Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 213)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Řeknu to na rovinu - bez Jeana Reana a Gérarda Depardieu by "Drž hubu!" bylo sotva zpoloviny tak dobré. Po prvních dvou třetinách, které se nesou ve znamení prakticky neustávající řádky gagů a fórků, je závěr přece jen trochu dýchavičný. Kouzlo ústředního tandemu však i v tuhle chvíli táhne komedii Francise Vebera silou tanku...Velmi, velmi zábavná a příjemná podívaná. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Veber prostě umí francouzské komedie starého střihu v dosti širokém rozptylu. Tady se zrovna trefil do žánru uprchlické akční a znovu to je rána hodně blízko středu. Především díky skvělému odpichu a neodolatelné dvojce v titulní roli. Reno i Depardieu potvrzují svojí extratřídu a díky nim má tenhle film jiskru jako dobré francouzské víno. Radost pohledět! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

svižná,vtipná akční road movie komedie,která pobaví snad každého.jean reno a gérard depardieu podávají neskutečné výkony,musi taky zmínit že francouzké komedie jsou tak výborné jen proto,že mají skvělý scénář,ale potřebují český dabing.ten tomuhle filmu nestučeně přidal.ježiš proč máš zase policejní auto,ty blbče řeknu ti že se ho musíme zbavit a ty přivezeš další,ale to není to samí!!tak to už je vážný:-) drž hubu......zazní ve filmu přesně šest a třicetkrát plus jednou jako bonus v titulkách tak prostě drž hubu:-) ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Hledá se jeřábník, doktor, vrah a debil....Jak nemám rád francouzské komedie, tak tahle mi sedí neskutečně. Hlavní dvojice však nemohla být líp obsazena, dva herečtí velikáni podávají neuvěřitelný výkon. Film nadupaný inteligentním humorem baví od začátku až do konce, já se nasmál neskutečně, hlavně teda díky epickému Quentinovi z Montarži. Jistě jedna z nejlepších komedií, ke které se budete rádi vracet. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Shut Up! má ty nejvyšší komediální atributy, proto jsem očekával ještě trochu víc, ovšem nic to nemění na tom, že duo Reno-Depardieu válí opravdu skvěle. Škoda, že Reno se rozjede až v druhé půli, protože jeho pohledy, škleby a koňskej pohled mě dostaly úplně ze všeho nejvíc. Depardieu se cítí v roli prosťáčka jako ryba ve vodě, takže o zábavu je postaraný, ale na pátou hvězdu mi to tady nevychází. Hodnocení 83% beru jako objektivní. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • V čase 1:16:32 odstrkuje Ruby (Jean Reno) Quentina (Gérard Depardieu) na sedačku v autě. V dalším záběru je však Quentin znovu předkloněný a Ruby ho opět pokládá na sedačku. (Iveet)
  • Quentin (Gérard Depardieu) sa pýta spoluväzňa, či vždy žuje na ľavej strane úst. Ten však po celý čas žuje na strane pravej. (Johnny_SVK)
  • Druhý ukradený Peugeot 807 má značku 75N4930F. Když se k němu dostanou policisté zpět, už má značku 75N1015F. (agossini)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama