Vysoká hra

Top of the World

Vysoká hra

Akční / Thriller

USA, 1997, 100 min (Director's cut: 93 min)

Sidney J. Furie

• tron

Peter „RoboCop“ Weller, Dennis Hopper, Tia Carrereová, Joa Pantoliano, Craig T. Nelson... režisér Sidney J. Furie (ŽELEZNÝ OROL 2) dal dokopy vskutku obdivuhodne béčkarský kasting! Scenár umiestnil do rozsvieteného Las Vegas a často sa zmieta na hranici smrteľnej vážnosti a paródie, tak si vyberte, čo vám bude po chuti. Len mafián v podaní Petra Coyotea sa dá (snáď) pokladať za „objektívny klad“.(30.10.2004)

• choze

Pestře obsazená, koncentrovaná béčková nuda z produkce Nu Image, kterou Furie natočil ve stejném roce jako výrazně lepší ZBĚSILOST s Lamasem.(24.8.2008)

Mne sa to lubilo, Peter Weller v pohode, Dennis Hopper typicky hajzlik, Tia Carrere opat chaba. ale film posobil celkom dobre.(14.12.2006)

Zábavné a dobře natočené béčko, které se na film podobné úrovně může pochlubit skutečně špičkovým obsazením. Z akčních scén stojí za zmínku hlavně vydařená automobilová honička, ve které policajti nahánějí bankovní vůz. Ta se producentům tak zalíbila, že ji použili i v seagalovce Dnes zemřeš. Jinak tenhle film patří ve Furieho pozdní béčkové filmografii k těm povedenějším. Na rozdíl např. od příšerné Zběsilosti.(16.1.2010)