Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (242)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Fuha, tak podľa hodnotenia som asi videl úplne iný film. Bčková sračka, kde logika postáv absentuje, všetko sa deje skratkovito, bez vysvetlenia. Akčné sekvencie napiču, súboje 1v1 snáď ešte viac. Napätie to možno má, ale je to také ťažké ho precítiť, keď ste permanentne vytočený z toho, čo tam tí dvaja mamrdi predvádzajú. Pokiaľ mal byť toto návrat k akčným koreňom, tak ďakujem pekne. Butler nemal čo hrať. Slabučké 2 z 5 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Butler opäť v akčnom móde, ktorý mu sedí viac, ako romantické snímky. Taký béčkový kráľ akčných filmov, sympaťák a reálne uchopený borec. V tomto snímku síce nesype hlášky ostošesť a až na pár výnimiek neseká mŕtvoly jednu za druhou ( na to sú tu iní ), ale odvážne zachraňuje s pomocou prevážaného väzňa rukojemníkov z rúk únoscov. Priaznivci akčňákov ( hlavne tých Rkových ), by mali mať dušičku na pokoji. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná béčková akční jízda a výtečný Butler! Šikovný francouzský režisér Jean-François Richet u mne zatím nenatočil špatný film, jeho Veřejný nepřítel č. 1 mám dokonce mezi oblíbenými a Plane je pro mne takové guilty pleasure, které splňuje většinu mých požadavků. Plane těží z atraktivního námětu, který je jak stvořený pro pořádný akční film. Je to z části katastrofický letadlový Survival a z druhé části boj o život na nepřátelském území s filipínskými Guerillas a to mě fakt baví. Gerard Butler zde hraje přesně toho vůdčího charismatického sympaťáka, jak má ve zvyku ( občas tu i slušně zahláškuje) a výborný je i Mike Colter, který je vězněm/vrahem na palubě letadla. Butler samozřejmě nemá na výběr a bude muset s vězněm spolupracovat, aby se zbavili většího zla. Velmi netradiční týmovka, která skvěle funguje po všech stránkách. Colter je navíc člen francouzské legie, takže tady byl ve svém živlu a díky svým zkušenostem měl před všemi navrch. Akce je výborná, fight je tu sice jen jeden, ale hodně intenzivní, ale přestřelky jsou správně krvavé i hezky natočené, došlo i na parádní Jungle Splinter cell stealth Akci! a odstřelování sniperem nikdy nebylo působivější než zde. Potěšily i scény v letadle, kde o hutnou atmosféru není nouze a místy je to vygradováno víc než solidně. Napětím se tu absolutně nešetří během celého filmu a výborní jsou i záporáci, hlavně ti dva ústřední šmejdi to zahráli skvěle, šel z nich respekt neskutečnéj. Pochválit musím i scény, kde se řeší pohřešování letadla. Tam Tony Goldwyn předvádí skvělý výkon, jsou tu solidní dialogy a hodně mě to zákulisí bavilo. Rozhodně se za mne jedná o film, který si rád pustím znova díky své svižnosti, zábavnosti, akci a šíleným adrenalinem, který vlije do tělal Nářez. Menší výtkou jsou občas horší triky a škoda, že v závěru nedošlo na nějakou hlubší investigativní linku ohledě vězně, ale tak či tak velká paráda a spokojenost. 85% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ale nepopsatelný nářez a akce, jaká tady už dlouho nebyla! Výborný Butler a Mike Colter, napínavé pilotování a přistání v džungli mezi povstalci a naprosto bezchybná akce plná krve, přestřelek, stealth misí jak z Far Cry i bojů na nože. Doslova ani minutu jsem se nenudil, hltal jsem film od prvních minut a závěrečná přestřelka u letadla (sniper!!!) mi naprosto vzala dech, ostatně stejně jako celých 100 minut před ní. Nemám byť nejmenší výtku, tohle byl prostě top shit luxus, který všichni fandové akce a stříleček musí zásadně ocenit. Dlouho mě film takhle nebavil!!! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek měl od počátku všechno to, co očekávám v ne příliš vydařeném béčku: Nový rok, milující rodinu, letadlo, psí počasí, nebezpečného pasažéra a (i když to říkám nerad) Gerarda Butlera. O to větší (a milejší) bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že se tvůrci vydali po úplně jiné cestě, než jsem předpokládal, a ukázali mi tak, že se dá z provařených ingrediencí natočit akčňák, který mě navzdory mému skepticismu osloví a hlavně pobaví. No, a i když si o startech a přistáních proudových dopravních letadel na nezpevněných plochách myslím své, tahle kombinace Black Hawk Down a Far Cry 3 mě zaujala svým nepřekombinovaným dějem, slušnou akcí a taky tím, že v sobě tvůrci našli dostatek soudnosti na to, aby nenechali pána v letech (ale stále v kondici) běhat po džungli samotného a dali mu kvalitního parťáka. Já netvrdím, že šlo o nějaký vrchol světové kinematografie, já jsem se ale dobře bavil, Gerard Butler a Mike Colter spolu skvěle fungovali, Daniella Pineda byla výbornou hlavní letuškou, a tak jsem neměl důvod jít pod čtyři pěticípé. Nenáročné ale zábavné (pro mě tedy určitě). / Poučení: Film mi ukázal, jak je možné vzlétnout v letadle a přistát na koloběžce. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)

Reklama

Reklama