Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se tedy upřímně obával, že místo sledování vojáků, kterak se snaží dostat z bunkru, budeme sledovat jak si Russell Crowe zajel koupit něco k snědku. Přestože jeho chraplák funguje stále na výbornou, ve váhové kategorii by směle mohl vyzvat Seagala. Akčňák je takový nevyrovnaný, má to své velmi dobré chvilky, kdy si člověk dost přeje aby se zavzpomínalo na Ramba a pobíhalo se džunglí. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

S půlkou filmu mám problém. Jako část, kdy Hemsworth jen pasivně nestatuje, ale začne se i trochu zúčastňovat, a ohánět jsou dobrý. Ostatní části, kdy se vysere na ostatní, pořádně je nekreje, a zmatkuje už stojej za hovno, a slušně brzděj film v rozletu.. Mohlo se to podobat, a bejt euforický jako Vyproštění, ale to není. Hanit to nebudu, ale párty to mohla bejt kruci parádní. 60%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Od Land of Bad jsem nečekal zázraky, ale jde o solidní military akční záležitost s áčkovým rozpočtem a fajn herci, která si drží výborné tempo a je příjemně intenzivní. Máme tu 5 vojáků, kteří jsou vysláni na misi, jenže se to klasicky posere a půjde o život. Mladý Hemsworth utíká džunglí před nepřáteli a pomáhá mu Russel Crowe na drátě, který pomocí dronů pálí bomby do nepřátel. Má to skvělé tempo, dialogy mezi Crowem a Hemsworthem jsou fajn, napětí nechybí a v závěru došlo i na nějaké ty osobní fighty a přestřelky. Nejde o nic převratného, ale rozhodně to žánru nedělá ostudu a kdo podobné military záležitosti rád má, tak nešlápne vedle. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. První půl hodinu jsem se docela pronudil, ovšem nečekal jsem, že v té druhé se objeví válečná vřava, která mě dokáže strhnout. Vzhledem k méně známé produkční společnosti jsem čekal zapomenutelné béčko z Jáklovy produkce, ovšem Land of Bad má něco víc. Ani ne tak Liama Hemswortha, kterému jsem stále nepřišel na chuť (brácha Luke je tu mnohem lepší), ale režiséra William Eubanka, který si docela hraje s kamerovými záběry a docela dobře se na to kouká. Za mikrofonem pak duní hlas Russella Crowe, který se taktéž nikdy neomrzí. Na kino bych neviděl, ale fajn akčňák na doma z ranku Plane od Butlera, proč ne. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne poriadny akčňák, ktorého dej nie je okato debilný a postavy sa chovajú celkom príčetne. Navyše má všetko, čo dobrý film tohto žánru má mať - kvalitnú akciu, napätie a ani na chvíľu nenudí. Crowe s jeho 150 kg síce len sedí a šoféruje dron, no aspoň mohol ukázať, že je stále herec, ktorý dokáže kvalitne zahrať a nepotrebuje k tomu nič, len dobré dialógy a svoj hlas. Škoda záveru, ktorý bol plný klišé, ale keďže som sa celý film dobre bavil, tak dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama