Reklama

Reklama

Neznámí

  • Austrálie The Stranger (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt v utajení se snaží získat důvěru muže podezřelého z vraždy a přimět ho k přiznání. Sám si k němu ale vytvoří intenzivní důvěrný vztah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tohle já prostě mužů. Zajímavě napínavej příběh, dva typově výborně zvolení herci, no a pak ten úžasnej australskej dialekt. Už mám něco nakoukáno a tím pádem i naposloucháno, ale tohle byla vyloženě pastva pro moje uši. Hodně netradiční film, kterej diváka nenápadně šponuje a nenechá ho ani chvilku vydechnout. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Těžká antidivácká slow-burn filmařina, která se snad v ničem nesnaží divákovi vyjít vstříc. Přesto dokáže The Stranger bez jedinýho výstřelu a kapky krve svojí atmosférou kovat ke křeslu a nechat vás dvě hodiny trápit ve stejných úzkostných stavech, ve kterých se nacházejí hlavní charaktery. Tomu dopomáhá místy až rušivá zvuková stopa, náhlý střihy, uhrančivej soundtrack, zhýralý frustrovaný ksichty a netradiční depresivní příběh o policejním divadle na pozadí jednoho z největších pátrání v historii Austrálie. Tohle je přesně ta tvorba, kterou chci vidět na streamu každej pátek! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Protinožci točia trochu iné kriminálky, než na aké sme zvyknutí. Viď napríklad Top of the Lake alebo práve Neznámi. Pomalé tempo, zvláštne chovanie postáv a depresívna atmosféra, ktorá nie je dosiahnutá krvavými vraždami či naháňačkami nebezpečných zločincov. Dej by sa dal zhrnúť do jednoduchej vety, príbeh by vystačil na kraťas, ale nakoniec si film svoju stopáž obháji. Nie je to priamo "bomba", stojí to predovšetkým na výkonoch a Edgertona a Harrisa, ale aj vývoj ich netradičného vzťahu pôsobí menej priamočiaro, než by divák očakával. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo skutečně hodně divácky nevstřícný a měl jsem neskutečně neznámých během filmu, naštěstí v poslední třetině přece jen režisér pochopil, že filmy se točí pro diváky a přehodil vyhýbku na správný vyprávěcí směr. Ovšem jedno se Wrighotvi nechat, neskutečná atmosféra a hlavně tohle opravdu není pro tuctového netflixáče úplný ideál. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krimi/Thriller z Austrálie dle skutečných událostí. Na Stranger jsem se těšil, ale ve výsledku nejsem až tak spokojen. Jde o pomalý slow burn ( pomalý fakt extrémně), kde policista v utajení se snaží dostat přiznání od vraha, který unesl a zavraždil dítě. Joel Edgerton je klasicky skvělý a Sean Harris je taktéž skvělý herec, na něm to možná i celé stojí. Vyloženě zajímavé to začne s policejní operací, jakmile začne pořádnéj Austrálskéj Manhunt ( jde o největší manhunt v Australii v historii). Vyšetřování a sbírání důkazů připomene Zodiaca a v tomhle směru je film zajímavý, ale i přesto je to docela dost nezáživné, roztahané. Mně osobně tu chybí násilí či nějaká vyloženě vyhrocenější scéna, abych mohl být spokojen, takhle to vyšumí do ztracena, ale úplně o špatný film nejde, jen si dokáže získat jen hodně trpělivé diváky. 5.5/10. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama