Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Světu The Last Kingdom filmový formát prostě nesedí. Děj, který normálně trvalo vyřešit několik hodinových dílů, se tady vyřeší během 10 minut. Spíš než jako ucelený film to působí jako sestřih "nejlepších" scén někde na youtube a to je velká škoda, protože jako poslední série by to fungovalo mnohem lépe. Nový záporák není vůbec představen, smrt několika postav přišla tak náhodně a rychle, že jsem to nedokázal vůbec nijak prožívat a celá ta část s vyhnanstvím byla přímo zbytečná. Na druhou stranu závěrečné rozloučení s Uhtredem a celkově s celým seriálem bylo fajn a bitva na konci taky nebyla špatná. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Původní seriál je na vysoké úrovni a je mým oblíbeným. Tento dovětek je przněním velkolepého díla. Opět nechápu, jak si ho ostatní příznivci pochvalují. Děj rychle a chaoticky poskakuje a působí až parodicky. Rovněž chování hlavních postav. Místy toporné, dialogy na úrovni školního divadla. To ještě umocňuje špatný dabing od Netflixu. Poznámka umělecko-etické komise: buzny nechyběly. Takže mé 2 hvězdy jsou jen za toto: opět kvalitní vizuál a bitva na dobré úrovni. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix udělal fanouškům radost. Po skončení nejlepšího seriálu na téma Vikingů se rozhodli natočit ještě rozlučkový film a věřím, že všichni fanoušci Uthreda si tohle užili. Last Kingdom je srdcovka, takže tenhle návrat ke starým známým byl velmi příjemný. Naoak potěšilo i spousta nových zajímavých tváří, které film slušně okořenili. ( Až si divák říká, že s těmihle postavy by šla klidně rozehrát 6. série), takže je občas cítit, že je to velmi uspěchané, co by v seriálu zabralo 5 dílů se zde musí narvat do 2 hodin, ale alespoň je tu šíleně rychlé tempo a věci se opravdu hýbou kupředu velmi rychle. Dějově se to sice už dost opakuje, ale nevadilo mi to. Zachycení doby je tu věrohodné, vizuálně skvělé, postavám se dá fandit a finální battle je velmi povedený. O napětí či emoce tu také není nouze, takže film naštěstí má obdobné kvality seriálu, rozhodně nedělá ostudu, naopak skvěle jej doplňuje. Těžko říct, zda to zaujme lidi nepolíbené seriálem, ale je to natočeno tak, aby se nemusel ztratit i normální divák. 8/10. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak a totok naprosto ukazuje, že v nejlepším se má přestat! Už 5.sérka byla horší i když jsem ji dala plnou palbu. Ovšem tento film měl být jako co?! Jako rychlokvašné dokončení dějin?! Respektive dokončení příběhu Uthreda v dějinách Anglie skrze dnešní hyperkorektní společnost, kde se v dějinách najednou objevují různobarevní a seksuálně různorodí spoluobčané?! Tak s tím jděte do prdele. Pardon, ale dějiny jsou dějiny a ne, že si je někdo přetváří pouze z důvodu korektnosti. To mě úpa vytáčí. A pokud už by měl vzniknout konec, tak jako plnohodnotná 6.série a ne takhle zrychleně a demagogicky. Tady musím souhlasit s Verbalem, poněvadž v tom má pravdu. Za mě totálně zklamaných 40% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Uhtred (Aethelstanovi): „Ak zabiješ 100 otcov, dáš 300 synom dôvod vzoprieť sa Ti.“ Po tomto filme som bola rozčarovaná, kvalita sa vôbec nepribližovala pôvodným sériám. Čiastočne sa zmenilo obsadenie hercov, nastal chaos v deji, kým si človek uvedomí, kto je kto. Zatiaľ čo v seriáli bol čas na budovanie napätia a vývoj postáv, tu je to uponáhľané, réžia je neohrabaná a rozkúskovaná. Aj Uhtredovi akoby zmizla iskra v oku. Film je síce napínavý a má nosnú myšlienku, ale mala som pocit, akoby bol natočený nasilu, vo chvíli, keď už nebolo treba nič viac dopĺňať. ()

Galerie (178)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama