od chvíle, kdy vyplynulo na povrch, že s nápadem pořídit si dítě nepřišla ona. A o tom Ukolébavka je, ukazuje mateřství optikou někoho, kdo být matkou ve skutečnosti nechtěl, a absolutně na to nebyl připravený. Divák od samotného začátku vnímá, jak to Amaia psychicky a fyzicky nedává. Navíc se do toho přidají komplikované příbuzenské vztahy (aneb není nad rodinný život se svými milovanými bližními, ehm) a z toho vyplývající další problémy. Naštěstí tu byl i otec hlavní hrdinky, který se dal chápat, a asi jako jediný se nechoval tak hloupě. Se sympatičtějšími postavami byl dal možná víc, takhle to bude jen čistý průměr. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Někdy je člověk šťastný a ani o tom neví." "Všechny životy, které nežiješ jsou ideální, perfektní. Je potřeba se rozhodnout žít ten svůj, který ti byl přidělený." Tento film by měli vidět všichni nastávající nebo novopečení rodiče. První část je o mateřství a rodičovství. Druhá potom o stárnutí a smrti blízké osoby. Velmi intimní, pravdivý a lidský příběh. KVIFF 2022 ()

Reklama

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Promyšleně zarámovaný film koloběhu života - od zrození do smrti. Touží ukázat vývoj vztahu dětí a rodičů, ale zároveň (bohužel) i partnerů. “Bohužel”, protože obé se spíš jen tak nakousne a prosviští kolem takovým tempem, že se nestačíte naladit. Ale… zase, možná nejsem cílovka: ideálně čerstvý rodič. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snaží sa to byť od úvodu až do samého konca depresívne, respektíve vyvolávať nervozitu. Koniec koncov, deti nie sú vždy len radosť a vreskot na celý dom, asi príliš upokojovať nebude. Keď sú navyše vzťahy v rodine také, aké sú, o "zábavu" je viac menej postarané. Lenže mne ten film nijak extra pútavý neprišiel, i keď sa prakticky dotýka bežných, všedných starostí  v ktorých sa mnohí bez pochýb nájdu. Problémom pre mňa totiž bol fakt, že sa to od úvodu až do samého konca nesie v jednom a tom istom duchu. Chýbal mi výkyv emócii, aby horšie pasáže dokázali lepšie vyniknúť. ()

Galerie (9)

Související novinky

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (více)

Reklama

Reklama