Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fall" podľa mňa tento rok dosiahol jeden skutočný vrchol. A to v tom, že mi priniesol film, ktorý sa mi skutočne dostal pod kožu a ešte po dopozeraní som potreboval nejaký čas na to, aby som to spracoval. A môže za to niekoľko dôvodov. V prvom rade prostredie tej rádiovej veže je skutočne dobre spracované a dáva tomu všetkému ten silný pocit beznádeje. Rovnako fakt, že všetky vaše veci sú len niekoľko metrov pod vami, ale nemôžete sa k ním nijako dostať. V druhom rade sú to naše hrdinky. Grace Caroline Currey a Virginia Gardner odviedli skutočne skvelú prácu a predali asi všetky scénky. Veril som im to v každom ohľade. A to finále vďaka tomu pôsobí ako skutočné zadosťučinenie. Pochváliť ale musím aj ich dialógy. A to čo odhalíme z ich minulosti. Nebolo to nutné, no dalo mi to v niektorých scénkach viac pochopenia. Nedá sa povedať, že by to niekto mal ľahšie alebo ťažšie. Všetci prežívame určité skutočnosti inak. A vnímame to inak. Plus je v tomto filme asi najlepší človek vs. sup moment v histórii filmu. Keď to uvidíte... pochopíte. A rovnako čo ma prekvapilo bol finálny zvrat. Nebudem prezrádzať o čo ide, no dalo to celému filmu ešte niečo navyše. Film zlyháva dokopy pre mňa iba v dvoch aspektoch. Prvým je úvod, ktorý je čisté klišé. Videli sme to, vieme čo sa stane a nijako nás to neprekvapí. Druhá vec je to, že občas sú vo filme momentky, ktoré sú tu vložené, aby nejakým spôsobom ovplyvnili dianie neskôr. Či pozitívne alebo negatívne. A kým niektoré sú fajn... iné na mňa pôsobia v štýle: "Bolo toto naozaj nutné?" Inak ale nemám moc čo vytknúť. Film ma skutočne dostal do stavu, že som nad filmom premýšľal. Najmä nad Hunter a tým, čo sa o nej dozvieme. Tie momentky úprimnosti boli skutočne skvelé. Hodnotenie: A- ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Díky mojí fobii z výšek mě dokázal film pekelně rozhoupat žaludek, pocuchat nervy a způsobit mravenčení v podbříšku i na ptákovi, za což může jak ta ujetá věž, tak samozřejmě z nemalé části kozy Virginie Gardner. Podivné je, že u spousty filmů o lezení po horách se mi to nikdy nestalo, jelikož to je pro moji mysl tak sci-fi, že mě to asi nechávalo chladným, ale jelikož mám kurevský problém vylézt pár metrů na žebřík a ještě větší dolů, tak mi při lezení obou dívek na věž neskutečným způsobem cukalo celý tělo, jelikož mi to přišlo tak nějak možné a reálné, za což režiséru Mannovi děkuji. Vyvolat v někom kdo má na něco fobii opravdovou tíseň jen díky dění na plátně je poměrně kumšt. Škoda jen, že použil do filmu dvě herecký dřeva, který hrajou ještě k tomu nesnesitelný blbky a okoření o ten nejdebilnější evergreen všech survivalů, ať už horských, žraločích nebo prostě všech těhle typů filmu obecně a to dementní milostný trojúhelník. Už když mluvili o ruce pana neznámého na fotce a při pohledu Becky na Hunter na to tetování mě bylo jasný, že tuhle sračku vytasí. Za to hodně mínusových bodů teda. Morgan si zahrál bídné cameo ze známosti k režisérovi, kterého zná z předchozí spolupráce, jinak by to mohl odehrát kdejaký hejhula. Docela solidní mindfuck hlavní hrdinky tomu napraví ke konci reputaci. docela solidní thriller který jede v hrozných klišé, ale dokázal mě pocuchat  břicho a dal chuť mrknout na nějaký péčko s blondýnou v šortkách, tak proč ne za 60%. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival o dvou kámoškách, které zůstanou uvězněné na rádiové věži a nemají se jak dostat dolů. Prostředí je fajn a pro někoho kdo má strach z výšek to bude hodně nepříjemný zážitek. Tvůrcům se celkem daří přicházet s náznaky atmosféry a celkem se ctí ustávají minimum herců i prostoru.I ten zvrat ke konci je ok, jakkoliv není úplně originální. Trochu škoda,přetažené stopáže, protože na podobný druh filmu je 107 minut docela dost. Být to trochu nahuštěnější a mít kolem osmdesáti minut, klidně bych šel v hodnocení ještě trochu výš...65% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Mistrovská práce s kamerou v diváku vzbudí úzkost, jako by snad na ten stožár lezl vlastnoručně. To činí sledování v určitých pasážích obtížné a velice nepříjemné. Za což u filmu podobného ražení nelze nepřičíst plusové body! Příběh a s tím spojené dialogy také nebyly špatné a to i přesto, že byla zápletka víceméně očividná. Nakonec se mi však stejně ze všeho nejvíce líbila scéna skoro až ke konci. Kvůli spoilerům nebudu zacházet do přílišných detailů, ale: ,,ne, nemohu ti dát svoji botu". Brrr, úsek v němž mi mráz proběhl doslova po celém těle. Jelikož jsem před sledováním očekával spíše slabší tuctovou záležitost na 1-3 hvězdy, možná i proto je pro mne tento skvost nebývalým překvapením! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, slušný vizuál, ale scénář a střih školácký. Vztahové klišé, strašné fyzikální hlouposti a v nejvypjatějších scénách přeskočené klíčové momenty v pohybu při zdolávání překážek. To mi na filmu vadilo více, než že ty inženýrky v honbě za signálem nenapadlo uchytit mobil na dron. So stupid. Ale faktor závratě výživný, mnoho diváků to ani nedá. Na domácím kině s velkým screenem fyzický zážitek s pocením, podobný Free Solo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)
  • Rádiová vež B67 vo filme reálne neexistuje. Vzhľad rádiovej veže bol inšpirovaný rádiovou vežou KXTV/KOVR Tower vo Walnut Grove v Kalifornii. (Grims)
  • Co do vzhledu se filmová B67 podobá skutečné věži stejného jména, která se nachází v Bedminsteru (městská část Bristolu) ve Velké Británii. Její podobu navrhl sir Basil Spence (rovněž autor katedrály v Coventry) a zbudována byla v roce 1964, ovšem oproti filmové „sestře“ měří necelých 115 metrů (475 stop) a je stále funkční. (Robbi)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno