Reklama

Reklama

Pět let

(seriál)
  • angličtina Five Years (festivalový název)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Terezu si David vyhlédl na maturitním plese a po celý zbytek noci měl oči jen pro ni. Potkávají se po pěti letech. David dokončuje medicínu a na jejich společnou noc si sotva pamatuje. Tereza ho obviní, že ji tu noc znásilnil, a chce to použít jako téma pro svůj literární debut. David svou vinu ale odmítá. S událostmi maturitního plesu jsou konfrontováni nejen oni dva, ale i jejich nejbližší okolí. Tereza chce uzavřít kapitolu, David ji nechce ani otevírat. Co se tu noc skutečně stalo? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to na jeden zátah ve dvou 80 minutových dílech a myslím si, že na tom ten formát webového seriálu nebyl vůbec znát, byť je to samozřejmě velice originální nápad. Technicky hodně slušné drama, herecky také velká překvapení. Především v podobě mladých herců, které jsem vůbec neznal. Jen mi k té dokonalosti chyběl trošičku důmyslnější závěr. Ačkoliv chápu, jak to bylo ve výsledku myšleno. Na pomezí evropského dramatu solidní standard, ale na české poměry až nebývalé překvapení. ()

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, jak bude tohle téma zpracované a nebyla jsem zklamaná. Velice chytrý a dobře zpracovaný seriál o problematice, kde by bylo jednoduché sklouznout k černobílému vidění "hodný-zlý" a slzopudnému tlačení na pilu, ale nestalo se tak. Nenadržuje se ani jedné straně, postavy jsou pěkně trojrozměrné a v podstatě jde vidět, že vyznění příběhu diváka nutí udělat si závěr sám a nic mu nepředžvýkávat pomocí různých berliček. Což je ještě umocněno tím, že středobodem děje je incident, který je poněkud komplikovaný a pro mě osobně bylo docela obtížné se přiklonit na jednu nebo na druhou stranu. Tohle mi bude v hlavě šrotovat ještě tak týden. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Záležitost, která přesně sedí do dnešní tak, že skoro nemá cenu urazit nikoho, kdo by snad náhodou nebyl totálně zfanatizovaný. Taky je to téma, které zpracováním udrží, není to jen nějaká nahodilost a navíc je vrstevnatá i mimo tento hlavní problém. Na svou délku a koncept nevídané. Skvělé využití mladých hercům autentičtější promluvy postav a především možnost debatování nad problematikou. Jedna z věcí s největším přesahem. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Já si před tímhle pustil Ligu mužské moudrosti 😅. Inu hlavní představitelka je řádně nesympatická, pokřiveně feministická pipina made in současnost. Zakomplexovaná, citově plochá, poškozená studentka žurnalistiky (jak příznačné) se mstí celému světu 🤷. Já to říkám pořád. S dívkou je potřeba si jen povídat - hlavně o gastronomii 😄. Natočeno je to zručně (hlavně první polovina) a ne že by to nebyl problém, ale na druhou stranu když se soudružka intoxikuje na diskotéce, tak asi nebude mít určité procesy pod kontrolou 🤷. Ženy by měli převzít zodpovědnost za to s kým, kde lezou a nespoléhat na to, že každý je galán nebo 🧸. Když bude doma slečna dělat řízky a pustí fotbal, tak utlumí případné sexuálně predátorské choutky a když ne u ní, tak alespoň u něho 🧠😌. Každé ženě rád poradím 🧸🙂. PS1: Velmi slušná hudba na diskotéce. PS2: S postupujícím časem stále otravnější a samotným akt by zasluhoval elektronickou tužku a konzilium odborníků 🤷🥴. PS3: Woke našeptávačka a zneužitelnost Me Too a já ještě nevím co, to ta cesta asi taky úplně nebude 🤷. 65%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

První ryze internetový seriál z produkce iVysílání mě zaujal už svými prvními ukázkami, sice ústřední téma odhaloval velmi opatrně a zpočátku sledování jsem si přišel mystifikován, nakonec jsem do té sítě křivd a silných problémů rychle propadl a až na ne zcela uspokojivý konec jsem si celou minisérii vážně užil. Poprosil bych o víc takových projektů. [viděno v iVysílání] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Kavárna, ve které pracuje přítelkyně Terezy (Alžběta Malá), je ve skutečnosti Café Sladkovský v pražských Vršovicích. (MTHRFCKR)
  • Bar, který se v epizodě objevuje, je Waid v pražských Vinohradech. (MTHRFCKR)

Související novinky

Začíná 17. ročník festivalu Pragueshorts

Začíná 17. ročník festivalu Pragueshorts

28.02.2023

Mezinárodní festival krátkých filmů Pragueshorts se letos uskuteční od 1. do 5. března v pražských kinech, od 5. do 18. března pak online na KVIFF.TV. Přehlídka organizovaná týmem MFF Karlovy Vary… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama