Reklama

Reklama

Skryté skvosty - Série 1 (2022) (série)


Jezeří (S01E02)

(epizoda)
Česko, 2022, 27 min

Hrají:

Jaroslav Plesl (průvodce)

Obsahy(1)

Na svazích Krušných hor se nachází zámek Jezeří, který byl kdysi považován za jednu z nejvýznamnějších barokních staveb v Evropě. Říkalo se, že je to perla zasazená do smaragdové korunky. Ještě na počátku 20. století byl zámek luxusním sídlem Lobkoviců, obklopený hustými, zdravými lesy s proslulým zámeckým parkem. Za války bylo Jezeří vězením a pak jej komunisté málem vymazali z map. Jezero a část zámeckého parku skončilo nenávratně 200 metrů pod povrchem země. Díky velkému úsilí mnoha nadšenců, dnes opět vstává z popela jeho tehdejší krása. A Jarda Plesl u toho nového zrodu nesmí chybět. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Plesl je mi sympatický a kupodivu se na provázení tímto pořadem hodí. Má kolem sebe jakousi aristokratickou auru. Uměl bych si představit i jiné tváře na jeho místě, ale volba se tvůrcům povedla. Epizoda o zámku Jezeří mě bavila a čas u ní rychle utekl. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jezeří máme kousek, byli jsme tam a opět pojedeme. Jsme rádi, že tento skvost přestál přes všechny rány osudu a komunisty. Zajímavý je nejen podrobný výklad průvodce, ale též ukázky z filmů na zámku natáčených. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Dozvěděl jsem se doplňující informace o zámku Jezeří viz Hastrman, leč pan Plesl mi přivodil pocity jako u sledování detektivky - strachoval jsem se, kdy uhyne. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě že se povedlo - komunistům navzdory - zámek Jezeří zachránit : 5 * a 88 % . Film O. Havelky Hastrman vřele doporučuji, K. Dobrý, S. Zmrzlá a další herci jsou famózní ...  . ()

Reklama

Reklama