Reklama

Reklama

Deadstream

Trailer 1

Neúspěšný influencer se pokouší získat zpět své sledující prostřednictvím živého vysílání jedné noci o samotě ve strašidelném domě. Když ale náhodou naštve pomstychtivého ducha, jeho poslední šance na získání internetové slávy se stane bojem o život v reálném čase. (mikki089)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (88)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zoomer Blair Witch. Trefné satirické svědectví o dnešní influencerské kultuře (zejména Twitch). Humor se ne vždy povedl, ale občas si rýpne ukázkově. Podobné to je i s hororovými prvky, které jdou sice stranou na úkor "komedii" ale za některé nápady by se nemusel stydět lecjaký čistokrevný horor s AAA produkcí. Bohužel jde o rozpačitou směsici skvělé časové kapsule a podívané která ne vždy baví. Deadstream nejde nenávidět ani milovat. Narazit na tento snímek za dvacet, třicet let bude ale vskutku kouzelné. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Takový zlatý střed, od kterého jsem sice čekal o něco více, ale popravdě zabavil lépe než dobře. Líbí se mi přímočarost, se kterou film nabíhá, kdy už od prvních minut na nic nečeká a bez nudné omáčky kolem se jde rovnou do strašidelného domu, hlavní hrdina je sympaťák a celý tenhle found footage styl střídající selfie a POV kameru mi taky sedl. Současně bych chtěl pochválit odlehčenost, kterou film disponuje, jelikož si na nic nehraje, nebere se vážně, víceméně paroduje klasické FF dějové vzorce a ačkoliv vyloženě záchvaty smíchu nevyvolá, tak neustálé pousmání a zábavu servíruje perfektně - spousta situací jsou neskutečně absurdní memes (“beef cam”, “mildead cam”, svěcená voda v narkomanské stříkačce…..) a celkově jde z filmu naprosto neseriozní a odlehčený vibe. Dále dávám plusové body za určité lehké napětí, kterým film udržuje diváka v nevědomosti, jestli jde o předem připravený prank hlavní postavy, nebo o opravdovou duchařinu a boj o život. Hororové prvky film má, ale kdo čeká konvenční či strašidelný horor, ten ať jde jinam, tohle je čistokrevná zábava, u které divák musí vypnout a nebrat ji vážně. Fajn oddechovka, která se ale asi (bohužel) moc lidem nezavděčí. ()

Reklama

Aargh 

všechny recenze uživatele

Found footage, které kombinuje horor a komedii. Ale ne jako hororovou komedii, ale jako fungující strašidelné scény střídané docela vtipnými komediálními scénami. Je to hrozně laciné, což se projeví hlavně na konci, ale většinu času jsem se dobře bavil a místy docela bál, protože opuštěné domy v noci na mě prostě fungují. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Musím podotknout hned na úvod, že nejsem příliš velký fanoušek kombinace hororu a komedie. Ale lákal mě samozřejmě fakt, že snímek byl natočen formou found footage, kterou já miluji od dob The Blair Witch Project. Nakonec jsem ale příjemně překvapena, jak šikovně byly sladěny oba žánry. První polovina byla více poutavější, malinko strašidelnější, druhá polovina pak byla nechutnější přesto vtipná. Několikrát jsem se přistihla, že mě pár scének skutečně pobavily, že jsem se i dokonce nahlas zasmála. Viz například scénka kdy Shawn byl donucen vyskočit oknem z patra. Myslím, že jsem se usmívala ještě pět minut po tom, co jsem vydýchávala čistý záchvat smíchu. Když nepomyslím na fakt, že z poměrně větší části byl celý příběh absurdní, zaslouží si tohle slušný průměr, a pokud se chcete k večeru trochu zasmát, trochu se bát, rozhodně to patří na váš seznam filmů které chcete vidět. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedna noc ve starém strašidelném baráku může být zároveň vtipná i pěkně mrazivá. A neúspěšný influencer, který bude svoji návštěvu ve zchátralém objektu vysílat živě na internetu, udělá vše, aby kamery zachytily duchy, ze kterých má fobii. A když se na scéně zjeví pomstychtivý duch prokleté básnířky, bude mít pořádně nahnáno. Found footage subžánr v celé své kráse. Na scénu přiskotačí potrhlý a ne stoprocentně sympatický i pištící Joseph Winter, který zpočátku kulometně mele o své kariéře, zážitcích i kontroverzních provokacích, což vyústilo k zákazům a následnému odlivu a ztrátě sledujících a sponzorů. Netrvá to moc dlouho a jsme s ním v nevábně vyhlížejícím baráku, řečenému Mrtvé panství, kde nám nebude utajen jediný kout nehostinného místa. A strašidýlka o sobě postupně začnou dávat vědět. Když se na scéně posléze zjeví fanynka Chrissy (Melanie Stone), každému hned docvakne, že se jedná o mrtvou básnířku. Film je sice průhledný ve své zápletce i postupech, nesnaží se ani o nějakou překvapivou pointu a výjimečné zakončení, ovšem je zábavný a má své speciální komediální zabarvení. Bubáci nejsou digitálního původu, není jich přehršel a jsou funkční. Prokletá holčina je solidní mrcha, jejíž výpady patří k tomu nejlepšímu a nejintenzívnějšímu, co film nabízí. Film se postupně začne rozjíždět do dynamických obrysů. Režijně je velmi dobře zvládnut. Hlavní aktér se podílel i na režii a je znát, že měl dobře svůj tvůrčí plán rozvržen. Film se nikterak nepřeleje do nějakého extrému, i když se to nabízelo a pasovalo by to. I tak je tahle noční hororová show dostatečně poutavá, technicky zdárně vycizelovaná, režijně dobře ošetřená, praktické triky se vždycky dají ocenit a komický ráz si s hororovým pojetím nikterak nepřekáží. Takže se ve výsledku jedná o povedenou záležitost o maníkovi, který vstoupil tam, kam nebylo radno chodit. 8/10 ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama