Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 213)

klerik 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý scenár film trochu odsudzuje k priemeru, ale má v sebe taký skvelý nenásilný humor, že musím dať 4*. Reno a Depardeu sú fantastickí a vôbec mi nevadilo, že tvorcovia celú dobu len vymýšľali zámienky ako nechať tých dvoch spolu. Samozrejme je tu aj malá ukážka francúzskeho akčného Hollywoodu, ale je podaná s citom. Pre mňa návrat fracúzskeho šarmu na plátno... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Takže kam ten člověk patří? Hlavní hrdinu nechtějí ani v base, ani v blázinci, a mohl by být přijatý podle herce, co slovy scenáristy říká - jen do domu pro blbce. Ale takovou instituci si zatím žádný stát nevybudoval, takže co s tím? Vydařená komedie, podle mě, a důkaz, že i dneska to jde, když to šlo dříve. Co? Točit takovéto komedie. A umět je napsat. A vybrat vhodné herce. A přitom tyhle verbálně založené filmy se dají točit za pár kaček. http://www.youtube.com/watch?v=wfxwskccVcU ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, jak moc bych si přál návrat Žána z Rena a Kristýna Klavíra do střelené akční komedie, přičemž by Reno hrál Rubyho a Quentina právě Clavier. Nakonec jsem ale i já, jakožto lopata, seznal, že zkrátka Gepardie umí zahrát všechno, i naprostého debila, a jsem již v takové fázi, že si v roli Quentina z montáže nedovedu představit nikoho lepšího, než právě Geparda. Celkově umí tento film polechtat bránici takovým způsobem, že se divím, že to nepouštějí povinně ke komplikovaným porodům. Toi Toi prostě válí. Hoooovno. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Řeknu to na rovinu - bez Jeana Reana a Gérarda Depardieu by "Drž hubu!" bylo sotva zpoloviny tak dobré. Po prvních dvou třetinách, které se nesou ve znamení prakticky neustávající řádky gagů a fórků, je závěr přece jen trochu dýchavičný. Kouzlo ústředního tandemu však i v tuhle chvíli táhne komedii Francise Vebera silou tanku...Velmi, velmi zábavná a příjemná podívaná. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Přál bych si na některé ze svých dovolených natrefit na bistro „U dvou přátel“, v klidu se tam posadit, objednat si pivko, hranolky a sendvič a poslechnout si nějakou tu veselou historku ze života od Quentina resp. Kentána z Montarži. Je ale dost možný, že než bych se dostal na dno půlitru, dal bych mu resp. dostal, přes držku:-) „Drž hubu“, to je jistota v podobě „lehce“ nesourodé dvojice, tj, profesioánálního zabijáka Rubyho (J. Reno) a amatérského extraligového blba resp. ukecaného dobrosrdečného jednoduššího zlodějíčka Quentina (G. Depardieu), z nichž zejména posledně jmenovaný předvádí výkon hoden zapamatování a dokazuje, že i komediální poloha mu rozhodně není cizí. Je to jednoduché a zcela prosté. Ruby se musí dostat stůj co stůj z vězení, pomstít smrt své milenky, vyzvednout si peníze a vytratit se z povrchu zemského. Má to však jeden malý háček. Váš spoluvězeň má zcela jiný plán resp. životní sen. Chce se dodat, naštěstí, alespoň tedy pro nás diváky aneb komedie, která spolehlivě pobaví a pohladí. Nevím jak vám, mně to ke spokojenosti občas stačí.80%[ Tak mě napadá, co by na takovéhoto nového spoluvězně, říkal David Rath. Něco mi říká, že max po týdnu s ním, by se (dobrovolně) rozmluvil a než by jeden řekl „sedmička“, poslanecké lavice by zely prázdnotou. A rozhodně ne kvůli faktu, že do kantýny právě přivezli čerstvou svíčkovou. Ano, pochopili jste zcela správně, na Ruzyni by se trestuhodně nedostávalo povlečení]. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Zeď, kterou Ruby (Jean Reno) a Quentin (Gérard Depardieu) překonávají pomocí jeřábu, patří k centru pro duševně nemocné, kam přijímají pacienty s nařízenou psychiatrickou léčbou. Zatímco většina herců a členů štábu se těchto osob bála, Gérard Depardieu s nimi otevřeně komunikoval. Dokonce dokázal navázat rozhovor s trojnásobným vrahem, který dva roky nepromluvil. (Bernhardiner)
  • Ve scéně, kdy hlavní postavy odejdou z obchodu s žertovnými věcmi a Rubyna (Jean Reno) přepadnou na chodníku, černé BMW, v němž jsou protivníci, má v prvním záběru jiná kola než v ostatních. (Mr.Hudson)
  • Poté, co Ruby (Jean Reno) vyhodí Quentina (Gerard Depardieu) z auta, dívá se na něj Ruby skrze zavřené dveře. Když však následuje záběr, jak Quentin běží pro židli, jsou dveře otevřené. (Mr.Hudson)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama