Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

wayne99 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád, poprvé jsem ho viděl ještě v kině, a protože to bylo začátekem devadesátých let, tak s titulky. Je to napínavé drama se skvělým hereckým obsazením, a jeho jedinou slabinou je to, že hlavní zápletka (ústřední motiv) se nezakládá na historických faktech. Základnu v Peenemünde, kde němci vyvíjeli balistické rakety A-4 (známé později jako V-2) ve skutečnosti neobjevili američtí špióni, ale byla idnetifikována podle fotek z průzkumného letounu Mosquito. Také nálet, který základnu vážně poškodil (a nacisté v důsledku toho převedli výrobu raket do podzemních továten), provedly britské těžké bomrbardovací letouny. To však filmu na zajímavosti nijak neubírá, navíc hlavní dvojici Douglas - Grifithová to spolu náramně sluší, nevím jestli spolu natočili ještě nějaký film, ale tady to prostě skvěle funguje. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

není to klasickej film z války, ale to jsem podle obsazení ani nečekal. rozhodně je to zábava a docela romantika. a chvílemi člověk ani nedýchá, jak to dopadne (ne, dělám si srandu, už od začátku je jasný, jak to dopadne:). jako hodnocení tohoto filmu říkám: jen dál, jen víc, jen houšť. a to, že režisérem filmu je autor předlohy k filmu s gregory peckem Omen (česky Přichází Satan) taky něco vypovídá ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Dost slabé ve všech stránkách. V první řadě a v podstatě tou hlavní stránkou je odbytý scénář a režie. Utahaný začátek, který nedokáže říct jak moc velká láska je spoutaná mezi hlavními představiteli což je dost velký kámen úrazu protože zbytek filmu měl být právě o tomto. Dalším mínusem je styl vyprávění příběhu. Protože víme, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, nejsou „napínavé“ scény napínavé atd. No a ten závěr to už byla třešnička na dortu. Další chyby netřeba zmiňovat ani herecké výkony, které tu taky více méně nestojí za nic… ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Špionážní melodrama o odvážné americké špionce v Berlíně za 2. světové války a o její lásce ke svému velícímu důstojníkovi. V jednotlivých obrazech a pasážích vcelku zajímavé a poutavé, jako celek to ale ztrácí na důvěryhodnosti a věrohodnosti. Michael Douglas ani Melanie Griffith (ta už vůbec) nepatří k mým hereckým favoritům, ale tady si spolu docela sedli a fungovali výborně. Nic nelze námítnout ani k řemeslnému zpracování. Problém je hlavně ve scénáři, když se hlavní hrdince několikrát podaří z vypjatých a zdánlivě bezvýchodných situací vklouznout pomocí těžce uvěřitelných dějových kombinací a vše korunuje absurdní závěr u švýcarské hranice. Slabý průměr. 55 %. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek měl asi všechno. Možná se některým nezdála atmosféra, která byla za války patrně ještě mnohem temnější, nicméně takovou nutně k úspěchu nepotřeboval. Co se týče výkonů, výrazně nad všemi vyčnívá Melanie Griffithová, pro kterou se stal patrně její životní rolí. Možná tomu napomáhá i doba, ve které se snímek odehrává, každopádně zde (a potřeba říct, že pouze zde!) působí nejpřitažlivějším dojmem, který se jí kdy podařilo vytvořit. Nakonec i český dabing povýšil její roli dokonce ještě o stupínek výš. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně v obýváku, kdy Linda spolu s otcem čte dopis, hraje "Kinderszenen," Opus 15 od Roberta Schumanna. (HellFire)
  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)

Reklama

Reklama