Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (88)

ForgetMeNot5 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna cílová skupina LGBTQ+ seriálů a filmů, ale pro pozitivní ohlasy jsem se rozhodla na tento seriál podívat. Už od začátku mě překvapil vibe a styl, jakým je to točeno. Už dlouho jsem neviděla seriál, který by byl laděn takto uklidňujícím a pozitivním způsobem. S tématy, které se zde řeší, jakožto hledání identity, místa ve světě, se ztotožní dost možná většina lidí, nehledě na orientaci. Mojí oblíbenou postavou je rozhodně Teo, možná je to i faktem, že s jeho issues se dokáži ze všech postav v seriálu nejvíce ztotožnit. Umím si představit, že pro teenagera, který stále hledá sám sebe, včetně objevování své orientace, může být seriál jako tento nesmírně důležitou oporou. Už proto si myslím, že má tento seriál jistý přesah, přece jenom, každý má právo na lásku. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Oh ano! Konečně všestranný seriál, který je sice vyšperkovaný milými animacemi a filtry, ale totálně odpustil od explicitních scén a drog. Je to hrozně milý a opravdu výborně obsazený seroš, který jsem zhlédnul za jeden večer. Třešničkou na dortu je Olivia Colman, to byl pro mě šok, když se poprvé objevila. Rozhodně doporučuju, protože je tento seriál opravdu pro každého a ukazuje to, čím si vyvolení teenageři musí procházet. P.S. Pevně doufám, že bude druhá řada! ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude víc reálnější, trochu to chvíli připomínalo příšernosti z jihovýchodní Asie, ale naštěstí to ten styl není. Je to prostě pohádka pro mladší teenagery. Zpočátku jsem měl problém s obsazením Nicka, ale ukázalo se to jako dobrá volba. Oba hlavní herci to zahráli výborně. Chápu, že je to podle předlohy, takže vyjadřovat se k obsahu moc smysl nemá, jen bych vytknul tu bisexualitu. Je mi jasný, že pro většinu společnosti je to přijatelnější než homosexualita, ale v 21. století už snad takové alibismy nemáme zapotřebí. Je fajn, že seriál upozorňuje i na jiné aspekty seznamování, jako je třeba udržení přátelství. Update po 2. sérii - pohádka pokračuje, kluci se ve vztahu dostali k cucfleku, což působí komicky, na druhou stranu to je tak výborně zahrané, že celkové hodnocení neměním. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny čtyři díly komixové předlohy jsem zhltnul za večer. A musím říct, že ze seriálové podoby nemůžu být víc nadšený. Charlie a Nick jsou prostě pár, kterému nejde nefandit. A stejně tak Tara s Darcy no a samozřejmě i Tao s Elle. Dlouho jsem neviděl seriál, ve kterém by mi byla tak neskutečně sympatická každá postava. No a hlavně jsem ještě nepoznal sérii, která by tak věrně ukázala, jaké to je být teenager a vyrovnávat se svou odlišnou sexualitou. Už teď se těším na další řadu a nemůžu jinak než dát plný počet. Srdcerváči se jednoznačně zařadili do mé seriálové top 10 <3 ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Znám původní komiksovou předlohu od Alice Oseman a ze seriálové adaptace jsem absolutně nadšený. Autorka si scénář napsala sama a první dvě knížky byly do seriálové podoby převedeny s největší roztomilostí. Je to totální pecka, kterou si nejde nezamilovat. Tvůrci používají pro oživení animované vložky a komiksový způsob vyprávění. Zhltl jsem to jako pověstnou malinu a je to doják jak nevím co.__________EDIT 4/24: Heartstopper znovu dokoukán a pořád obrovská pecka. Je to ten typ seriálu, na který by člověk mohl koukat pořád. Ty postavy jsou nádherně napsané a zahrané. A ten soundtrack, nemluvě o těch komiksových prvcích. Srdcerváči jsou perfektním komiksovým dílem a teprve tady jsou k vidění opravdoví superhrdinové. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo od dubna do června 2021. Natáčení většinou probíhalo v Herne Bay na jihovýchodě Anglie. Herne Bay High School byla natočena jako Truham Grammar School. K natáčení byla použita i bowlingová dráha Hollywood Bowl bowling v High Wycombe. Železniční stanice, odkud Nick (Kit Connor) a Charlie (Joe Locke) odjíždějí k moři, je nádraží North Weald. Mnoho z ragbyových scén bylo natočeno na sportovním hřišti v nyní opuštěném E-Act Burnham Park Academy. (emkon)
  • Automobil, kterým Charlieho vozí jeho otec, je Škoda Octavia combi první generace. (emkon)

Reklama

Reklama