Reklama

Reklama

Skryté skvosty - Série 2 (2024) (série)


Jánský Vrch (S02E04)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Hrají:

Jaroslav Plesl (průvodce)

Obsahy(1)

Jesenicko ovlivnily hlavně germánské kmeny a jejich temná mytologie. Pusté hrady, skřítci, potulný pastýř a vládce hor Praděd. Nicméně biskupský zámek v Javorníku byl ve své době centrem kultury celého Slezska. Konaly se zde bály, divadelní představení a každé úterý a neděli akademie. A ačkoliv zámek vlastnili biskupové, doslova překypuje technickými vymoženostmi různých historických epoch – protipožární vybavení 18. století i funkční plynové lampy z počátku 19. století. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný zámek! Jsem vděčná za každý díl, kterým ČT představuje památky Česka. Pro mě zase inspirace k výletu. A hodně moc se mi líbil hudební doprovod kapely Priessnitz z Jeseníka. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jánský Vrch v Javorníku z literatury znám. Hodně zapadlý kout naší země. Nikdy jsem zde nebyl a vzhledem k poloze tohoto místa se obávám, že se sem asi nepodívám. Děkuji tedy za zajímavý dokument o místu, které je daleko ode mě ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc dobrý díl. Výborná je hudba kapely Priessnitz z Jeseníka, čili z tamního kraje. Je škoda, že to není uvedené v titulcích. ***4.díl je na webu Č.televize : ČT 2, čtvrtek 28.3.2024, 21.20 . ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama