Reklama

Reklama

Zlaté dítě

Trailer

Obsahy(1)

V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí Chandler Jarrel je osloven mladou Tibeťankou Kee Nangovou, aby se ujal případu Zlatého dítěte. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. Kee přesvědčuje Chandlera, že právě on je tím vyvoleným, který se dokáže postavit zlu. A navíc prý tím, že právě pátrá po zmizelé šestnáctileté Sheryl, už udělal v případu první krok mezi oběma případy je určitá souvislost. Chandler nevěří na mystické síly, ale nakonec se nechá přemluvit. Postupně naráží na další a další důkazy o existenci těchto sil. Pokud chce Zlo, reperezentované démonem Sardem Nunspem, porazit, musí se vydat do dalekého Tibetu. Jen tam může získat dýku bohyně Adžanti, jedinou zbraň s jejíž pomocí lze proti Zlu bojovat. Kee mu stojí věrně po boku dokonce i ve chvílích, kdy jí to Chandler zakazuje. Podaří se jim Zlo parazit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Dnes už poněkud zastaralé, ale ve své době typické, mysteriozní sci-fi Béčko, jako byly Velké nesnáze v Malé Číně, Legenda o zlaté perle apod. Se stejně typickým synthesizer soundtrackem a stejně béčkovou zápletkou a odpovídajícími hereckými výkony, s nezbytnými kung-fu scénami. Prostě- filmová klasika, na které jsme v 80. letech ujížděli všichni a kdo tvrdí že ne, ujíždí na ní dodnes ;-) ()

jericho001 

všechny recenze uživatele

Není to zase až tak špatný,ale Beverly Hills Cop to není.Sem-tam se tu najdou vady na kráse,Eddie prakticky celou dobu nezavře hubu(i když někdy má slušnou hlášku) a masky stojí za prd.Zase na druhou stranu na tu mladou tibeťanku se hezky koukalo a scéna v bludišti když jde Eddie se sklinkou vody je taky dobrá.Takže nakonec takový průměr. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Sem si nedávno v TV film zopáknul abych věděl proč už ho víckrát vidět nemusím. I přes rok vzniku (tedy období kdy Eddie nebyl ještě se svým humorem tragicky protivný) je Eddie se svým humorem tragicky protivný. Pro mě tedy uplně první vlaštovka naznačující kam směřuje :(. Toto je jeho "pacient nula" nákazy, která ho totálně jako komika pohřbila. ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Na ten film nezapomenu, sice vůbec nevím o co šlo, ale šlo to tady v kinech někdy na konci osmdesátých let, možná na počátku devadesátých, matka dostala lístky od podniku a do kina vyrazila celá naše rodina - pěkně společenská akce, mám ten dojem, že jsem si tam prvně testoval oblek do tanečních. Kino bylo přecpaný "poukázkářema v rodinném balení", Murphy spustil ten svůj koncert a v úplně ztichlém kině se smál hodně od podlahy jenom on, pak se někdo nesměle zasmál a už řvali smíchy všichni jenom mi to nějak nesedělo s pořadím jednotlivých skečů...no nic, možná jsem tenkrát něco přehlédl. Po odchodu z kina jsme to svorně ohodnotili větou - takovou blbost jsem fakt nečekal. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Film, který by potřeboval remake jako kráva, byť jsem většinou proti remakům. Je tam spousta skvělých nápadů, ale buď jsou nevyužité, nebo režijně odbyté a celé to působí místy hrozně levně. S vyšším rozpočtem a schopnější režií by to mholo originál hravě překonat, protože potenciál tam fakt je. Jde o ten typ osamostatněných filmů bez sequelů či jiných podobajících se filmů, které já tak miluju (viz Čarodějky z Easwicku, Pyramida hrůzy atd.). Finále s "gargoylem" je ale paráda, na to můžu koukat dokola, i kdyby byl tenhle záporák v novém filmu jistě přes CGI, snad by mu nechali ten perfektně groteskní vzhled. A vzhledem k tomu, že je záporák uprostřed filmu "na koberečku" u ještě vyššího pekelníka, potenciál by byl i na dvojku. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Před bitkou v motorkářském doupěti, i během ní, sledují motorkáři v televizi hudební klip americké glam metalové kapely RATT, konkrétně klip k písni „Body Talk“. (Frank.Magnus)
  • Ve filmu figuruje klíčový artefakt zvaný dýka Ajanti, který jako jediný může usmrtit hlavního antagonistu filmu démona Sardo Numspa (Charles Dance) a který se svým designem nápadně podobá náboženskému předmětu phurba, což je dýka, která ve vadžrajánové tradici představuje hněv všech buddhů a má dle mytologie schopnost zkrotit démony a přimět je, aby uznali Buddhovo učení. (Nick321)
  • Hoci je Zlaté dieťa chlapec, hrá ho dievča Jasmine Reate. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama