Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

Marze 

všechny recenze uživatele

Standartní akční adrenalin pumpující dobrodružství s Gerardem Buttlerem v kokpitu. Milovníci thrillerů bez kritického myšlení to budou považovat za zábavný let. Je to ve stylu devadesátek. Popcornová zábava bez viditelného pocitu, že už jsme to někde viděli. Jsou tu vyrovnané všechny přísady akce, krev, střílení a heroismus. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pohledné akční béčko se vším všudy.  Svou naivitou a spasitelským komplexem Butlerova superhera dokáže v některých chvílích i vykouzlit úsměv od ucha k uchu a po tomhle jsem si jistej, že Gerard by se bez problémů uchytil i v Bollywoodu, na taneček tu de facto taky došlo. Scénu s jeho sebeobětováním se  při záchraně rukojmích (Je to jediná možnost, já se jim musím vzdát a tak odvrátím jejich pozornost  - Ale to už neuvidíte svou rodinu... Vím, ale co oni a jejich rodiny!) si budu pamatovat a bavit se jí ještě hodně dlouho.  Akce je to však  jinak čistá jako křišťál a furt se něco děje, čili jako fanoušek žánru nemohu říct ani popel a kvituju i přes menší rozpočet slušně zvládnutý scény s letadlem.  A příště tedy prosím Titanic 2: Next generation....  Čtyři, ale pravítkovým nedoporučuju. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $32,111,181║ Tržby Celosvetovo $52,191,788▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Konečne Butler zas po dlhšej dobe narazil na niečo v čom sa vie nájsť. Akčný film s nádychom béčkovej šablóny sype nadmieru dobre. Butler dokonca nemusí držať priamo akčné oprate, skôr zastávať morálnu oporu a ide to priam náramne. Môže byť ako neškodná akčná oddychovka. /70%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť tým, že tam hrá Butler a že je to béčko. Má to sakra ďaleko k Seagalovkám alebo posledným Willisovkám. Je to taký dobrodružno-katastrofický mix o jednom lietadle, ktoré neustále niekam padá a potom vzlieta a tak dookola. Dôjde aj na ohrozenie miestnymi gorilami a prestrelky nimi, ale akcie tu veľa nie je a je len takým bonusom naviac. Ale zato je špičková. Pri bitke cítite každú ranu a spolu s hlavným hrdinom lapáte po dychu, aby ste toho hnusného bastarda premohli. Pri solídne natočených prestrelkách si zase dal záležať zvukár, takže majú poriadne grády a scéna so sniperkou je rovnako úchvatná ako v štvrtom Rambovi. Takisto sa vydarili postavy. Jak tak akurát, aby nám na nich záležalo, načrtnutí pasažieri, tak super hlavné duo:  hrdinský kapitán a jeho rozporuplný pomocník, ktorý nakoniec dôjde k šťastnému vykúpeniu. Potešili aj scény z centrály s ráznym Tony Goldwynom. Nie je tu žiadna postava, ktorá by diváka srala alebo rozhodnutie nad ktorým by krútil hlavou. Je to tak akurát vyvážený mix medzi uveriteľnosťou a zábavným nadnesením a to všetko v nepodfinancovanom technickom prevedení. Jak staré dobré pecky z 90tych rokov. Keby tam bolo viac akcie, tak dám plný počet. 8/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný akční thriller, který se pocitově vrací o nějakých 30 let zpátky, ale není to vůbec na škodu. Vše zde funguje, Butler se postupně přetransformovává do nového Neesona, zápletka chytře vystavěná, napětí funkční a ta občasná akce neurazí. Jediný problém tak je, že vše jede na půl plynu a nikdy se neobjeví žádný wow moment, který by film posunul nad slušný průměr. Na jedno podívání plně vyhovující, neurážející a zábavné a v rámci Butlerovek, lepší kousek. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)

Reklama

Reklama