Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (88)

Anet21

všechny recenze uživatele

⚪Pre všetky slniečka a trinásťročné dievčatá s instagramovým popiskom ,,bi" asi povinná jazda. Každému inému úplne stačí prvý diel, tak, ako mne a bude ukonaný až-až.⚪ Inak zase klasická agitka na dobrých citlivých gayov, ktorí tu ešte vyzerajú akoby mali max. pätnásť (v realite majú herci, našťastie, osemnásť rokov), v tretej minúte prvého dielu už padne homobozk a vidíme chlapca, ktorý má ,,crush" na iného spolužiaka bez toho, aby vôbec vedel, či je homosexuál. Tak si to len skúste predstaviť v opačnom garde, že by heterosexuál začal ,,robiť oči" na gaya, aký by to bol problém, že nerešpektuje jeho identitu a dopredu ho škatuľkuje. Dnes je ale asi úplne normálne predpokladať, že každý je homo alebo bi, orientácia je vlastne prežitok a konštrukt society a hlavne to treba prezentovať malým a mladým. Posledný zhasnite.⚪ ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude víc reálnější, trochu to chvíli připomínalo příšernosti z jihovýchodní Asie, ale naštěstí to ten styl není. Je to prostě pohádka pro mladší teenagery. Zpočátku jsem měl problém s obsazením Nicka, ale ukázalo se to jako dobrá volba. Oba hlavní herci to zahráli výborně. Chápu, že je to podle předlohy, takže vyjadřovat se k obsahu moc smysl nemá, jen bych vytknul tu bisexualitu. Je mi jasný, že pro většinu společnosti je to přijatelnější než homosexualita, ale v 21. století už snad takové alibismy nemáme zapotřebí. Je fajn, že seriál upozorňuje i na jiné aspekty seznamování, jako je třeba udržení přátelství. Update po 2. sérii - pohádka pokračuje, kluci se ve vztahu dostali k cucfleku, což působí komicky, na druhou stranu to je tak výborně zahrané, že celkové hodnocení neměním. ()

Reklama

Klara 

všechny recenze uživatele

Jedna velká, vzrušující, nádherná jízda na emocionální horské dráze - to jsou Srdcerváči. Tak jednoduše se to mohlo pokazit, ale nestalo se to. Celých osm dílů jsem měla husí kůži a něco tak dobře zahraného, herecky obsazeného, citlivého a kouzelného jsem už dlouho neviděla. Jestli vůbec. Jsem strašně ráda, že něco takového vzniklo - jsem si jistá, že ten seriál pomůže strašně moc mladým lidem. Děkuju za to! ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

tl;dr: napriek stereotypným postavám i prostrediu sa mi to páčilo, lebo na rozdiel od iných teen seriálov som sa s týmto vedel stotožniť. // Videl som Sex Education, Genera+ion, We are who we are a ďalšie teen seriály s queer tematikou, a toto mal byť len ďalší z nich. Taký feel good seriál. Ale pri Heartstopperovi som reval po takmer každom diele, pretože to vyzeralo ako defilé môjho života a vedel som sa stotožniť s každou z postáv. Môj bývalý boyfriend, ktorý sa bál pridať si ma i na instagrame, ten seriál vraj pozrel za noc. Mne to trvalo dva týždne, lebo som to rýchlejšie nedokázal spracovávať – a to som ten boyfriend so sebavedomím. Očividne voči emotional damage spôsobenej utajovaním vzťahu nie je odolný ani taký pašák ako som ja. Homofóbia je zločin, ale ešte väčší je tajiť lásku. To nepochopíte, kým to nezažijete. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Oh ano! Konečně všestranný seriál, který je sice vyšperkovaný milými animacemi a filtry, ale totálně odpustil od explicitních scén a drog. Je to hrozně milý a opravdu výborně obsazený seroš, který jsem zhlédnul za jeden večer. Třešničkou na dortu je Olivia Colman, to byl pro mě šok, když se poprvé objevila. Rozhodně doporučuju, protože je tento seriál opravdu pro každého a ukazuje to, čím si vyvolení teenageři musí procházet. P.S. Pevně doufám, že bude druhá řada! ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • První série vychází z prvních dvou dílů stejnojmenného grafického románu Alice Oseman, která se podílela i na produkci. (veverrka11)
  • Ve scéně, kdy jedou Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) na rande vlakem a Charlie říká, že tímto směrem ještě nikdy vlakem nejel, sedí přes uličku vedle nich dívka s kudrnatými zrzavými vlasy v pruhovaném tričku a zelených kalhotách s kšandami a něco píše – je to samotná autorka komiksu i seriálu Alice Oseman. (vade_mecum)

Reklama

Reklama