Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Původní seriál je na vysoké úrovni a je mým oblíbeným. Tento dovětek je przněním velkolepého díla. Opět nechápu, jak si ho ostatní příznivci pochvalují. Děj rychle a chaoticky poskakuje a působí až parodicky. Rovněž chování hlavních postav. Místy toporné, dialogy na úrovni školního divadla. To ještě umocňuje špatný dabing od Netflixu. Poznámka umělecko-etické komise: buzny nechyběly. Takže mé 2 hvězdy jsou jen za toto: opět kvalitní vizuál a bitva na dobré úrovni. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEDM KRÁLŮ PROTI JEDNOMU. POKUĎ CHTĚL AELFWEARD SJEDNOTIT BRITSKÉ KMENY, PODAŘILO SE MU TO!“…  Film si vykračuje ve vyšlapanejch šlápotách – vlastně mě mrzí, že z toho nešlo udělat celou sérii. Takhle je to ale údernější a emociálnější. Fajn zakončení série, ve který je osud vše a pochopit se ho snažej jen hlupáci. Škoda že těm, co ji neznají, moc nepřinese. ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je zakončením série „POSLEDNÍ KRÁLOVSTVÍ“, která byla natočena podle knih „Saské kroniky“ od Bernarda Cornwella. Hlavní postavou je zde šlechtic Uhtred z Bebbanburgu. Děj se odehrává v 9. století za vlády krále Alfréda Velikého, který ubránil své království Wessex proti dánským Vikingům, což mu jako jedinému anglickému panovníkovi vyneslo přídomek „Veliký“. 2.)  Thx za titule „Anna Farrow“.  ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Zakončení slušné, ale je to podle mého méně kvalitnější než seriál, který byl snad s každou sérií lepší a lepší. Celé mi to přišlo dost uspěchané, každou chvíli se cestovalo napříč zemí a chvíli jsem se ztrácel. Za to měl film ale vysoké tempo, kde u 2h stopáže jste neměli ani minutu času si oddechnout. Všiml jsem si zde také rychlého a trochu nepřehledného střihu, ale je to možná jenom u mě. Uthred mě ale bavil vždy a bohužel končí další éra, ale myslím, že se z tohoto tématu vyždímalo dost. Dal bych ale přednost to zakončit celou sérií namísto filmu. ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Bohužel, filmový formát The Last Kingdom úplně nesvědčí. Všechno je tak nějak zrychlené. Asi nejvíc mě dostala asi 10 minutová pasáž, kde Uhtred stihl 1. naštvat krále, 2. nechat se vlákat do pasti, 3. přijít o svou pevnost, 4. najít nepřátelské krále a nechat se nabriefovat co má udělat, 5. vrátit se zpátky do Winchesteru, 6. nalézt své ztracené přátelé, 7. opět navštívit (teď už) svoji zpustošenou pevnost. Opravdu hodně věcí nacpaných do stopáže, tvůrci si s tím nevěděli prostě rady. A to je škoda, protože seriál je vážně dobrý. Alespoň tu poslední bitvu nechali vkuse celou a to je v podstatě asi ta nejlepší pasáž z celého filmu (i když i k té bitvě mám své výhrady). Hlavním faktem je, že věci tak nějak nedávají smysl, zvlášť pokud je divák z seriálu zvyklý na nějaký standard vyprávění, tak tady se na něco takového úplně vykašlalo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl a ani nechci tak, že mě uchází i souvislosti asi je dobré ho k tomuhle vidět jelikož se zde řeší věci , které se staly a bez něho to nepochopíte.  Tak, že v Anglii 9 století bojují proti sobě Anglosasové a Dáni ty všechny drží na uzdě král Edward, který zemře královnou má být jeho žena tu, ale někdo neuzná a chce ji svrhnout. Ona uteče za nějakým chlápkem co je hodně vážený a ten jí dá ochranu mezitím ten co ji chce svrhnout zabije jednoho krále a chystá se na další a ten královnin ochránce se snaží tomu zabránit. To by nebyl Netflix, aby tam nenarval nějakou agitku tentokrát píchání mezi dvěma muži. Na konci zjistíme, že jeden  co  píchál je zrádce a donáší na druhého  Skotům pak máme bitvu co za moc nestojí a máme konec.   Průměrný historický film co nemá moc čím zaujmout  .  40 procent ()

Galerie (177)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama