Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vivat! Francouzská komedie žije! Všichni herci jsou výborní, ovšem řekl bych, že největší hvězdou snímku je Gérard Depardieu, i když Daniel Auteuil je přesný. V menších rolích Jean Rochefort a Michel Aumont působí a připomínají staromilské časy :-) Francis Verber vychovává a nevyhýbá se ožehavým tématům. Umí jak zobrazit outsidera (scény s telefonem a opékačem topinek v pozadí s chmurnými zprávami jsou skvělé), tak vyprávět o soukromých věcech, aniž by to vyznělo sprostě, zkratkovitě nebo banálně. Spolu s postavou Felixe se i divák tak trošku mění a nechává se lehce unášet proudem inteligentní francouzské zábavy Snímek vám řekne opravdu více, než nablblé, rádobyšokující dokumenty či debaty v televizi, anebo sociologické studie. FRANCOISI? TEN SVETR JE AŽ MOC RŮŽOVÝ. NENOS HO. VYPADÁŠ V NĚM JAKO BLBEC. Jen tak dál, Francisi! Jen tak dál. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Kondomedie se opírá do "problematiky" homosexuálu na pracovišti. Na mnoho místech velice vtipná, ale často situaci nedotáhne až do krajnosti a poslušně se vrací zpět do normálu, aby neurazila většinového diváka. Konec je pak z pohledu první poloviny zklamání, kdy se všechno zvrtne do průměrné romantické komedie. Viva buzerobijci. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Daniel Auteuil je v roli uťápnutého účetního roztomilý, jeho nový soused Michel Aumont zábavný, šéf firmy Jean Rochefort nemá chybu, no a příběh o plánovaném propouštění úsměvný, zejména tedy to řešení vzniklé situace.. Téma homosexuality zpracoval Francis Veber vkusně, vtipně a nenásilně výchovně.. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Komedie spíše úsměvná než třeskutě vtipná. Ona taky zpracovává téma v dnešní době stále bolavější. Hrozba ztráty zaměstnání, obava z toho, že už si člověk další práci nenajde, donutí nejednoho jedince k nejrůznějším šílenostem, aby si udržel místo, třeba v nějaké té blbé továrně na kondomy. Ale možná nakonec všechno dobře dopadne, hlavně neskákat z okna a nepropadat panice. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nic proti homosexuálům nemám.. Ten buzerant!“ Hláška ředitele Rocheforta symbolizuje to šťourání do lidského pokrytectví, ale i přes poměrně inteligentní a nijak agresivní humor se nemohu zbavit dojmu, že se z potenciálu falešného vyautování a následného „odkopávacího“ vlivu na okolí dalo vytěžit víc. Divím se, že dosud nevznikla americká předělávka, kde by se role Auteuila chopil Steve Carell a na pozici „buzerobijce“, co rád šišatý míč, by ztrácel heteropůdu pod nohama Ferrellovic Vilík.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama