Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Malou vesnici v Anglii obsadí na celý den mimozemšťané. Po probuzení obyvatelé zjistí, že mnoho žen ve městě otěhotnělo. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (7)

Midwichské kukačky (2022) 

Než horor, je to spíš znepokojující drama se sci-fi prvky, ukazující jak se ženy vypořádaly s takto zákeřným útokem. Využívá jednoduchost a současně genialitu myšlenky J. Wyndhama. Zneužití nejhoršího kalibru. Něco, nač nikdo není a nemůže být připravený...použít děti jako infiltrátory, parazity... . Seriál má vzestupnou tendenci, takže doporučuji vydržet, protože lze konstatovat, že se Wyndhamově novele dostalo důstojného zpracování a současně tvůrci slušně využili potenciál, který v ní je. Carpenterův pokus o horor, i šedesát let stará paranoidní klasika, pracuje s postavami tak, že výsledkem je spíš inseminační pohádka pro dospělé. Tady je těch sedm hodin využito velmi slušně a je škoda, že o seriálu skoro nikdo neví. Tvůrci díky zasazení do současnosti a jistým úpravám děje, umožnili pokračování, ale když vidím ten malý zájem...škoda. ()

Bad Things (2022) (E01) 

John Wyndham je jedním z mých nejoblíbenějších autorů, takže Kukačky zasazené do současnosti a jako minisérie? Jasně! Tvůrci nejsou úplní břídilové a hlavně...je to UK produkce. Wells a Wyndham by měli promlouvat i k dnešním divákům britskou angličtinou, ale hlavně...to prostředí a postavy, hrají stejně důležitou roli, jako neokoukané obličeje evropských herců. Na rozjezd je to trochu pomalejší, člověk znalý knižní i filmové předlohy, to může vnímat dost nezáživně, ale dám tomu šanci. Snad nedojde k dalšímu znásilnění klasiky. ()

In This Together (2022) (E02) 

Zatím dobrý, jde to víc do hloubky než film a vlastně i kniha. Tato epizoda byla víc než sci-fi, spíš drama ukazující jak se ženy vypořádaly s tak zákeřným útokem. Ukazuje jednoduchost a současně genialitu myšlenky J. Wyndhama. Zneužítí nejhoršího kalibru. Něco, nač nikdo není a nemůže být připravený...použít děti. Má to vzestupnou tendenci, těším se na další epizodu. ()

The Hive (2022) (E03) 

Musím říct, že závidím všem, kdo neznají předlohu. Pro ně to musí být ještě větší zážitek, než pro mě. Parádní atmosféra pozvolna graduje. Děti působí správně creepy. Velká spokojenost. ()

Not an Ice Cream (2022) (E06) 

Parchanti nám vyrostli a s nimi i jejich ambice. A že se s tím moc nepárají. ()

Departure (2022) (E07) 

Nakonec je možné konstatovat, že se Wyndhamově novele dostalo důstojného zpracování a současně tvůrci slušně využili potenciál, který v ní je. Carpenterův pokus o horor, i šedesát let stará paranoidní klasika, pracuje s postavami tak, že výsledkem je spíš inseminační pohádka pro dospělé. Tady je těch sedm hodin využito velmi slušně a je škoda, že o seriálu skoro nikdo neví. ()

Reklama

Reklama