Reklama

Reklama

Vesper Chronicles

Trailer 1

Obsahy(1)

Ekosystém země se v blíže neurčené budoucnosti zhroutil. Třináctiletá houževnatá Vesper, která žije se svým paralyzovaným otcem, se snaží obstarávat obživu, jak to jde, a zároveň ve své laboratoři experimentuje s biologickými materiály. Když jednoho dne najde v lese záhadnou ženu, doufá, že ji zavede do Citadely, místa, odkud mocní rozhodují o osudu zbytku světa. Kristina Buožytė a Bruno Samper umně využívají kulis lesnaté litevské krajiny, do níž zasadili děj této dystopické sci-fi, a díky kombinaci silných hereckých výkonů, jedinečného výtvarného konceptu a nápadité hudební složky přináší divákům vskutku komplexní audiovizuální zážitek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (81)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že dívat se na postapokalyptické filmy v době, kdy má člověk pocit, že apokalypsa už klepe na dveře, trochu postrádá půvab. Je to něco podobného jako sledovat thrillery o epidemiích v období lockdownu. Tohle ovšem hýřilo nápady, mile překvapilo hereckými výkony a zaujalo vizuálem. Hodně ponurý a rozhodně dobrý film. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

zajimave, ale dost nuda... chyběl tomu nějaky motor, ten soused mohl byt třeba vic agresivni a dát tomu nějaky řiz, který tak bohužel museli dodat až na posledních několik minut mimozemští lebkouni. Nebylo tam ani nijak extra vysvětleno co se proč a jak děje a jak funguje tahle nova společnost, díky tomu se to samo připravuje dost o napětí, protože jako divak celou dobu jsem v informačnim "šeru", ale nebylo to uplně zle. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Totálně zničený svět, bezútěšný a depresivní, ve kterém přežívají jen lidé bezohlední a krutí. Ale i na takovém místě se může zrodit něco krásného a smysluplného. I takový svět může vykoupit laskavá a nesobecká duše... Originální, neokázalý, ale výtvarně do detailu vyšperkovaný příběh s jasným poselstvím. Moc hezké. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně skvostné. Dystopický svět v tomto podání, vzbuzoval smutek i přesto, že jeho obyvatelé stále bojovali a postava Vesper beznaději nepropadala. I když mi ten koncept zhrouceného ekosystému moc nevoní, velmi rád přimhouřím oko, protože ten zbytek zaslouží velké uznání za nápady i zpracování. Takhle to má vypadat. Naštěstí se tvůrci nepouštěli do zbytečně velkých akcí jako kdysi Garland. V tom komorním a poetickém duchu, kdy má atmosféra navrch před hereckou a scénáristickou exhibicí, to je sice pomalejší...ale kam by jste nakonec v soumračné budoucnosti lidstva, chtěli spěchat? Kdyby to občas obsahově neskřípalo, byl bych nadšený...takto jsem "jen" velmi spokojený. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na jedno zhlédnutí to je fajn a taky stojí za to vidět, jak funkční to má vizuál, jak solidně je to natočené a jak kreativní svět tvůrci vytvořili. Škoda jen, že se v něm neodehrává něco rozvinutějšího, protože mi to ve výsledku přijde dost průměrné, na dvě hodiny nedostačující a bohužel si mě moc nezískala ani jedna z postav, takže mi tu chybí i nějaký silnější dojem. Určitě ale cením, že je to ryze žánrový film a na víc si to nehraje, protože jsem se obával další generické ekoagitky se silnou mladou hlavní hrdinkou, která nemá žádný jiný charakter než že je neohrožená a vlastně dokonalá, jen chudák nepochopená. Ne, spíš je sympatická a nechová se na svůj věk nijak přehnaně. Tohle bylo docela osvěžující a do jisté míry i originální, jen jsem v tom postrádal hmatatelnější emoce, ale co jsem viděl od Buožyte, tak to vypadá, že s tím má problém častěji - i když jsem od ní viděl jen krátký příspěvek do druhé Abecedy smrti. Čisté tři hvězdy jsou ale opravdu tak akorát. 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Žádná scéna nebyla natočena pomocí zeleného pozadí. Většinou jde o vylepšení záběru skutečné rostliny nebo létajícího stroje, či jsou použity klasické mechanické efekty. CGI efekty byly použity, jen když to bylo absolutně nutné. (mnx)
  • Létající dron, sloužící ke komunikaci s otcem Vesper (Raffiella Chapman), je buď CGI, nebo opravdový dron. Ten byl velmi hlasitý (jako sekačka na trávu) a když se herci kvůli hluku nemohli sousředit na dialogy, byla to CGI verze. (mnx)

Reklama

Reklama