Reklama

Reklama

Skandál v katolické škole

  • USA The Dangerous Lives of Altar Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický příběh ze 70. let nás zavádí do katolické střední školy, kterou navštěvují dva kamarádi Francis (Emile Hirsch) a Tim (Kieran Culkin). Oni i jejich nezkušení spolužáci zatím vnímají svět podle jednoduchých pravidel. Existuje dobro a zlo, které od sebe lze vždycky odlišit. Sestra Assumpta (Jodie Foster) v jejich životech figuruje jako úhlavní nepřítel a proto chlapci nakreslí komiks, v němž sestra vystupuje jako zloduch na motorce. Ve skutečném životě oba přátele potkávají události komické i vážné a maturita se blíží. Francis prožívá první lásku ke spolužačce Margie (Jena Malone) a zjišťuje, že život není takový, jaký se zdá a že dospět znamená naučit se samostatnosti. Cesta od nevinnosti k poznání není vůbec lehká (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

janek85 

všechny recenze uživatele

Na tento fil jsem narazil opravdu náhodou. Už i ten název mě docela zaujal. Příběh je s hodně zajímavým námětem. Nevím, zda je to podle skutečné události, ale proč nemůže? Takové věci se po světě dějí. Myslím si, že by se takové náměty měly více zfilmovávat, ať lidé vědí, co se ve školách děje. Teď přejdu k hodnocení samostatných sektorů: Rozohodně chválím 2 hlavní herce. A taky chladnou Jodie Fosterovou. Atmosréfa byla opravdu ponurá. Film se mi moc líbil a doporučuji ho všem zhlédnout. 80% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Typický okrajový snímok o dospievaní - otvorený až mierne nekorektný, tu naviac ozvláštnený výletmi do komiksového sveta. Nie je to také originálne, ako sľubuje námet, resp. nie je to tak zručne natočené, ako by si takýto námet želal (v potenciálne pôsobivom finále to potom bolí najviac). Ale určite som sa nenudil, obdivoval sa v herectve dvojice hlavných hrdinov (prečo každý chváli Culkina a málokto spomenie nemenej talentovaného Hirscha?) a zmietal sa v pocitoch k "Drevenej nohe", ktorú neopakovateľne (a na akom malom priestore!) stvárnila Jodie Foster... bez preháňania v jednej zo svojich najlepších (najnáročnejších) rolí! ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který boří klišé filmů o rebelujících klucích. Velkým plusem je prolínání hraných částí s těmi, které jsou formou komixu ve které vystupují oni kluci/suprhrdinové. Díky tomu člověk může poznat lépe jednotlivé postavy, ale také to je originální prostředek k tomu, aby vás film nezačal nudit. A Jodie to zahrála dokonale odporně :) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Parta dospívajích kluků v katolické škole prožívá své běžné klukovské starosti, dokud se nerozhodnou unést z místní ZOO pumu a předhodit jí neoblíbené sestře-učitelce (skvělá Jodie Foster). Film je ozvláštněn pěknými komiksovými vsuvkami, které si představuje Francis (ostatně celá parta komiksy žije), stylizující sebe a své okolí do podoby kreslených hrdinů. Kieran Culkin v roli problémového Tima dokazuje, že je stejně dobrý herec jako jeho bratr. Trochu mi vadily některé věci, například je dost málo pravděpodobné, že by někdo opravdu šel ukrást pumu a příběh dívky, se kterou Francis začne chodit, mi přišel také přitažený za vlasy. 3,5* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Jena Malone, a taky mladý Emile Hirsch a Kieran Culkin, celkem povedené animované vskuvky, dobře zahrané -téma a prostředí mě nezaujalo/// Je to solidně natočené se zajímavými herci, kteří nehrají vůbec špatně. Problém je, že mě podobné filmy moc nelákají. Raději dám přednost oddechové komedii, než dramatu. Podobných jsem už pár viděl a mám z toho vždycky depku. Zřejmě nic pro mě./// Celkem 62%/// ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Báseň, kterou Francis (Emile Hirsch) ve snímku recituje, je "The Tiger" od Williama Blakea. (savra)
  • Hoci sa román Chrisa Fuhrmana odohráva v 70. rokoch 20. storočia v Savannah v štáte Georgia, tvorcovia chceli „univerzálnejší náhľad“ a rozhodli sa neuviesť miesto. Veľa sa diskutovalo aj o tom, či by postavy mali mať južanský prízvuk, ale aby sa zachoval tento „univerzálny pocit,“ rozhodli sa producenti proti akýmkoľvek silným akcentom. (Arsenal83)
  • Film byl natočen podle knihy amerického spisovatele Chrise Fuhrmana „The Dangerous Lives of Altar Boys“. (savra)

Reklama

Reklama