Reklama

Reklama

Superpozice

(festivalový název)
  • Dánsko Superposition
Trailer

Obsahy(1)

Tvůrčí pár Stine (Marie Bach Hansen) a Teit (Mikkel Boe Følsgaard) a jejich malý syn Nemo (Mihlo Olsen) opouštějí městský život v Kodani a vydávají se do izolovaného lesa ve Švédsku, kde doufají, že najdou sami sebe a zároveň budou dokumentovat svůj nový životní styl v pokračujícím podcastovém seriálu. S lítostí si uvědomí, že na druhé straně jezera žije další pár, který je překvapivě podobný jim samotným. Brzy je začnou ovládat staré zášti a sobecké touhy, které je nutí konfrontovat vlastní ego. Psychologický thriller se zabývá zásadním rozpolcením mezi seberealizací a přítomností v životě. Většina z nás má nesmírné životní ambice a touží po sebevyjádření, stejně jako po štěstí a partnerovi. Superposition vrhá světlo na moderní vztah a zkoumá, zda jsme ve skutečnosti příliš zahleděni do sebe, než abychom mohli být spolu. (FunDinDung)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

POMO 

všechny recenze uživatele

Výborná metafora úspěšného restartu skomírajícího vztahu! Něco v nás zkrátka musíme zabít a pak pokračovat s novými My. Z technického řešení, se kterým zde přichází Karoline Lyngbye, by šlo udělat fenomenální vynález. Když režisérka před projekcí přiznala obdiv k filmům Davida Lynche nebo Villeneuvemu Enemy (pro mě jeho nejlepší kousek), zabývajícím se rozdvojenou osobností, nikdo v sálu ještě netušil, jak blízko k nim nás zavede. Její Superposition je psychologicky vymazlená schizo hříčka, ve které se najde každý, kdo si prošel rozpadem partnerského vztahu. [Sitges FF] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film hodný festivalu, ktorého atmosféra ma celkom chytila. Viac ako Dánky, pretože tie v tridsiatke vyzerajú na päťdesiat, no ale Škandinávci a Briti vylezú na všetko, aj Grétka je pre nich sexy. Nuda v manželstve, príťažlivosť lesa a hľadá sa Nemo, no nie je to rybička. No okrem vystrašených hrdinov zakrádajúcich sa v polotme tu hororové nie je skoro nič, napriek tomu však niečo láka dopozerať vo vzťahovom thrilleri, kde sa dokazuje, že nielen Putin má dvojníka až trojníka. ()

Reklama

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Poznáte to jeden z tých hororov ktorý signálne poznáte len podla zvukov hudby,odtieňou šumu vetra,umývačky,klimatizácie zapnutej na 25 stupňov celzia,tmy vonku a tým že ho pozeráte v lete večer pri otvorenom okne(povedzme že to dáva zmysel),podotknutý tônivým tienistým lesom s extázným nádychom okoreneným  nepodstatnou irelevantne indeferentnou basovou klubovou lesbickou scénou plne zmocnený drsne hrubánsko komisnou sexuálnou dvojscénou,ktorá šokuje predovšetkým rodičou hlavnej herečky,no s nečakane vzhaldom k prvým 7/8 filmu logickým koncom!Nie že by som to potreboval... ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Pěkná ptákovina se z toho vyklubala. A přitom ten začátek byl celkem slibnej. Dánské lesy a příroda, pusto prázdno, tíživější atmosféra, pár s dítětem. Už to ve mě evokovalo loňský Gaesterne. Leda prd. V půlce sice přichází docela zajímavý mindfuck, jenže se z něho nedokáže pořádně vytěžit. Nakonec dostanu nějaký pokus o psychologickou telenovelu se svým vlastním ''já''. Škoda, že se to určitým směrem nepřiblížilo k Enter Nowhere ( 2011 ), to byla pecka. Takto jsme svědky akorát úplně zahozeného potenciálu. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapuje mne, že právě Dánsko, rodná země kvantového fyzika Nielse Bohra, přišlo tento rok s psychologickým thrillerem s nadpřirozenými/hororovými prvky s názvem Superpozice. Následující část obsahuje SPOILERY. --- Přejít od hektického života ve velkoměstu do přírody mimo civilizaci může být romantické, osvěžující a ideální nový začátek, dost věcí se však také může pokazit. Málokdo by však čekal, že se poblíž vás objeví na chlup stejná rodinka, která má stejný dům, stejné zájmy, stejného psa, stejné dítě. Právě malý Nemo se v lese ztratí a matka pak při hledání Nema najde jeho druhou verzi. Pak konečně hlavní duo narazí i na ostatní a dostaneme kritickou situaci, kdy máme dvakrát otce, dvakrát matku, ale pouze jednou dítě. A teď co s tím. - - - Právě s tím už si film, který měl po pomalejším rozjezdu v jednu chvíli fantastickou napínavou mrazivou nadpřirozenou mysteriózní atmosféru, nedokázal úplně poradit a od té doby šel kvalitativně dost dolů. A samotný závěr už se pak nepovedl vůbec. A tak i přes slušný herecký výkon hlavní hrdinky musím jít s hodnocením dost dolů a spadnout až na lepší dvě hvězdy. Promarněný potenciál. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama