Reklama

Reklama

Capra cu trei iezi

  • USA The Goat and Her Three Kids
Trailer

Obsahy(1)

Rumunský vidiek v 19. storočí. V dedine izolovanej od sveta žije vdova a matka troch detí (Maia Morgenstern), ktorá je jedného dňa nútená postaviť sa starému rodinnému priateľovi (Marius Bodochi), ktorý, keď ich vidí bezbranných, odhalí svoju skutočnú sadistickú povahu. (Arsenal83)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Adaptace pohádky o neposlušných kůzlátkách. Já moc tenhle typ Hororu nemusím a nevyhledávám, ke všemu tu hrají převážně děti, ale tahle Rumunská verze, mi teda sedla. Skvělá, tajemná až skoro děsivá atmosféra, baráček uprostřed ničeho, v něm utrápená žena a dvě neposlušné děti, které nedají pokoj tomu třetímu, nejmladšímu/nejhodnějšímu. Dojde samozřejmě na scénu, kdy se "vlk" dostane do baráku a zabije děti, to bylo celkem krutý a neříkám, že mě pak emoce té matky nedostaly - uříznuté hlavy v okně. Slušný Horor - spíše pro starší diváky. (14. hodnocení) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.7 - RUMUNSKO - Ale jo, dobře to dopadlo, moje oblíbené Rumunsko mě nezklamalo ani tady. Jen je škoda, že celá zápletka je jasná už od úvodních titulek a film ji jen do slova a do písmene naplňuje, takže i přes skvělou atmosféru to působí zbytečně utahaně a to dokonce naprosto vědomě, vzhledem k tomu přehnanému opájení záběry na přírodu a tehdejší život. Neříkám, že by to bylo automaticky špatně a nefungovalo to, ale ta snaha protáhnout to na co nejdelší stopáž je z toho dost patrná. Jinak je to ale povedený počin a veškerá úmrtí jsou natočená a udělaná solidně, až mě to mile překvapilo, vzhledem k tomu, že tu umírají děti a tvůrci neměli problém to ukázat. Jen mi teda přijde, že ten menší pytel s folk horory, co se roztrhl od úspěchu Eggersovy Čarodějnice, trvá už nějak dlouho a každá země jako by chtěla mít svůj. Ale tady si to naštěstí jde celou dobu vlastní cestou, čímž je mi to mnohem sympatičtější. Silné 3* ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařená verze pohádky O neposlušných kůzlátkách. Žena na samotě u lesa vychovává tři syny. Dva jsou líní spratkové, až si jeden vzpomene na Popelku, kde ale byly sestry nevlastní, a navíc šikanují nejmladšího, jak už to bývá. Když se dostanou do nebezpečí, dokážou uzavřít příměří, nejmladší však má v jejich rozhodování poslední slovo. A za chyby se platí! V pohádce nakonec vše dobře dopadne, tedy v původní verzi podle bratří Grimmů z roku 1812 (zde ale byla použita rumunská verze od Iona Creangy z roku 1875), tady už to tak jisté není. A protože matka rozhodně nehodlá nechat věci v rukou Božích, chystá se odplata. Starozákonní oko za oko a zub za zub hrají prim. Pouštěl bych to dětem před spaním, ať ví, co je může potkat. Ostatně tahle pohádka, stejně jako třeba O třech prasátkách, se vymyká, protože pohádky byly původně určeny dospělým - zobrazovaly jejich svět plný sexu a brutálního násilí a touhy po spravedlnosti. Příběhy kůzlátek i prasátek ovšem měly výchovný charakter podobně, jako třeba Smolíček. Těch pro dospělé byla ale většina. Pěkný vizuál a temná hudba. Jedny z nejnapínavějších scén jsou cesta do kadibudky a židlička pro hosta. 3,5* p.s. na internetu lze dohledat záběry chlapce s rozříznutým hrdlem... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rumunský Folk Horor založený dle známé pohádky o kůzlátkách a vlku, akorát zde vystupují děti a má to nádech studia A24. V Rumunsku jde o chválený hit ( IMDB 7,8), ale přehypovaný hlavně proto, že Rumunsko nic zajímavého nenatáčí a jde o jejich národní folk, takže většina automaticky nadhodnocuje jen díky tomu. Z mého pohledu nejde o žádný velký zázrak, byť snaživé to bezpochyby je. Film je zasazen do 19. století rurálního Rumunska, kde žije osamocená matka s třemi dětmi. Jakmile matka opustí dům, do baráku příjde nečekaný návštěvník Marius Bodochi ( který má ztvárnit vlka) s jediným úmyslem a to povraždit děti. Je třeba uznat, že Bodochi hraje psychopata skvěle, vzhledově je nepříjemný a tady nemám žádné výhrady, ovšem chybí mu motiv ke spáchání tak hrůzného činu. Celá Home Invasion sekvence je podána fajn ( je to vlastně jediná hororová scéna z filmu), trochu však zamrzí, že podříznutí hrdla dítěti je mimo kameru- šokující efekt by byl rozhodně intenzivnější. Zaujme ještě finální zúčtování, ale mimo to se nic moc zajímavého bohužel neděje a za mne se spíš jedná o pochmurné drama s jednou drsnější sekvencí. Zhlédnout se dá, ale zázraky nečekat. 5/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co je mi známo, tak pohádky bří Grimmů jsou docela drsárny, takže jsem byl na tuhle rumunskou "grimmovinu" pro dospělé samozřejmě zvědavý. A povedlo se. Milý komorní příběh z odlehlé transylvánské samoty, který bych dětem před spaním určitě nepouštěl. Scénář by sice potřeboval trochu zpestřit a matka měla být aspoň o deset járů mladší, ale killera se tvůrcům povedlo trefit dobře, ten chlap měl tedy zatraceně nepříjemnou držku. ()

Zajímavosti (2)

  • Povesť o mame koze a jej troch kozliatkach, na ktorej je založený tento horor, je založená na rozprávke bratov Grimmovcov "Vlk a sedem kozliatok". (Arsenal83)

Reklama

Reklama