Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Přítulné psychedelické scifi, kterému sice chybí velký rozpočet, nebo divácká přístupnost, ale za to má pár opravdu zajímavých nápadů (ačkoli některé by zcela jistě fungovali víc na papíře, jak již zde bylo řečeno) a taky Ježíše, ehm, teda Jeremyho Sista (v Biblických příbězích je jeho Ježíš Božs..éé, skvělý). Vrněl jsem blahem při pozorování temnočisté atmosféry a pronikání mezi psychotické figurky obyvatel domu (krom toho je onen dům i vizuálně dosti zajímavý a s dobrým hudebnězvukovým podkresem), snad jen škoda, že v některých pasážích není děj více doslovný a tvůrci se nevyvarovali chyb, nebo některé děje více nedotáhly. Největší chyba však je, že jsem evidentně jeden z mála, kterým se to líbilo, takže existuje dost reálná šance, že se vám bude Virus 1.0 líbit asi jako plastická operace nosní přepážky bez narkózy, pomocí plastové vidličky s jedním ulomeným hrotem, Takže.... Proč sakra vůbec něco píšu? ♪♫ " Haleluja, to je lůza.. " ♪♫ ()

gusman 

všechny recenze uživatele

V životě jsem nepochopil jenom dva filmy. Donnie Darko a tohle dílko. Hustá atmosféra jako přírodní čerstvé mléko, svět kostky smíchaný s matrixem a prostě naprosto originální styl filmu (produkce Rumunsko / Island hodně napovída:-). Absolutně jsem ten film nestihl a nejhorší je, že mám dojem, že pokud si to pustím podruhé, nic se nevysvětlí. I kvůli tomu hodnotím 4. hvězdičkami. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě překvapil. Čekala jsem něco víc mainstreamového, akčnějšího, skrz naskrz profláklého. Dostalo se mi však snového, surrealistického, depresivního a skoro až steampunkově laděného snímku. Zvláštní kamera, barvy, chování postav, zkrátka všechno je to jak z jiného světa. Bylo by se mi to hodně zamlouvalo nebýt dlouhých prázdných částí a mého pocitu jakési nedotaženosti nápadu. Měla jsem z toho pocit, že nejdřív někdo vymyslel prostředí a postavy a až poté se snažil na to panoptikum naroubovat nějaký příběh. Vychází jim to tak napůl. A napadla mě teď taková věc - jaké by to asi bylo sledovat tenhle film po pořádným jointu nebo papíru LSD. Nevím proč mě to napadá, ale myslím si, že by to mohl být docela jiný zážitek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Já tě nemiluju." ,,Já tebe taky ne." ,,Poď dovnitř." A já miluju bizarní filmy. Hnědé filtry, tajemný činžovní dům plný zvuků a kamer, výborná hudba (Terry Huud) od melancholie až k industriálu s nádavkem skvělých Sigur Ros (Hun Jord), přeludy, sny, fetišistický klub, lehké s/m, počítače a viry. Během filmu se mi vybavovala celá řada snímků, nejvíce asi eXistenZ od D.Cronenberga, ale jako celek to bylo originální. Velmi potěšili - U.Kier, L.Henriksen, ale i J.Sisto zahrál svoji tragickou postavu velmi dobře. Deborah Kara Ungerová mi v určitých momentech připomínala elfku...Výborný film, skvělé zakončení, ale kdo dává přednost příběhu, bude nejspíš velmi zklamán. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No nebylo to špatné, ale stále jsme věřil, že se dočkám něčeho navíc. Ono nápad, že umělý vir nutí lidi kupovat určitou značku výrobků a čím dál tím častěji je nutit tyto výrobky kupovat je sice zajímavý, ale zde mne to zpracování nějak moc nebavilo... Nebylo to zlé to postupné podléhání viru v kombinaci s poslíčkem (dobrý nebo zlý?) a pár ,,úlety,, jako barová párty, návštěva souseda do toho údržbář z domu... Jak říkám nebylo to zlé, ale čekal jsme víc 3z5 ač chápu ty co daly za 4 a vcelku i ty co za 2 není to snadné hodnocení... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Adam, hlava robota, byl dabován dvěma herci, Udo Kierem a Jeremy Sistem. (Cheeker)
  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek Velkou cenu poroty v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, převážně v Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno