Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

yvona 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu se dozvíme, že "Kdyby padl Tobrúk, byl by Suez ztracen, kdyby padl Suez, padla by celá Afrika, kdyby byla ztracena Afrika, byla by prohraná celá válka."  Takže děkujeme našim britským "spojencům", že nám tu válku vyhráli.  (Počet britských vojenských obětí 2. SV 382 600) Naštěstí to tvůrci pojali jako komedii a jako komedii seriál i hodnotím.. Kdybych toto děravé a nelogické veledílo měla brát vážně, pak by to byl odpad jak vyšitý. Seriál cílí na adolescenty a vůbec není válečný. Jsem moc ráda, že vznikl i film v roce 2008 o našem nasazení československých vojenských jednotek v Tobruku, který je seriózní. Z několika oslavných komentářů tady se mi dělá nevolno. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

spoiler..Mno,,,živé, originální, autentické zároveň i když trošku vykřičené. No, ale jak byla zfilmovaná předpokslední scéna při zajetí plukovníka - a nenápadného útěku spolujezdců. To neee. To rozhodlo na vážkách mezi 4 a 5. Druhá slabina byl čtvrtý (či třetí?) díl, která byla pouze o smrti jednoho z hlaváků. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Neznámí herci, neznámý příběhy a skvěle natočenej kraťoseroš. Přesně pro mě. 6 dílů a šmitec, i když po pravdě si myslím, že to u první série zdaleka neskončí. Uplně si to říká o to, přeplavit se do Normandie a tam pokamu kosit skopčáky za svitu měsíce. Hned od prvního dílu mi bylo asný, že se mi to bude páčit, páč začli hrát ACDC, což je sice dobově krapet jinde, ale perfektně to zapadlo. Ostatně všecky sony tady prděj. Dějově to není kdovíjak nadopaný, ale má to ohromný koule. Vlastně je to hned 2.nejlepší válečnej seroš... 1.dlouho zůstává Bratrsvo neohrožených, který e prostě uplně někde jinde... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

na zabití času fakt dobré ... některé postavy jsou tady fakt mírně řečeno ujeté ... ale asi o to víc to je zajímavější ... já bych ocenil víc akce a střílení a víc přepadů ze zálohy ... než jen kecání a snažení se o vykreleslení charakterů, které jsou mi mírně řečeno úplně u zadečku ... SAS ... to je banda pěkně tvrdejch chlápků ... jak si je představuji ... ne jen psychouši, co se rádi perou ... trochu degradace pane Rytíři ... ne ?! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

SAS: Rogue Heroes jsou začátky Special Air Service, speciálních jednotkek britské armády. David Stirling je výstřední mladý důstojník britské armády, který je hospitalizován v Káhiře roku 1941 po nehodě při výcviku. Nudí se a je přesvědčen o tom, že současné speciální jednotky komanda nefungují. Proto vytváří radikální plán, který je proti všem pravidlům moderního válčení. Pro malou tajnou jednotku chce totiž naverbovat ty nejtvrdší, nejodvážnější a nejbystřejší vojáky, kteří by za nepřátelskými liniemi vytvořili chaos. Stirlingův nový tým je na jednu stranu komplikovaný a bezohledný, na druhou stranu však velmi statečný a hrdinský. - "Now the blood will flow." ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V první epizodě hodí David Stirling (Connor Swindells) na kulečníkový stůl falešný, kouřící ruční granát. Skutečný David Stirling hodil na stůl opravdový granát. (Jirka_Šč)
  • I když jsou repliky německých Messerschmitt Bf 109 vcelku povedené, můžeme si všimnout, že některé z letounů mají nesmyslně místo třílistých vrtulí čtyřlisté. (p3tris)
  • Když v 55. minutě odchází Stirling (Connor Swindells) ze stanu, tak se v různých záběrech mění jeho poloha. (Duoscop)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama