Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto bude asi skôr film pre milovníkov akčných predimenzovaných filmov, kde jeden človek dokáže vymlátiť polovicu kráľovstvá, a pritom na neho neplatí žiadna smrteľnosť. V tomto prípade je touto superhrdinkou princezná, ktorá si ľavou zadnou poradí s celou vycvičenou armádou, a ako zázrakom na to doplatí len zopár škrabancami. Ako ja neznášam tieto stupídne akčné mlátičky... Ale treba uznať, že princezná bola vcelku sympatická - z Kissing Booth preskočila Joey King rovno do role nemilosrdnej bojovníčky. Pre mňa max 1*, na môj vkus tu bolo až príliš akcie (asi 90% filmu), a príliš málo toho ostatného. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Rebelka a emancipovaná bojovnice pro děvčata odrostlá panenkám... Další variace na "holky sobě" tentokráte ve fantasy kulisách...Chtělo to více realističnosti nebo aspoň nadsázky a humoru, abychom uvěřili, že tahle princezna vykuchá rytíře v plné zbroji, i když mladá rusovlasá King se toho opravdu nebojí...O asijských mistrech bojových umění a zázračné čínské masti ve "středověkých" kulisách raději pomlčet...Ale vzpomínám na videoklip, kde běhali černí rapeři v brnění - to byl teprve kulturní bizár... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Holčičí kung fu Smrtonosná past ve středověku - to je high koncept jak hovado. A výsledný film je velice sympatická záležitost a nejen kvůli solidně ochoreografovaným, nasnímaným a krásně fyzickým bitkám, při kterých hrdinka dostane fest zabrat a které zdobí řada cool momentů a (s jedinou zbytečnou výjimkou) je nehyzdí CGI. Jednak film moudře přenechává parodování pohádek Shrekovi a nebojí se brát vážně (byť pár hlášek by neuškodilo), plus má parádní kameru a výpravu (takové interiéry byste na libovolném českém hradě asi nenašli) a Joey King se se svou akční princeznou porvala se ctí a ani záporácké duo Kurylenko-Cooper nenudí. Příběh je jednoduchý, ale adekvátní a šikovně dávkovaný přes flashbacky mezi bitkami, aby dostaly potřebný kontext, čímž se posiluje dojem počítačové hry a postupu od herního videa k akci v novém levelu a tak dokola. Můžeme se bavit o tom, že příběh mohl být zamotanější/napínavější, akce ještě promakanější/zběsilejší a celé to mohlo být mnohem ujetější nebo si víc hrát s žánrem. Ale to už bysme to - podle mě poněkud nefér - srovnávali s naprostou špičkou. Takhle je to suverénně natočená zábava s rozumnou stopáží, jejímž tvůrcům bych okamžitě dal prachy na cokoli dalšího. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Je to teda akční nálož, dokonce plná dost nápaditých scén a komediálních prvků, ale právě proto s tím mám nakonec problém. A to ten, že to teda mohlo být sakra lepší, když už si s tím dali tu práci a hektolitry (místy asi CGI) krve. Je to supr podívaná, během které stačí využívat asi jen 10% mozkové kapacity. Ale mohlo to být fakt dobrý akční fantasy, kdyby se někdo trošičku víc zamyslel nad tou dějovou linkou. Nu což… promarněný potenciál není u Netflixu nic nového, ale aspoň to byl relax! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ODMÍTÁ ZEMŘÍT. ZNOVU A ZNOVU." Pseudo historický RAID. Nápad považuji za nosný, nějaká ta kačka na výpravu taky byla, tak proč je to tak neslané, nemastné? Jo aha, Disney :-/ Proto všechno to nebezpečí, kterému se princezna nevyhne, nevypadá věrohodně, proto souboje smrdí pouťovým šermem, proto je záporák směšně bezzubý... Na co tam ta vymóděná Kurylenková byla? Stejně jí scénář nic nedovolil. Trapné. 40% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama