Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Další z Kingových volovin, která tentokrát kupodivu neunavuje statickým dějem a vykecáváním, ale nesmyslem vedle nesmyslu. Prostě to nemá ani hlavu ani patu. Hodnotím jen pár dobrých okamžiků, ale ani ty sečteny nedají kýžených 20%. A i těchto pár dobrých okamžiků smaže debilní konec. 201409269028/9504*prokládané ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opět se předem přiznávám k neznalosti knihy. Tento film, ač jsem podle místních hodnocení čekal podprůměrnou záležitost, mi byl příjemnou podívanou. Velice zajímavý děj, efekty i ztvárnění různých představ hocha, který jede stopem za svou matkou. Pro mě to byl jeden z těch filmů, který mě od začátku chytnul a už nepustil. Ostatní si stěžují na nudnost, já říkám - jediná scéna nebyla zbytečná. Navíc David Arquette, kterého jinak přiliš nevyhledávám, byl vynikající. A nakonec, kdybych to měl také porovnat s jednou z novějších adaptací Kinga - The Mist - , tak Riding the Bullet vyhrává. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Alan a Jean Parkerovci. Sami proti svetu.“ Mám rád Kingovu novelu a aj keď si o Mickovi Garrisovi nemyslím, že je najlepší adaptátor kingoviek (Stephen si ale asi myslí presný opak, veď sa len pozrite, koľkokrát spolupracovali), jeho verzia JAZDY NA STRELE ma oslovila. Noc je zvláštny čas a dejú sa počas neho veci, ktoré by dennému svetlu neprešli. Skvelá pesnička "Time of the Season" od The Zombies, podarená rolička Davida Arquettea, výborný výkon Barbary Hershey, pôsobivá atmosféra mainských, opustených, večne hmlistých nočných ciest (nakrúcalo sa priamo v Maine!), nezabudnuteľná historka o "páchnucom aute" a veľmi, veľmi dojemný koniec. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Ano, je to sice střelený kontroverzní snímek, který se nemusí všem líbit, mě ale pobavil. Ty krásné a vtipné hororové vize, hlavní hrdina takový trouba a smrťák jezdící v krásné červené americe mě prostě dostali. Námět je zajímavý, i když ústřední téma, vybrat si před smrtkou, koho si vezme na onen svět, je už trošku ohrané. Naopak krátké stopovací etudy (starý muž vzpomínající na svou mrtvou ženu, teréňák se zabijáky) a Alanova schyzofrenie film mile oživují a nebýt trošku zazdívacího závěru, bylo by to i na 4*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudná adaptace Kingova elektronického hitu nefunguje ani jako horror ani jako drama. Povídku jsem nečetl, nicméně si dokážu představit, že je nabitá odkazy na léta sedmdesátá (šedesátá?) a hudební špičky té doby a že na té atmosféře dost staví. Kdyby ve filmu nebyla zmínka o Lenonovi, myslel bych, že se odehrává v současnosti. Hrdinovy představy toho, jak se může vyvíjet děj jsou zajímavé asi pět minut, poté už jen ruší a nudí. David Arquette je určitě velký fanda horrorů, ale o to horší je když hraje záporáka. Stručně řečeno srajda. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama