Reklama

Reklama

Argentina, 1985

Trailer 2

Film Argentina, 1985 je inspirovaný skutečným příběhem Julia Strassera, Luise Morena Ocampa a jejich mladým právním týmem nepravděpodobných hrdinů v bitvě připomínající souboj Davida s Goliášem, v níž se, při permanentním ohrožení, odvážili vyšetřovat nejkrvavější diktaturu Argentiny. Navzdory všemu a v závodě s časem, aby přinesli spravedlnost obětem vojenské junty. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

melmoth 

všechny recenze uživatele

Kto však čaká kinematografický útok na pectoralis major, ktorý diváka svojou naliehavosťou, ťažobou temnej histórie a organickosťou súdnych ťahaníc usadí hlboko do sedačky, má smolu. Posledná snímka Santiaga Mitru nie je viac, než záležitosť na jedno pozretie. Viac tu ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Dobové drama. Normálně se na to jako celek dívat nedalo, tak jsem zkoukl jen začátek a konec. Nezaujalo, moc záležitostí z rodiny a všemožně kolem mimo hlavní dějovou linku, zdlouhavé, velmi nudné. Kdyby to celé mělo 40 minut a byl to spíše dokument, tak budiž. Ale v tomhle provedení to nelze koukat. (12%) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kto má rád drámy z prostredia súdnej siene, tak si určite príde na svoje. Ja mám takéto filmy rád, takže som sa do toho s chuťou pustil. Bohužiaľ, veeeľmi dlho trvalo, kým sa to konečne rozbehlo, a počiatočná orientácia v deji bola pomerne náročná, keďže o argentínskom procese s Juntas som doteraz nemal žiadne konkrétne vedomosti (jediné, čo som vedel, bolo to, že takáto diktatúra v Argentíne reálne existovala). Keď už sa to konečne rozbehlo, tak to nabralo celkom zaujímavý a chytľavý spád. Je skvelé, že napokon spravodlivosť zvíťazili, a predstavitelia diktatúry neobišli bez trestov! Nebojácnym právnikom typu Julio Strasser patrí obrovský obdiv. 3* (viac nie, kvôli tomu pomaličkému a zdĺhavému rozbehu) ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Tak závažné téma a tak nepůsobivé zpracování. Vůbec nechápu, jak se to (ne)povedlo. Všechny ingredience tam jsou a jen některé scény jsou skutečně působivé, ale zbytek je, jako by se pouze odškrtávaly položky ve scénáři, drama se prakticky nekoná. Možná je to tím, že úplně neznám kontext, ale to jsem neznal před lety ani při sledování Nezvěstného, a ten film si pamatuji dodnes. A ta sterilní retro výprava tomu nepomáhá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tyhle právnické procedurálky a snaha Argentinců vypořádat se se svojí minulostí slibovala že by mohlo jít v rámci žánru o solidní žně. Jenže skutek utek a ačkoliv Argentina 1985 není špatný film, mnohem víc toho divák uvidí ze soukromí Julia Strassera a jeho týmu než ze soudní síně. Díky tomu se tak Mitreův kousek dost táhne a jeho 140 minut je úplně jiných 140 minut než jaké zvládá servírovat třeba Arron Sorkin. Technické stránce ani hercům každopádně není co vytknout a může tak jen mrzet, že se film nezaměřil víc na soud a navíc není o dobrou půl hodinku kratší...silné tři, ovšem stále jen tři...70% ()

Galerie (7)

Související novinky

12. ročník Festivalu argentinského filmu

12. ročník Festivalu argentinského filmu

25.10.2023

Ve dnech 26. - 30. října 2023 se v kině Lucerna uskuteční již 12. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino, který patří již k tradičním kulturním akcím pražského podzimu. „Ani v letošním… (více)

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (více)

Reklama

Reklama