Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýn 19. století se přímo hemží nejrůznějšími existencemi. Jednou takovou je i Verloc, který se živí dohazováním informací ruské vládě. Zároveň však pracuje pro inspektora londýnské policie a ve chvíli, kdy se na ruské ambasádě prohodí pár postů a nový šéf chce po Verlocovi důkaz jeho užitečnosti, začne se pomalu ale jistě roztáčet kolotoč tragických událostí. Verloc má totiž jistý plán, zahrnující explozi v klíčové lokaci. Zaplete do svých plánů dobromyslného bratra své manželky, kterému by nemělo činit potíže donést časovanou bombu na smluvené místo. Tuto část plánu však Verloc velmi podcenil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

mm13 

všechny recenze uživatele

Buď mi niečo podstatné ušlo alebo... Alebo je to veľmi slabý film! Nechápem, čo v ňom robí tá kopa vynikajúcich hercov. Scenár to mohol byť zaujímavý (nehovoriac už o predlohe - tá asi rozhodovala), chcelo by to ale preboha poriadnu réžiu. Dráma s ironickým podtextom sa takto určite netočí! Z tejto adaptácie vážení a milí nesála nič - ani zápal, ani intelekt, ani len náznaky kumštu. Ako podnet siahnúť po Conradovej novele uchádzajúce, však tí, ktorí ju čítali skutočne nemusia - pravdepodobne budú ešte sklamanejší než ja, ktorý si ju ešte len ide pozháňať, lebo tuší, že to bude ono! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o revolucionářích pro které nebyl kapitalismus vrchol jako pro většinu lidí dnes,ale bohužel pro svůj boj za jiný svět používali i teroristické metody,aby si druzí uvědomily o co jim jde.Tento příběh se odehrává právě po jednu takové události při které zahyne nic netušící pomocník jednoho z aktivistu zrovna při nesení bomby ke známému Greenwich.Roli trochu pomalejšího pomocníka/nevlastního syna sehrál výborně Christian Bale.Objeví se zde i dost jiných známých tváří.Film sice nemá moc záživné tempo,ale pro mě jako pro kritika dnešní doby se myšlenka zamlouvala a proto za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po režijní stránce je Bomba pro Greenwich vyloženě průměrnou záležitostí, divákovi ale může nabídnout silný příběh s napínavou zápletkou, velmi slušné herecké obsazení, kdy někteří herci (především to platí pro Robina Williamse, který si střihl oproti svému obvyklému typu vyloženě zápornou vážnou roli) byli obsazeni do netypických rolí a zajímavou hudbu osvědčeného Phillipa Glasse. Celkový dojem: 60 %. Z filmu i přes režijní nedostatky dýchá atmosféra přelomu století plného sociálního napětí a anarchistických výstřelků. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film ma docela slusnou atmosferu i namet, proto je skoda, ze dej neni hutnejsi a deje se tu toho hodne malo. Uvodnich 20 minut je vicemene zbytecnejch, dej zacne az potom. Na filmu musim hlavne pochvalit herce, Hoskins je paradni, Arquette se snazi, Broadbent se zrzavejma vlasama je fajn, Williams ma sice malou roli, ale je hodne cool a Bale si retarda strihnul naprosto bombasticky. Akorat ten Depardieu mi tu prisel krapet zbytecnej. Ale od takovyhle herecky sestavy bych precejen cekal krapet vic. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výtečně - ač klasicky (dá se říci až staromilsky - což v tomhle případě vůbec není na škodu) natočená adaptace novely Josepha Conrada Tajný agent. Na takovýto film (v dobrém smyslu slova) až neobvykle hvězdné herecké obsazení s výbornými a velmi uměřenými výkony v tomto tragickém příběhu na pozadí věčného londýnského deště skvěle podkresluje hudba Phillipa Glasse (jež si zaslouží i samostatný poslech na soundtracku). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama