foto

Sandrine Bonnaire

  • nar. 31.5.1967 (48 let)
    Clermont-Ferrand, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sandrine Bonnaire se narodila jako sedmé z jedenácti dětí. Debutovala ve snímku Clauda Zidiho NENAPRAVITELNÍ NA PRÁZDNINÁCH (1982), kde se objevila po boku Daniela Auteuile. Neuvěřitelný úspěch zaznamenala ve filmu Maurice Pialata NAŠIM LÁSKÁM (1983), za roli 16 leté Suzanne získala Césara za nadějnou mladou herečku. Objevila se i v dalším Pilalatově snímku POD SLUNCEM SATANOVÝM (1987), kde sekundovala Gérardu Depardieu. Za roli ve snímku Agnes Vardy BEZ STŘECHY A BEZ ZÁKONA získala v roce 1986 Césara pro Nejlepší herečku.

Spolupracovala s režiséry Claudem Sautet (NĚKOLIK DNÍ SE MNOU, 1988, znovu po boku Daniela Auteuile), André Téchinem (LES INNOCENTS, 1987), Patricem Leconte (PAN HIRE, 1989), Claudem Chabrolem (SLAVNOST, 1995) aj. Za roli negramotné Sophie v posledně jmenovaném smínku obdržela ocenění na filmovém festivalu v Benátkách. Po boku Fabrice Luchini zazářila ve snímku PŘÍLIŠ DŮVĚRNÁ TAJEMSTVÍ, (2004), vedle Vincenta Lindona v JE CROIS QUE JE L'AIME (2006) a vedle Catherine Frot ve snímku L'EMPREINTE DE L'ANGE (2008). Psychologicky laděnou roli Félicité podle povídky Gustava Flauberta ztvárnila ve filmu PROSTÉ SRDCE (2008). V roce 2007 na sebe upozornila i jako režisérka, když natočila dokument o své sestře trpící autismem.

Ze vztahu s hercem Williamem Hurtem má dceru Jeanne. Od roku 2003 je provdaná za herce a scénáristu Guillauma Lauranta, s nímž má další dceru Adèle.

R "fleurette" G

Herecká filmografie

2015 Duša špiona
La dernière leçon
2014 Salaud, on t'aime
2013 Adieu Paris
Balade de Lucie, La (TV film)
Rouge sang (TV film)
2011 Signature (TV seriál)
2010 J'te souhaite au revoir
2009 Šachová královna
2008 Empreinte de l'ange, L'
Prosté srdce
2007 Dix films pour en parler
Myslím, že ji miluji
Zeptej se nejdřív dětí
2004 Příliš důvěrná tajemství
Strážce majáku
Žirafí krk
2003 Maison des enfants, La (TV seriál)
V týlu nepřítele
2002 Femme Fatale
2001 Slečna
To je život
1999 Au coeur du mensonge
Východ-Západ
1998 Secret défense
Zloděj života
1997 Die Schuld der Liebe
Lettre, La (TV film)
Une femme en blanc (TV seriál)
1996 Lumière sur un massacre (TV seriál)
Never Ever
1995 Cent et une nuits de Simon Cinéma, Les
Slavnost
1994 Confidences à un inconnu
Jeanne la Pucelle II - Les prisons
Jeanne la Pucelle I - Les batailles
1992 Peste, La
Prague
1991 Le Ciel de Paris
Verso sera
1990 Bonne âme du Setchouan, La (TV film)
Captive du désert, La
1989 Pan Hire
1988 Několik dní se mnou
Peaux de vaches
1987 Innocents, Les
Jaune revolver
Pod sluncem Satanovým
1986 Puritaine, La
1985 Bez střechy a bez zákona
Blanche a Marie
Meilleur de la vie, Le
Policie
1984 Tir à vue
1983 Našim láskám
1982 Nenapravitelní na prázdninách
Večírek 2

Dokumentární

2011 Crulic - Cesta na onen svět
2010 Bonobos
2009 Traversée du désir, La
2007 Jmenuje se Sabine
2006 Marcello, una vita dolce
2003 Il était une fois... (TV seriál)
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
2001 + Clair (TV seriál)
1993 André Techiné (TV film)
1988 P.O.V. (TV seriál)
1978 Cinématon

TV pořady

2009 C à vous (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2004 Grand journal de Canal+, Le (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Režijní filmografie

2012 Steskem šílený

Dokumentární

2007 Jmenuje se Sabine

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace