Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Akční pohádka o princezně, která opravdu nepotřebuje zachránce na bílém koni. Nářez je slovo, které tu zběsile zábavnou podívanou popíše asi nejlépe. Akčních scén je hodně, vlastně jedna za druhou, ale ani jednou jsem neměl pocit, že by se opakovaly, naopak choreografii a režii se dařilo pořád přicházet s něčím novým, ještě lepším než tím, s čím přišly před chvílí. A velké plus je Joey King v hlavní roli, která rozhodně není tuctová herečka a tu zkrvavenou divoženku jsem jí bez problémů uvěřil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale tak ano, je to celé feministické až na půdu, jediní tři chlapi jsou představeni jako zbabělci nebo perverzáci či neschopáci  (Číňan znalý bojových umění je spoutaný - jak? - ale jeho čínská kolegyně se chytit nedala). Jenže mě ten nápad hodně bavil, natočené je to skvěle, dost dobrá choreografie scén, a líbila se mi skutečně středověká výprava včetně všech místností (tkalcovská a kuchyně moje oblíbené), je tam pár dobrých hlášek, funguje rytmus celého příběhu včetně retrospektiv, a protože se to samo celé bere z nadhledu a divák by měl celý ten nápad brát z nadhledu, bavil jsem se u toho. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem mírně kritizoval posledního Predátora, no ale kam se to celé hrabe na Princeznu. Femfest, který nemá obdoby! Jde o čistě akční film, v němž největší silou disponují pouze ženské postavy. Až mi to bylo místy protivné, sledovat jak padesáti kilové slečinky jedním úderem pěsti srazí vazouna v plné zbroji k zemi. No, ale co už, říkal jsem si, že nebudu li řešit fyziku a hledat v každé scéně mouchy, stále si užiji výborně provedené akční scény s nápaditou choreografií. Plán to byl dobrý, ale akční scény se rychle omrzely a jelikož je dílo takřka bez příběhu, moji pozornost udržovaly pouze nahodile se vyskytující vtípky. Středobodem toho bylo zesměšňování postavy tlusté kladivouna. Což celkem fungovalo a na komediální prvky si tedy stěžovat nelze. Je možné, že bych byl nakonec i vcelku spokojený. Nepřekousnu ale fakt, že holčičí duo přemůže takto početnou přesilu a z boje nakonec vyvázne takřka bez zranění. Vocaď pocaď, i fantasy by mělo mít své hranice a takový vývoj událostí byl mimořádně nepravděpodobný. Navíc i když tvůrci ukázkami pestře násilných scén nešetří, závěr mi to celkem znechutil. Není to žádná pohádka a přesto všechny kladné postavy přežijí. 45% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět o princezně zabijačce přepnuté do bojového módu je jistě skvělý a šlo by z něho vyrobit prvotřídní pětihvězdové béčko. Ovšem tohle jeho zpracování je sotva průměrné, bitky mají nepřesvědčivou choreografii, děj je sice odlehčený ale zbytečně málo "crazy" (není to ani pořádná řežba a ani pořádná komedie), feministický leitmotiv je rozpačitý až trapný, křečovitá multirasovost (dva tři černoši v komparsním davu) je otravná, ale hlavně obsazení hlavní role je vyloženě nešťastné. Ta holka to nejenom neumí se zbraněmi a její zjevně pracně našprtané pohyby jsou nemotorné, ale navíc je chuděrka i příšerně ošklivá. Jó, to kdyby místo téhle divné hobitky hrála princeznu třeba taková Gemma Arterton ve stejném stylu jako svojí Gretel, nebo kdyby to byla sexy drsňačka, jakou by skvěle zvládla třeba taková mladá Kurylenko, určitě bych teď složku s filmem neházel po použití do koše a v hodnocení dal minimálně o hvězdu víc. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na poste režiséra či scenáristov, sú tu všetko neznáme mená, ale s pohľadu producentov to nie je také zlé (Derek Kolstad stojí za sériov John Wick a Neal Moritz za sériou Rýchlo zbesilo). No a dostali v podstate ženskú verziu Johna Wicku, ktorá je zasadené medzi rytierov. Príbehom princezná neohúri, svojou krásou tiež moc nie (čo je škoda), no akcia je miestami skutočne delikátne natočená a na tom je postavený celý film. Okrem Johna Wicka spomeniem aj sériu Die Hard, pretože rovnako ako John McClane aj pricenná sa potrebuje presekať poschodiami nepriateľov a to chce veľa tréningu a ešte viac useknutých hláv. Pekná krvavá zábava, kde akcia hrá prvé husle. Je to celkom krátke, takže to dobre plynie a nuda moc nehrozí. Ak hľadáte štýlovú akciu, ste tu správne. 65% - 3* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno