Reklama

Reklama

Carter

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzbudil se, ale nic si nepamatuje. A tajemný hlas mu ze zařízení v uchu našeptává, aby vyrazil zachránit rukojmí. Za každou cenu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný akční náser z Jižní Koreje je ve finále šílený a ujetý bizár na hraně sledovatelnosti. Ujetý mix zombie apokalypsy, špionského thrilleru, akčního POV ve stylu Hardcore Henry a dalších deseti stylů. Občas na vás vykoukne úžasný akční moment, jako výbuch mobilu u držky otravné agentky, xicht rozemletý v plné rychlosti nebo několik šťavnatých rozemletých hlav o motorky, auta, vlaky a další dopravní prostředky. Jenže vše strašně degraduje šílená kamera, která se ujetě točí furt dokolečka, třese se a litá jak hipízák na LSD. Nehledě na to, že na začátku se vyloženě seká a já si nejdřív myslel, že je kvůli bouřce slabý připojení. No další věc je CGI, které je jak z parodie. Když vybuchnou ty motorky šel jsem smíchy do kolen. A takových momentů kdy z toho efekty dělají Need for Speed Hot Pursuit 2 je kotel. Těžko uvěřit, že tohle má na svědomí režisér výtečné Aknyeo. Netflix poslední dobou jede fakt bizarní podívané které možná mají výtečný nápad, ale jejich provedení je neskutečným způsobem bídné. Disney+ se vytasil předevčírem s novým Predátorem a těžce zabodoval. Netflix bude mít co dělat, aby časem neskončil v zapomnění. A nějak mi v tý záplavě akce unikla pointa s tím, jaké jsou vlastně jeho vzpomínky, kdo měl být ten Michael Bane a proč na konci vyletěl do vzduchu ten most. No prostě ujetý a těžce nezvládnutý. 45%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na efekt dělaný a zbytečně natažený akčňák, který se snaží zaujmout pocitem jednozáběrového natáčení. Tento efekt, může bavit pár minut ale ne déle jak 2 hodiny, zvláště když s tím tvůrci neumí pracovat. Ani by tak nevadily mizerně ukryté střihy, ale většina akčních scén začne po pár vteřinách nudit, protože to jediné, co mají tvůrci v rukávu je onen jednotný záběr, místo toho, aby se soustředili na choreografii, nebo nápaditost jednotlivých akčních scén. Oceňuji složitý nápad, ale neoceňuji zpracování. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, kdy (a jestli vůbec někdy) jsem viděl aspoň přibližně srovnatelný akčňák, jako je tenhle. Téměř nepřetržitá prvotřídní akce, ca stovka (možná stovky) mrtvol, zběsilé tempo, neskutečně nápaditá choreografie bojových i akčních scén (nutno podotknout, že taky bestiálně nereálných), včetně neskutečně nápadité kamery, a to vše navíc jakoby nasnímáno v jednom jediném dlouhém záběru. Samozřejmě počítačové triky jsou brutálně znát, zápletka je dost krkolomná, tempo na mě bylo až příliš kokainistické a z hysterické kamery mě už po chvíli bolely oči, až jsem musel občas pauzovat. Méně by bývalo bylo asi více. Ale v rámci akčních filmů je tahle korejská adrenalinová šílenost bez debaty první liga. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příběh je jednoduchý jako žebřík nicméně je funkční a v případě, že by ho dostal do rukou zkušenější režisér typu Garteha Evanse, mohlo jít o akčňák léta. To se bohužel nestalo. Tvůrcům se sice rozhodně nedá upřít nadšení , ovšem ač je Carter zběsilý a akční tak že by mu i Neveldine s Taylorem mohli závidět, nakonec se ve své bezbřehé zběsilosti a tendenci být cool za každou cenu stane otravným a únavným a už tak extrémně přetažená stopáž se najednou zdá jako věčnost. Nohy tomu navíc podráží příšerné CGI, které vypadá jako dvacet let stará počítačová hra od nějakého no name studia a pak také snaha aby film vypadal jakože na jeden záběr. To je krok úplně vedle a ve většině filmu to nefunguje a vypadá to divně a blbě. Tentokrát se snaha odlišit se za každou cenu těžce nevyplatila...35% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak máte chuť na filmovú počítačovú hru, tak ste našli to pravé. Uncharted zmixovaný s akoukoľvek zombie hrou. Máte vyložene ten pocit hrania. Roztrasená kamera, všemožné uhly pohľadu, zbesilá, fyzicky nereálna akcia, občas haprujúce "animácie". Scenár a postavy tiež ako v hre, len slúžia tomu, aby ste mohli svižne mačkať tlačítko pre streľbu. Nebavilo ma to a minutáž bola naozaj smrteľná. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Byeong-gil Jeong poznamenal: „Snažil jsem se udělat nemožné možným. Kaskadérské kousky byly skutečně reálně natáčeny. Nejedná se o CGI.“ (mikki089)
  • Aby ukázal naléhavost a zmatenost Carterovy (Won Joo) situace, vyhnul se choreograf bojových svcén Gwi-deok Kwon známé produkci souboje jeden na jednoho a vymyslel způsob, jak ukázat několik postav propletených v nebezpečné situaci současně. (mikki089)
  • Won Joo (Carter) kvůli filmu nabral celkem 7 kg svalstva. Prošel také tří až čtyřměsíčním intenzivním výcvikem v provádění kaskadérských kousků a akčních scén, včetně automobilových honiček a zacházením s motocykly. (mikki089)

Reklama

Reklama