Reklama

Reklama

Mangin (Gérard Depardieu), mladý policejní inspektor z Paříže, je na stopě obávaných pašeráků drog. Podaří se mu zatknout Simona, jednoho z šéfů bandy, a jeho přítelkyni Norii (Sophie Marceau). Po propuštění z vězení se Norii podaří ukrást gangu zásilku drog a 2 miliony franků. Neuvědomuje si, jakému nebezpečí vystaví sebe i svého advokáta. Noria hraje dvojí hru a jde jí jen o osobní prospěch, proto si zahrává s komisařovými city. Magnin je jako policista přísný a nelítostný, ale zároveň i velmi zranitelný kvůli lásce k Norii. Dokáže zachránit Norii a jejího advokáta a podaří se mu přesvědčit ji o své lásce? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento film vzniknul v době největšího úpadku nejen francouzské kinematografie. A je to na něm znát, takřka nulový děj, postavy jsou načrtnuty jen mlhavě, tudíž neumožní divákovi, aby se s kteroukoliv z nich pokusil ztotožnit, herci se sice snaží hrát, ale je vidět, že jen zoufale tápou, protože nemají co hrát. A k tomu všemu se ještě přidává otřesná móda osmdesátých let, která z jinak šarmantních Francouzek udělala roztodivné fuchtle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Policie, název filmu, čistej jak kokain od Fandy z právě vyhořelýho bytu na sídlišti. Tak, jak je nekompromisní název, je i nekompromisní celý film. Upřímnost nadevše. Gérard drsnej, kolikrát né moc férovej chlap a příběh odehrávající se tak nějak souběžně s jeho životem. Řiká se, že francouzské kriminálky jsou top. A tahle je určitě jedna z těch lepších. Typicky nekompromisních, bez humoru, ale s vážností, kde i vášeň Vám příjde naprosto přiměřená lidská činnost. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Policie je u nás málo známý (dalo by vlastně říct vůbec neznámý) film s Gerardem Depardieu v hlavní roli policajta Mangina, který je na jednu stranu drsný a nelítostný ("...rád mlátím lidi, ale teď na to nemám náladu..."), ale na druhou stranu zranitelný a schopný podlehnout krásné dívce, i když tato je prolhaná až na půdu a morálně naprosto prázdná. Příběh začíná zatknutím jednoho ze tří bratrů, kteří vedou obávaný arabský drogový gang. Spolu s ním Mangin zatkne i jeho holku Noriu (Sophie Marceau), které postupně podléhá, ačkoli ta hraje dvojí hru a jde jí jen o osobní prospěch. Po propuštění Noria ukradla gangu 2 miliony franku a zásilku drog a hrozí ji (a jejímu právníkovi) nebezpečí. Nebudu dál spoilerovat, rozhodně stojí za to se na tenhle film podívat. Pialat snímek pojal velice syrově, všechny postavy jsou naprosto přirozené, vykresluje problematické podsvětí Paříže, kde prim hrají arabští dealeři. Depardieu je v roli inspektora bezchybný - za svého Mangina dostal v roce 1985 na MFF v Benátkách Volpiho pohár. Ostatně samotná postava je dokonale napsaná - není to ten hollywoodský hrdina bez chyb a kterému všechno vychází, ale zranitelný člověk, který se musí opravdu prát a překonávat skutečné překážky. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný detektivní počin s Gérardem Depardieu a Sophií Marceau. Hodnotit není co, jelikož samotný film toho mnoho nenabídne. Největší devizou je asi syrovost a nekompromisní otevřenost, ale jinak je to opravdu slabota. Depardieu to malinko tahá z bahna svým šarmem, stejně jako Marceau svou občasnou nahotou, ale tohle dílko se člověku okamžitě vytratí z hlavy. Takové béčko z francouzských dílen. 55% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že by se mi to mohlo celkem líbil, ale moc mě to nenadchlo. Začátek vypadá docela nadějně, má to atmosféru, Gérard Depardieu v roli fízla se tam s ničim moc nepáře a zdálo se, že to bude zase jedno poctivý drsňácký krimi z Francie. Ale postupně se tam začíná hlavně kecat a nic moc se tam neděje. Ke konci už jsem se vyloženě nudil. Možná by nebylo na škodu z filmu tak 20 minut vystříhat. Slabý 3 hvězdy. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama