Reklama

Reklama

Bohatý fešák Hugo (Hugo Stiglitz) ve slunečných brýlích lítá helikoptérou nad mexickým městem Acapulco a pohledem balí u bazénů krásné holky v plavkách. Ty končí na jeho zřícanině v lesích za městem, kterou zdědil spolu s místním podivínským butlerem Dorgem (Gerardo Zepeda). Hugo má hned dvě tajné záliby - ve velké kleci chová tisíc koček, které krmí lidským masem, a v katakombách zřícaniny si pěstuje zděděnou sbírku mumifikovaných zvířat, kterou doplňuje o mumifikované hlavy svých obětí… (POMO)

(více)

Recenze (7)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tady někdo natočil nějaký matroš, a něco z něj sestříhal. Námět má hlavu a patu, je sympaticky bizardní a někdo v něm může vidět dokonce kritiku kapitalismu (machovství hlavního hrdiny a jeho kořeny z bohaté rodiny mu dávají pocit nadřazenosti, ostatní lidé jsou pro něj jen maso na hraní). Režijně jde ale o ryzí béčko a střihově takřka o edwoodovinu. Záběry na stovky mňaukajících koček ve velké kleci jsou prostříhané všudemožně do děje, když hlavní postava jenom lítá vrtulníkem nebo jeho sexy kořisti leží u svých bazénů. Jako prostřihy na v trávě skákající žáby v hororu Žáby. Ujetá a jistým způsobem kreativní fantazie tvůrců v kombinaci s trashy poetikou z toho ale dělají zábavnou a docela nepředvídatelnou obskurnost, která kdyby obsahovala i sexuální scény, drsnější vraždy (nikoliv jen uškrcení) a gore (rozsekání obětí před krmením koček), mohlo jít o referenční exploitation. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Lacná záležitosť, aj keď sa pohybuje vo sveze drahých a luxusných čačiek-'mačiek'. Už výkony hercov čo-to naznačia. A keďže je to bez napätia a so slabou atmosférou, ktorú vytvára jedine opustený starý hrad, nemá to veľmi čím nadchnúť. Dostavuje sa tak nuda. Zdĺhavé, príp. spomalené zábery a početné prestrihy na micinky v klietke terno nevytvárajú. Bohužiaľ, samotný zlatý klinec tohoto trileru je rovnako bieda - ľudským mäsom vykrmované cicky sa chovajú podľa príslovia - kto druhému jamu kope, sám bude zožraný. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Škoda příliš doslovného zdejšího obsahu, který vyzrazuje to nejzajímavější. Poměrně nevyvážený snímek střídá dvě polohy - Hugo užívající v přítomnosti krásných žen na člunu, ve vodě, končící s nimi v posteli...na lovu v helikoptéře, a pak Hugo ve své klášterní pevnosti, kde má stovky (no, tisíce to nejsou) koček, které krmí masem svých obětí, věrného sluhu Dorga, jenž mu ochotně pomáhá v jeho díle, a svoji sbírku. V té druhé linii vymění rozvernou hudbu temné smyčce a ještě temnější dechové nástroje. Prostředí evokující gotický horor lahodí oku - chodby, všudypřítomné svícny a svíčky, temná zákoutí, sklepení. Škoda, že nebylo více strašení a otevřeného gore, ostatně i častá nahota byla velmi decentní. Přeci jen u mexického hororu bývá fanoušek zvyklý na větší odvaz. Ocení především příznivci žánru a sběratelé. ()

RypavaDvojka odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cokoli, ale tohle asi ne. Název a popis zněli vskutku zajímavě a tak jsem se dal do shánění tohoto filmu. Řekněme, že kdybych se díval hodinu a půl do akvária tak uvidím větší náznak děje než nabídlo toto. Milionář létá půl filmu ve vrtulníku, ze kterého hledá ženy se kterými by se vyspal a poté co se některá nechá ukecat ji … pomiluje. A ta která neuteče tak té uřízne hlavu a tělo hodí kočkám. !Spoiler! A ta poslední ho jak napotvoru dostane a skončí v kočkách sám. Dějový a scénaristický výblitek za 0%. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Protagonistom je svojrázny milionár a playboy (hrá ho Hugo Stiglitz). Posteľou v jeho luxusnom sídle prejde mnoho nádherných žien. Ich hlavy ako trofeje uchováva vo formaldehyde, ostatkami zase kŕmi mačky. A to je v skratke základná konštrukcia filmu. Cardona Jr. sa natoľko utápa v luxuse a ženskej kráse, že som chvíľami nadobúdal pocit, že pozerám reklamu. Množstvo reklám za sebou. Občas sa podarí vyčariť aj mrazivý moment, ale viac ako krvavé scénky vyniknú dekorácie a prostredie. Tentoraz hodnotím predovšetkým nápad, ktorý vôbec nebol zlý. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama