Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Už jsem se dlouho nedívala na tenhle fenomén, ale vzpomínám, jak mě to jako dítě bavilo, ale bohužel jsem si do dějepisu nic nezapamtovala, takže to bylo vlastně na nic, ale ne :D moc jsem tenhle seriál milovala a můj taťka byl rád, že se dívám na něco rozumného. Nedovedu si odhadnout, zda bych i dnes tímhle animovaným seriálem nepohrdla, ale určitě bych nezměnila názor 5*. Fascinující :) " Byl jednou skvělý seriál: BYL JEDNOU JEDEN VYNÁLEZCE ". ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Děti (tedy i já) se hravou formou učí o všem možném i nemožném v průřezu několika sérií "Byl jednou jeden...". Dle mého geniální nápad s milou animací a úvodní znělkou. Důležité je, že i ten nejmenší prcek ihned pochopí, že Archimédes byl ten hodný a naopak poťouchlý rádce jakožto zrzavý skrček je zlý, zlý, zlý. Vděčná náplň hodin matematiky a chemie. Díl o Mendelovi se mi vryl do paměti už jako malé. Dostala jsem chuť na hrášek. ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim, ze videt tento "detsky serial" v dospelem veku je lepsi a za jisteho penza znalosti, protoze pak teprve divak muze ocenit i dejovou/vykladovou zkratku tvurcu, kterou se chte-nechte museli dopustit a nasledne ji i ve zpetne smycce (o zdurazneni podstatneho a vypusteni mene duleziteho az zbytecneho) kvitovat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Albert Barillé bol francúzsky režisér, filmár, scenárista a producent. Svoju tvorbu zasvätil predovšetkým náučným animovaným sériam pre deti a mládež "Bol raz jeden..." (II était une fois...). Začalo to v roku 1978 seriálom "Bol raz jeden... človek", v roku 1982 nasledoval "Bol raz jeden... vesmír", v roku 1987 natočil projekt "Bol raz jeden život", v roku 1994 sa pustil do série "Bol raz jeden... vynálezca", no a v roku 1997 prišiel na rad titul "Bol raz jeden... objaviteľ" a posledná séria, ktorú natočil, nesie názov "Bola raz jedna planéta". Ja som si hodne obľúbil seriál "Bol raz jeden... vynálezca", ktorý sa zaoberá pokrokovými objavmi a vynálezmi, ktoré výrazne ovplyvnili vývoj vedy a techniky. **** ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sérii "Byl jednou jeden..." hodnotím ve všech případech stejně, to proto, že takovýto druh vzdělávání je mi blízký, krom toho mě to jako malého bavilo a hodně jsem se toho dověděl (v živé paměti mám např. čtvrtý díl o měření času). Tento seriál se zaměřuje na zajímavé vynálezy a historické postavy, a dělá to podle mě dobře. Kéž by se takové věci navrátily na televizní obrazovky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama