Reklama

Reklama

The Hexecutioners

  • Velká Británie The Hexecutioners
Trailer 1

Malison a Olivia pracujú pre spoločnosť, ktorá od svojich zamestnancov požaduje, aby poskytovali asistenciu pri eutanázii. Keď sú obe mladé ženy spoločne vyslané do priestorov starého statku, v ktorom si má tamojší vlastník siahnuť na život, zdá sa, že všetko prebehne podľa zaužívaných pravidiel. Lenže nie vždy je všetko tak, ako si to človek predstavuje. Neubehne dlhý čas a obe ženy si čoskoro uvedomia, že tentoraz ani zďaleka nepôjde o rutinnú prácu. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (16)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Malison a Olivia pracujú pre spoločnosť, ktorá od svojich zamestnancov požaduje, aby poskytovali asistenciu pri eutanázii. Keď sú obe mladé ženy spoločne vyslané do priestorov starého statku, v ktorom si má tamojší vlastník siahnuť na život, zdá sa, že všetko prebehne podľa zaužívaných pravidiel. Lenže nie vždy je všetko tak, ako si to človek predstavuje. Neubehne dlhá doba, a obe ženy si čoskoro uvedomia, že pre tento, krát ani z ďaleka nepôjde o bežnú rutinu.Veru veru, nepamätám si ani ja, že by nejaký horor disponoval príbehom v ktorom by prvé husle hrala eutanázia. Nič to však nemení na fakte, že napriek originálnemu námetu ide o tradičnú,  tuctovú ducharinu, ktorá bohužiaľ neponúka nič mimoriadne, tobôž niečo navyše. Celý snímok sa snaží pôsobiť temne, čo sa mu vďaka pár atmosférických pasážam najmä v druhej polovici (v samom závere nevynímajúc), samotným kulisám starého kaštieľa, či hudobnému doprovodu (ktorý asi najviac pookrial) aj skutočne darí. Keď to tak nejak zhrniem do jednej vety, nie síce zlý, ale ani nijak mimoriadne dobrý horor, ktorý si za svoju snahu zaslúži aspoň priemernú trojku - 55% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Čistá panna, vykoupaná... řezničinou vykoupená.“ Luxusní začátek o skrytých úskalích legální eutanazie v Kanadě a pět hvězdiček do knihy spokojených klientů. O to víc zamrzí, do jaké mumifikované prdele dědka zvaného Tečemiksicht, vedle kterého by byl za fešáka i Sloní muž, pak film zamířil. OKÉNKO DO DUŠE paliativní sestry: [][] Veselé příhody z práce: ☻ Sem jí to teda píchla, že jako šlus... A ta katatonická bába vyskočila jak křepelka! Ještě že mi asistoval její manžel s polštářem, který ji dodělal. ☻ Jedna rána, jako v Lovci jelenů a bylo to i s dýškem. ☻ Poslední zakázka, all inclusive. Vlastní lesbický pokojíček, k ruce retardovaný sluha, kterého by se lekl i Frankenstein, na zahrádce burácely soukromé Niagarské vodopády a z XXL bludiště skřehotali supi bělohlaví. Prostě prima kšeft. [][] Rozleptání obličeje od rituální démonické masky a krmení ptáků vnitřnostmi pacienta bylo fajn, ale i tak je škoda, že Burgess a Cook nezůstali jen u civilní eutanazie, bez nadpřirozena. Aby jim za to gravidní vačice sežrala ksicht! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Tohle je eutanázie. Tady nejde o život.- Malison je mladá sestřička poskytující pomoc při asistované sebevraždě. Její první zákazník nedopadne tak, jak si představovala...tedy ne zákazník, ale pacient. Poněkud cynický šéf ji tedy nabídne, aby na další zakázku vzala s sebou zkušenou Olivii. Jejich cílem je rozlehlý dům (ne, statek to opravdu není) a velmi bohatý majitel. Ten má podmínku, jak přesně bude vypadat jeho odchod ze života. Snímek má v sobě temný neklid a celkovým pojetím je asi nejblíže ke gotickému hororu. Přidat více mlhy, byl by stylový. Halucinace, sen o tajemném rituálu, bludiště. A dva domy v jednom! Neposlouchat děti a zabít je jako první! Jakou roli má černá Lucy? Tohle je zkrátka divná Kanada - pomalé tempo a ještě pomalejší odhalování děsivé skutečnosti. Uvažoval jsem spíše o 3*, ale za pointu dám jednu navíc. Kromě toho dojde na střeva ven a to se jako vždy počítá! ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kanada mile překvapila. Říkala jsem si, zase jeden z těch filmů, jakých je dvanáct do tuctu a ejhle. The Hexecutioners nabízí závažné téma a netradiční zpracování. A gotické horory nejsou zase tak časté. Prostředí velkého tajemného sídla je plně využito. Dvě dívky s nezvyklým zaměstnáním a odlišným přístupem ke klientům, z nichž jedna, ta tichá a neprůbojná projde velkou proměnou, byly vybrány velmi přesně. A při závěrečných titulcích jsem pociťovala slastné, až lechtivé vibrace v oblasti žaludku. Jsou prostě věci mezi nebem a zemí. A my citlivé ženy tyto magické síly vnímáme emočně mnohem hlouběji. Nechci malovat čerta na zeď, drahý Omnibusi, ale tenhle kousek se pro mě stal silně návykovým. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Horor o eutanázii a dostal jsem tak průměrnou duchařinu, že se teď cítím celkem dost ojebán. Na Kanadu, solidně natočené a abych nežral, tak se slušnou atmosférou a s dobrou úvodní scénou, ale to je asi tak vše. Moji pozornost udržela hlavně ta pěkná bruneta (zrzka zpočátku taky fajn, ale postupem času byla víc a víc na facku). V závěru sice dojde na to slíbené vykuchání, ale je to natočené v takovém stylu, že by tu scénu mohla  použít nějaká Gothic skupina, ve svém hudebním videoklipu. Ve výsledku docela dost velká nuda. (55. hodnocení) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama